Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik olyan kutatás, ami a...

Létezik olyan kutatás, ami a transzneműség és a depresszió ok-okozati kapcsolatát vizsgálja?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a transzneműek között magasabb arányú a depresszió. Ezért a nem elfogadó környezetet okolják. Az érdekelne, hogy nem arról van-e inkább szó, hogy valójában egy mentális probléma okozza a transzeműséget és a depresszióval együtt. Mert ebben az esetben nem a testi csonkítás lenne a megoldás, hanem a pszichés tünetek kezelése.

2021. nov. 8. 12:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
91%

Akkor mond már el nekem tudatlannak te évszázad zsenije, hogy mi a többletjog szerinted.

2021. nov. 12. 00:03
 52/86 Wadmalac ***** válasza:
93%

"Okoz kárt, mert rosszul vagyok tőle."

A gondolkodásodtól kicsit én is, de mégsem perelhetlek be érte, hogy ezzel kárt okozol nekem.

Megoldás: nem foglalkozom veled.

Te sem foglalkozzál a transzokkal.

Problem solved.

2021. nov. 12. 07:47
 53/86 anonim ***** válasza:
91%

Felhívnám a figyelmet, hogy ez egy tudományos rovat, és a vita már rég nem tudományos kérdéseken folyik.

Az eredeti kérdésre már az elején válasz született, (bár valami furcsa okból lehúzták 0%-ra): a transzneműséget önmagában nem tekinti mentális betegségnek az orvostudomány, csak az azzal együtt járó nemi diszfóriát. A leghatékonyabb kezelése a diszfóriának, és az azzal együtt járó esetleges depressziónak az elfogadás, azaz a társadalmi, orvosi és jogi tranzíció lehetővé tétele.

Akinek ez nem tetszik, az egyéni ízlés kérdése. Erről vitatkozni a GYIK-on, pláne népszavazást kiírni róla, értelmetlen.

2021. nov. 12. 07:59
 54/86 Wadmalac ***** válasza:
94%

Alapvetően a kérdés tartalma, szándéka nem volt azonos a kérdés kiírt tartalmával.

A kérdező simán alapot keresett a transzneműség betegségkénti kiirtására.

Minden további csakis a kérdező észérvekkel meggyőzéséről szólt, hogy a probléma az ő hozzáállásával van.

2021. nov. 12. 10:15
 55/86 A kérdező kommentje:
Biológiai tény, hogy két nem létezik, plusz a hermafroditizmus, ami egy nagyon ritka rendellenesség. A mentális betegség definíciója az, hogy mást érzékelsz, mint ami a valóság. Ha valakinek annyira fontos, hogy mi van a lába között, hogy ezért még az életét is képes kockára tenni, akkor az mentálisan beteg. Ezt nem kéne támogatni.
2021. nov. 12. 15:09
 56/86 anonim ***** válasza:
93%
Mindjárt ide petézek... Ez csak folytatja...
2021. nov. 12. 22:05
 57/86 anonim ***** válasza:
93%

"A mentális betegség definíciója az, hogy mást érzékelsz, mint ami a valóság. "

Azt hittem az, hogy újra és újra próbálkozol ugyanazzal, más eredményt várva:

https://www.youtube.com/watch?v=rKMMCPeiQoc

2021. nov. 13. 08:18
 58/86 A kérdező kommentje:

#57:

Ha valaki fókának képzeli magát, levágatja a karjait és uszonyokat műttet a helyébe, akkor az sem mentális betegség szerinted, ugye?

2021. nov. 13. 16:37
 59/86 anonim ***** válasza:
93%
Te meg embernek kepzeled magad, kerdezo, pedig ember ennyire ostoba nem lehet. 😿
2021. nov. 13. 16:42
 60/86 A kérdező kommentje:

#59:

Nyilván, ha nincsenek érvek, marad a személyeskedés. Értem én.

2021. nov. 13. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!