A férfiak nagyban tehetnek a globális felmelegedésről?
"Egyes rosszbeszédek szerint nincs is globális felmelegedés."
Igen, hülyének lenni állampolgári jog.
Lehet, hogy te születésed óta aludtál, kisbabám, de ebben az esetben megosztom veled azt az infót, hogy amikor én gyerek voltam a 80-as években, akkor nem volt olyan tél, hogy ne tudtunk volna szánkózni menni a Városligetbe.
Most van hó? Nézz már ki az ablakon! Tél közepe van, mégis csak éjszaka megy le fagypont alá a hőmérséklet, havat meg csak a hegyekben látsz - ha ugyan egyáltalán látsz. A tél már régen eltolódott februárra és márciusra, de többnyire akkor is jobbárra csak eső esik. Egyre ritkábbak a (nagy) havazások.
Ha ez nem felmelegedés, akkor mi? És mindez pár évtized alatt, ami kizárja a természetes okot. Ez bizony az emberi tevékenységnek köszönhető.
"És száz éves melegrekord megdőlésekor mi a konkluzio? Hát az, hogy száz éve is ugyan olyan meleg volt."
Csak akkor nem dőlt meg a rekord minden évben.
Ne foglalkozz statisztikával, nem értesz te ahhoz!
A matematikailag pontos válasz az, hogy igen, nagyban tehetnek róla. 50%-ban. A másik 50%-ról pedig a nők tehetnek.
A kérdés meg egy éktelen nagy baromság.
Inkább ott kezdeném, hogy az összes üvegházhatású gáz ipari szektoronként lebontva hogyan is néz ki. Aztán ebből hány százalék a mezőgazdaság állattartási százaléka. Na szóval, hogy az összes üvegházhatású gázok kibocsájtásának hány százaléka az állattartás és az azzal járó feldolgozás. Nyilván kis százalék jön ki, még a növény termeszétssel együtt is, még az összes élelmiszer termeléssel együtt is.
Tudomány kategória lévén, nézzünk számokat. :)
wiki cikkely: Globális felmelegedés
kép - alatta fordítottam ha jól jönne:
Bal és jobb oldal függőleges sorrendben:
Éves üvegházhatású gázok kibocsátása ágazatonként
Ipari folyamat 15,9 %
Szállítási üzemanyagok 13,2 %
Földhasználat és biomassza égetés 12,1 %
Mezőgazdasági termelés 11,6 %
Villamos erőművek 25,6 %
Hulladékelhelyezés és -kezelés 3,6 %
Lakossági, kereskedelmi és egyéb források 7,5 %
Fosszilis tüzelőanyagok kinyerése, feldolgozása és forgalmazása 10,5 %
Ebből ami szóba jöhet az a bal oldal negyedik és a jobb oldal harmadik:
Mezőgazdasági termelés 11,6 %
és
Lakossági, kereskedelmi és egyéb források 7,5 %
Ezekből is nyilván csak egy része, mert ezekben van még részletezhetően sok minden, tehát hasraütésre a húsevés legyen 10 % az össze üvegházhatású gázok terén. Ebből a 10%-ból a nők is kiveszik a részüket, mert pl alig ismerek egy-két nőt aki ne enne húst, tehát még oszlik a százalék nők és férfiak között.
Legyen most saccra csak a férfiak húsevése 6 %-a az össze üvegházhatású gázok kibocsájtásának, de az közel sem teszi ki a java részét, hanem igen kis részét adja. (Szerintem még 6 százaléka sincs az összesnek - mellékesen.)
Jöhet még a cikk címe: "Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje". Lehet plusz negyven százalék (akár), de az össz kibocsájtás mondjuk 6 %-án belül és nem az össz kibocsájtáson belül!
-----------
forrás:
:) Szóval leegyszerűsítve - az össz üvegházhatású gáz kibocsájtásnak hány százaléka csak a húsevés?
Aztán, hogy az a kicsi % hogyan oszlik meg nők és férfiak között már apróság.
A cikk amúgy honnan vette ezt: "Az élelemtermelés az üvegházhatású gázok kibocsátásának 30 százalékát okozza".
Megnézegetném ezt is: "Negyven százalékkal több klímakárosító gáz kibocsátását okozza a férfiak húsban gazdag étrendje, mint a nőké egy brit kutatás szerint."
Itt egy statisztika példának :)
cím: A vegán étrendet követő felnőttek aránya Nagy-Britanniában 2019-ben nem és korcsoport szerint
18-24 évesek között:
férfi - 1 %
nő - 3 %
25-34 évesek között:
férfi - 2 %
nő - 3 %
35-44 évesek között:
férfi - 1 %
nő - 2 %
45-54 évesek között:
férfi - 0 %
nő - 1 %
55+ évesek között:
férfi - 0 %
nő - 1 %
Tehát összesen Nagy-Britanniában a férfiak 4 %-a vegán, a nők 10 %-a vegán. A húsevés arány tehát Nagy-Britanniában férfiak 96 %-a, a nők 90 %-a. Hogy jött ki a 40 %-kal több a férfiak javára? :)
---
forrás:
ez nekem is eszembe jutott, de férfiak nélkül nincs szülés sem...
Kivételként Szüz Máriát azért megemlítem.
A férfiak energiaszükséglete amúgy is nagyobb, mint a nőké. A webbeteg.hu
Energiaszükséglet kalkulátora szerint is látható, hogy azonos paraméterek mellett is magasabb, mert ilyen a szervezetünk biológiája.
Beírtam mindkét nemre azonos értékeket (19-30 éves, 60 kg, ülő munka) és ez jött ki:
Férfi 2700 (kcal)
Nő 2150 (kcal)
Majd átírtam mindkét nemet könnyű fizikai munkára és akkor is nagyobb a férfi energia igénye. (19-30 éves, 60 kg, könnyű fizikai munka)
Férfi 3100 (kcal)
Nő 2500 (kcal)
Ha hozzávesszük, hogy a férfiak átlagosan is nagyobb testméretekkel rendelkeznek, magasabbak, akkor ez az energia igény még tovább nő a férfiak részén. És a fizikai munka aránya is megint tovább növeli...
Következtetés: :D
És ha mindkét nem teljesen 100%-osan vegetáriánus lenne, ez az arány akkor is a férfiak "rovására" billenne, mert eleve többet kell enniük, még magasabbak is és a fizikai munkát is többnyire férfiak végzik. És mindegy a férfiak és nők milyen arányban vegetáriánusok, mert mindenképpen lehet a férfiakat "hibáztatni", mivel eleve többet esznek, ami több környezetszennyezés kell legyen.
Egy is feleség ha azt látná, hogy a férje pont ugyanazt és ugyanannyit eszik, mint ő, valószínűleg megkérdezné, hogy mi baja, hogy nem tud enni. Nyilván.
28
A 27-esben a kérdés szintjéhez igazítottam a válasz színvonalát is.
De tudom még csavarni.
Igen a férfiak tehetnek a légszennyezésről, mert ők találták fel az összes jelentős technikai, technológiai fejlesztést.
A férfiak gondolkodása és munkája nélkül a nők még mindig barlangokban élnének és állatbőrbe bújva gyűjtögetnék a bogyókat.
Ja nem.
A nők tehetnek róla, mert a férfiak miattuk versengenek és miattuk próbálnak erősebbnek, gazdagabbnak látszani és ez megmutatkozik a magasabb élelmiszer és árufogyasztásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!