Számszerűsítik, hogy hányan halnak bele a Covid-tól eltérő betegségek elhalasztott, visszautasított kezelése következtében?
Én Angliában élek és például szemészeti időpontot árpára 12 hónappal későbbre kaptam. Sima vérteszt eredmények 2 hónap múlva érkeztek be. Amikor érdeklődtem miért tart annyit, azt mondták azért mert a laborok a Coviddal kapcsolatos “dolgokat” részesítik előnyben.
Ez már nem selejtezése a beteg embereknek?
9
Nem halt meg ismerősöm Covidba. Oltásba több is. Akkor mit gondoljak te agytröszt? Gondolkodj már emberhez méltóan.
9
Te is azok közé tartozol akik azt mondták, hogy a 60% átoltottság majd véget vet a járványnak mert KHURVÁRA NEM LESZ AHOVÁ TERJEDNIE A VÍRUSNAK???
Én a helyedben meghúznám magam.
11
Nekem meg egy ismerősöm sem halt bele az oltásba, viszont két ismerősömet is elvitte a Covid. Akkor most mi van?
De nem is az számit, hogy te vagy én mit láttunk, hanem az, hogy összességében melyik a veszélyesebb, és a statisztikák eddig azt mutatják, hogy a covid nagyobb eséllyel okoz mindmeghalást mint a gonosz "gyóccerlobbi" legújabb "ármánykodása".
12
Le vagy maradva barátocskám... bár kezdetben bíztak benne, hogy a 60%-os átoltottság segíthet rajtunk(bár nekem úgy rémlik hogy az inkább volt 75-80) azóta már minimum 90-95%-ra saccolják a szükséges átoltottságot.
És légy oly kedves, ne adj másoknak tanácsokat, amíg nem sajátítottad el a gondolkodás tudományát!
"Nem halt meg ismerősöm Covidba."
Jó neked. Gondolom még súlyosabb tünetek sem voltak. Tényleg szerencsés vagy.
"Oltásba több is."
"Elhiszem"...
"
Te is azok közé tartozol akik azt mondták, hogy a 60% átoltottság majd véget vet a járványnak mert KHURVÁRA NEM LESZ AHOVÁ TERJEDNIE A VÍRUSNAK???"
Az akkori(!) adatok alapján elfogadható volt, bár 60-70%-ról volt szó. De egyrészt nem értük el a 60%-ot, mivel egyetlen ország sem zárt közösség (még Észak-Korea sem igazán), tehát hiába egyes országon 70-80, vagy akár 95% feletti átoltottsága. Szívás, de ez van. A vírus nem tudja mi az, hogy országhatár. Csakhogy ezen kívül a vírus is úgy változott, hogy könnyebben terjedjen, könnyebben fertőzzön meg egy - akár tünetmentes fertőzött - másokat. Amit persze gondolkodásra képteleneknek hiába is mondasz el ezerszer, ő eldöntötte, ő megnézett két videót, amiben gondolkodtak helyettes is...
> Számszerűsítik, hogy hányan halnak bele a Covid-tól eltérő betegségek elhalasztott, visszautasított kezelése következtében?
Hogyan? Mondjuk Gipsz Jakabnak az év elején ilyen meg olyan tünetei vannak (mondjuk előrehaladott vastagbélrák miatt). A járványhelyzet miatt nem márciusra, hanem mondjuk júniusra kap beutalót egy vizsgálatra. Oké, kiderül, hogy vastagbélrákban szenved. Gipsz Jakab meghal novemberben. A kérdés az, hogy akkor is meghalt volna, ha márciusban derül ki, hogy mi baja? A fene tudja. Talán igen, talán nem. Akkor ő most abba halt bele, hogy későn diagnosztizálták, vagy abba, hogy későn fordult orvoshoz? A fene tudja.
De nyilván nem teljesen elhanyagolható azoknak a száma sem, akiknek a halála esetleg ezen múlt.
(Hasonló probléma van a Covid áldozatainak a számlálásával is, csak ott azért a probléma kezelhetőbb. Mert lehet, hogy az a Kovács Béla, aki márciusban meghalt Covidban, az mondjuk a kezeletlen magas vérnyomása miatt amúgy is meghalt volna decemberben, de azért lássuk be, a Covid előtt nem volt „divat” magas vérnyomás miatt lélegeztetőgépre kerülni, és úgy meghalni…)
Akkor mi az az adat, amit megnézhetünk? Hát leginkább azt, hogy egy adott időszakban hányan halnak meg most hetente, és ez mennyivel magasabb, mint ugyanennek a hétnek a sokéves átlaga. Mert nézzük meg egy Gipsz Ketteske Jakabot, aki hasonló cipőben járt, csak négy hónappal korábban. Neki nem januárban, hanem előző év szeptemberében voltak tünetei, és november helyett februárban vizsgálták ki. Ha ugyanaz a forgatókönyv, akkor ő júliusban hunyt el.
