Krwkco kérdése:
Mi áll a "fénytörés" nevezetű hoax mögött?
Figyelt kérdés
A fény nem tűnik olyan dolognak, mint ami el tudna törni, mint pl. egy váza. Mégis azt mondjuk, hogy fénytörés meg törésmutató, mintha ez bármit megmagyarázna.
Pedig a fény csak irányt változtat.
100% vannak itt olyanok (vagy olyan), akik tudják, hogy miért. És talán olyanok is, akik szívesen elolvasnák a magyarázatot.
Tudod a választ?
2022. ápr. 12. 19:01
52/52 A kérdező kommentje:
"Hé, hé, a 35-ös is!"
A 35-ösben is van törekvés a magyarázatra. De én több homályt és hibát látok benne, mint elfogadható fizikát a fénytörésre. Viszont ez csak az én véleményem, miután elolvastam.
De másnak is érdemes elolvasni a 35-öst is, és utána válogathat a fizikai magyarázatok között.
2022. ápr. 15. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!