Létezik olyan kutatás, ami a transzneműség és a depresszió ok-okozati kapcsolatát vizsgálja?
Na most az a gond, hogy innentől ha valaki kutyának érzi magát, akkor azt is el kell fogadni? Mert ez a pszchiés betegség definíciója. Hogy mást érzékelsz, mint ami a valóság. Ha ezt támogatjuk, akkor a valóság tagadását támogatjuk.
De a lényeg az, hogy az orvos nem amputálhatja az egészséges testrészt. Akkor a transzneműeknél se szabadna ezt megtenni, nem?
Azt nem értem, hogy miért a test az, amin változtatni kell, miért nem a psziché? Lehet, hogy ha komolyabban kutatnák ezt a területet, rájönnének, mik a pszichés okok, vagy legalább jobban tudnák kezelni. És akkor nem kéne súlyos invazív kezelést végrehajtani, vagy mindenféle hormonokkal tömni a pácienst.
Szerintem itt arról lehet szó, hogy sokan félnek attól, hogy esetleg kiderül, hogy az ő eltérő szexuális identitásuk valójában csak egy betegség.
"Na most az a gond, hogy innentől ha valaki kutyának érzi magát, akkor azt is el kell fogadni?"
Nem gondolod, hogy az emberi társadalmi életbe illeszkedést kissé jobban gátolja, mint egy egyszerű nemi különbség?
A kettő elég messze jár egymástól.
"az orvos nem amputálhatja az egészséges testrészt. Akkor a transzneműeknél se szabadna ezt megtenni, nem?"
Ott kap helyette a másik nemnél oda járót, tehát nulla funkcionalitás-vesztés áll fenn.
"Lehet, hogy ha komolyabban kutatnák ezt a területet, rájönnének, mik a pszichés okok, vagy legalább jobban tudnák kezelni. "
Lehet. De ettől még nagyon messze vagyunk.
De most gondolj bele. Tegyük fel, hogy heteroszexuális férfi vagy.
Most jönnének neked azzal, hogy márpedig neked a csajok helyett a pasikat kéne kívánnod, plusz nőnek érezni magad, mert az lenne az "egészséges". Engednéd a tudati átszabást?
Na ugyanígy nem akar egy homoszexuális vagy transznemű sem mást érezni, másra vágyni.
És miért is kéne neki?
A civilizációnkban férfiként és nőként is egyenlő esélyei vannak normális életet élni. Akkor meg miért ne legyen az, akinek érzi magát és ahogy teljesnek érzi az életét?
Miért kéne ezt elvenni tőle?
Egyetlen ellenérv a más testbe születettség.
És az nem érv.
Mert a homoszexualitás nem természetes szerinted? Vagy talán más fajoknál akkor miért van ugyan úgy jelen? Mert a "divat" fogalma csak az embereknél létezik, állatoknál nem. Meg alapból se divatból lesz valaki meleg (vagy transznemű, mert ere is szokták mondani).
Azt meg nem értem miért erőlteted ennyire, hogy a transzok elmebetegek. Mi közöd van neked ahhoz, hogy mások mit tesznek saját magukkal?
Meg miért küzdesz ennyire ellene? Talán egy rokonos vagy közeli barátod transz? Esetleg attól félsz, hogy te magad vagy transz és inkább "kiakarod magad gyógyíttatni" átalakítás nélkül? És a legfontosabb kérdés: Miért rossz vagy baj neked ha valaki transznemű?
Ezeket a kérdéseket válaszold meg magadnak is és itt is mert jó volna tudni az álláspontodat.
Oh és majdnem elfelejtettem, ez a diagnózis most "ingyé vót".
És ebben téged mi érint? Nem neked kell ezt csinálni, már amennyiben nem vagy te is... tudod mi. Egyébként meg attól mert neked nem tűnik annak, attól még normális dolog. Ennyi erővel a szépészeti beavatkozások (pl.: mell plasztika, ráncfelvarrás) is mentális problémák a te logikád alapján. Azok ellen bezzeg nem kampányolsz.
#25: Az a baj, hogy a leghalványabb mértékű beleérzésre sem vagy képez azoknak az embereknek az állapotába, akik ezzel élnek együtt.
Simán azon az alapon, hogy ez "nem természetes", szenvedésre ítélnéd őket.
Na igen, ez már valóban kérdéses terület.
Éppenséggel szépségversennyel szerintem nincs baj, ha egy volt pasiból olyan tuti csajt csinálnak, hogy nyerni tud, akkor az stimmel oda.
Ha elég női hangja lesz énekesnőkkel versenyezni, hajrá.
De erőnléti, fizikális erőt kívánó sportoknál tényleg jogtalan előny lehet egy születési férfi alkat a csajok közt.
De ez kivédhető. Simán be lehet tenni egy kategóriába a férfihormonos illegális doppinggal.
Szóval vannak területek, ahol jogosak a határszabások.
De azzal szerintem nincs semmi baj, hogy egy férfibőrbe született női gondolkodású, érzelmű ember megkapja a női testet és státuszt, hogy egész embernek érezve magát élhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!