Ugyan a kivizsgálás csúszása a magas fertőzöttségi időszakra, az egészségügy leterheltségének időszakára esett, de a halála viszont két járványhullám közé. Ha megnézzük, hogy júliusban a sokéves átlaghoz képest mennyivel többen haltak meg, akkor azt látjuk, hogy szignifikáns különbség nincs. Tehát azért ez az elmaradt diagnózis/kezelés annyira mégsem dobhatja meg drasztikusan a halálozási adatokat. Szemben a járvánnyal, ami meg igencsak látványosan.
Meg most Angliában a fertőzöttek száma bár igencsak magas, az egészségügy így is terhelődik azért rendesen, de a – főleg az oltásnak köszönhetően – a halálozási adatok nem növekedtek ennyire drasztikusan. Ha megnézed a többlet halálozásokat, azok sem.
Lásd:
~ ~ ~
Meg ha máshogy közelítjük meg, akkor a nem Covid betegek halála is közvetett módon a Covidnak köszönhető. Hiszen ugyanúgy a járvány az oka annak, hogy vizsgálatok maradnak el, vagy halasztódnak, tehát közvetve ők is a járvány halálos áldozatai. Vagy mit kellene csinálni? Kidobni a kórházból azt, aki Covidban szenved? Nyilván nem.
~ ~ ~
> Én Angliában élek és például szemészeti időpontot árpára 12 hónappal későbbre kaptam. Sima vérteszt eredmények 2 hónap múlva érkeztek be.
Nem tudom ott hogy van, de itt mondjuk békeidőben is sok hónapnyi várólisták voltak amúgy is. Viszont ha valakinél felmerül a gyanú, hogy a késlekedésnek komolyabb következményei lehetnek, akkor az prioritást élvez. Szóval nagyon nem mindegy, hogy azért küldenek el vérvételre, mert egészségügyi rutinellenőrzésről van szó, vagy azért, mert felmerült a gyanú, hogy agydaganatod van. Egy ismerősömnél sajnos rákos megbetegedés gyanúja merült fel, és lám, 1–2 héten belülre van több vizsgálatra is időpontja.
~ ~ ~
> Ez már nem selejtezése a beteg embereknek?
Tulajdonképpen igen. A Covid az, ami selejtez. Nem valami hatékonyan, de annyira igen, hogy az komoly problémákat okozzon. Legalábbis az, hogy 2 év alatt az angol népesség 2%-a halt bele, az azért selejtezésnek még kevés, de problémának azért nagy.
~ ~ ~
> Ha hagynák tombolni az Omikront sem lenne akkor a szociális és gazdasági, mentális egészségi kár mint ezzel a hosszú távú stratégiával.
Azért ne feledjük el, hogy a járványnak nem csak a halálos áldozatai az áldozatok. Az elmúlt másfél hónapban 3 ismerősöm is kórházba került Covid miatt. Kettő csak oxigénmaszkos rásegítést kapott, a harmadik lélegeztetőgépen van. Kettő már kijött a kórházból. Túlélte. Remélhetőleg a harmadik is túl fogja élni. De nem áldozatai-e a járványnak ők is? Hetekig feküdtek kórházba, kiestek a munkából, szenvedtek. Meg van egy tucat ismerősöm, aki otthon gyógyult meg. De az is hetekig tartott, van, aki egy hónap után sem volt még munkaképes.
Illetve a fő kérdés, hogy pontosan milyen hosszútávú stratégiáról beszélsz? Mit kellene máshogy csinálni? Ne diagnosztizálják a tünetekkel rendelkező betegeket? Vagy ne tegyék lélegeztetőgépre azt, aki nem kap levegőt? Vagy mit is kellene máshogy csinálni? Vagy szerinted mi a pékért van leterhelve az egészségügy?
~ ~ ~
> De sokatmondó, hogy az egy éve itt habzó szájú, agresszív oltáspártiak is úgy látszik elhallgattak.
Persze, mert a legtöbben ráuntak a vitára. Akit az elmúlt egy év nem győzött meg, azt egy GYK-s válasz sem fog. Akkor meg minek? Én is csak azért válaszolok, mert baromira nem akaródzik elkezdenem azt csinálni, amit ezen válasz írása helyett kellene csinálnom.
Meg a kérdésed semmiféle összefüggésben nincs az oltás megítélésével. Ha az oltás nem hatásos, az a kérdésed melyik részének megítélésében lesz más, mint ha igen?
~ ~ ~
> Ti is belefáradtatok már a véget nem érő hullámokban, ijesztgetésekbe, korlátozásokba, légy őszinte!
És ennek sincs köze a kérdésed egyik részletének megítéléséhez. Attól, hogy beleuntam a télbe, meg a hidegbe, attól még nem lett nyár, és ostobaság lenne úgy tenni, mintha nem lenne tél, és kimenni napozni a strandra egy szál fürdőnadrágban. Hogy mi tetszik, mit szeretnénk, mire vágyunk, az gyakran nincs összhangban azzal, hogy mi az, ami amúgy valójában történik.
> Csak az egó nehezen viseli a hibák beismerését.
A melyik hibának a beismerését?
> Mi megmondtuk már a legelején. Ti tagadtatok mindent.
A mit? Te egy kérdést tettél fel.
~ ~ ~
> Nem halt meg ismerősöm Covidba. Oltásba több is.
Nos a saját tapasztalataim mást mutatnak. Nem ismerek olyan embert, aki az oltásba halt volna bele. (Jómagam kb. 50 munkatárssal be vagyunk oltva, és nemhogy senki nem halt bele, de senkinek nem lett különösebb baja, leszámítva mondjuk 1–2 napnyi fáradtságot vagy lázt. És akkor van még vagy száz ismerősöm, akiknek a 90%-a be van oltva, és ők is élnek.) Az hagyján, de nem ismerek olyat, aki ismerne olyat, aki az oltás miatt halt volna meg. Viszont Covidba ha közvetlen ismerős nem is, de jó pár ember meghalt a környezetemben (családtag szomszédja, munkatárs édesapja, másik családtag postása, stb…).
De ez még mindig anekdotikus érvelés, ami sokat nem ér. Hogy én mit tapasztalok egy szűkebb (pár száz, maximum ezer fős) környezetemben, az nem biztos, hogy reális képet mutat. De ha megnézem, hogy a többlet halálozások hogyan alakultak a beoltottak számának tükrében, akkor azt látom, hogy nincs változás. Szemben a fertőzöttek számával, ami viszont nagyon erősen korrelál a többlet halálozással.
Meg azért nézzük meg, hogy mi a helyzet. Hányan kaptak oltást Angliában? 51 millióan? Szerinted hányan haltak bele?
~ ~ ~
> Akkor mit gondoljak te agytröszt?
Zárszónak jó lesz ez. Hogy mit gondolj, azt már eldöntötted. Nyugodtan gondold azt, amit. De tényleg. Ha ezt megtartod magadnak, és nem írsz ki kérdést, az lenne a legjobb. Ha viszont vitázni akarsz róla, akkor íme, én hozzáadtam a magam véleményének egy kis szeletét ezzel a válasszal.
Van olyan, hogy korona-pozitív halottak száma. És van olyan, hogy többlethalálozás.
A többlethalálozás is csalóka, mert voltak lezárásos időszakok, amikor kevesebb baleset történt az utakon; habár az idén ez talán kevesebbet számít. Ebben benne vannak a valóban covidban meghaltak és az elhalasztott kezelések miatt meghaltak is.
16
De a Covidban elhunytak valós számát nem tudjuk.
A protokol szerint ha Covid diagnózist követő 28 napban hal meg valaki, mindegy miben, az a Covid számlájára van írva.
Asszem az olaszoknál számolták újra az elhunytakat és valami 3,000 olyan ember halt meg Covidban akinek nem volt más betegsége a 120,000 hivatalosan nyilvántartott Covidban elhunyt közül.
"Asszem az olaszoknál számolták újra az elhunytakat és valami 3,000 olyan ember halt meg Covidban akinek nem volt más betegsége a 120,000 hivatalosan nyilvántartott Covidban elhunyt közül."
És az megvan, hogy a 120 ezer ember Covid nélkül hány évig élhetett volna még?
18
Neked megvan?
Egy 89 éves 3 betegségben szenvedő mégis hány szép évet élt volna meg?
"Egy 89 éves 3 betegségben szenvedő mégis hány szép évet élt volna meg?"
Ha csak két napot tud még a családjával lenni, a családjának már az is nagyszerű lett volna. Nem így gondolod? Ha meg 2 évet, akkor meg mégjobb.
Mellesleg ha tetszik, ha nem, készült rá elemzés:
Sajnálom, hogy bitchute-ról nem tudom lineklni. Ott valamiért nem akartak ilyenről írni.
Szánalmas, hogy egyeseknek annyi egy emberélet, hogy úgyis meghalt volna előbb-utóbb, mert beteg. Csak a legundorítóbb féreg jelzővel tudom őket illetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!