Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek a műszaki egyetem...

Szerintetek a műszaki egyetem villamosmérnöki szakon, vagy fizika szakon sokkal nehezebb a matek, mint gimnáziumban?

Figyelt kérdés
Én elég jó vagyok matekból, középszinten érettségiztem 90%-os lett (előrehozott, most mentem 12.edikbe), viszont van egy haverom, aki BME fizikaszakra jár, és már sokadik alkalommal bukott matekszigorlaton. Én nem akarom elhinni, hogy ez annyira nehéz lenne, elhiszem hogy az biztos más ott meg ilyenek, de szerintem azért benne is van némi hiba. Bezzeg amikor erről beszélünk, akkor mindig megsértődik, ha esetleg ezen tréfálkozom picit, vagy hasonlók, de hát azért csak furcsa, hogy sokadik alkalommal sem megy neki, nem azt mondom, hogy okosabb vagyok nála, de azért nem hinném, hogy annyira profi lenne ebben, mint amennyire beállítja magát, annak ellenére, hogy nem hiszem, hogy nagyon lenne oka mire büszkének lenni ilyen eredményekkel. Meg olyan, mintha megsértődne, amikor mondom neki, hogy én majd egyetemen kitünő (vagy legalábbis a jobbak közé tartozó) szeretnék lenni, amúgy a BME villamosmérnöki karára szeretnék majd menni. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy lesz a történelem, vagy valamilyen humán tantárgy majd egyetemen ezen a szakon, és teljesen kiakadt rám, nem is értem. Amikor meg visszakérdezek, hogy mi hogy működik, pl. erősítők, gitárok, autók, akkor meg nem az van, hogy tudja rá kapásból a választ, pedig elvileg fizikus lesz már egy félév múlva, hanem sokat gondolkodik rajta, szóval nem látom azt a hatalmas tudást, hogy kisújjból kirázná a dolgokat. Erősítsetek meg, hogy nekem van igazam, hogy nem kellene ezeken megsértődnie, meg lekezelőnek lenni velem.
2010. szept. 3. 14:52
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:
100%

Végigolvasva az összes választ (én is írtam be egyet) azt kell mondanom, hogy csak akkor fogja megtudni, hogy milyen, amikor ott lesz (előbb a kérdező biztos nem!).

És mire észreveszi lehet már nem is jár oda...

Hacsak nem Szász Marci :) ami szintén lehetséges, de kevésbé valószínű.

2010. szept. 7. 15:45
 32/33 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó: Szász Marci másodévesen otthagyta az egyetemet, mert azt mondta, hogy hülyeségeket kell tanulni, amire semmi szükség nem lesz az életben (és igaza is volt). Azóta szabadúszó webprogramozóként keresi a kenyerét, és nem szándékozik diplomát szerezni. :)
2010. szept. 7. 15:51
 33/33 anonim válasza:
75%

Köszi, ezt nem tudtam :)))

...háááát, még a diplomám ellenére is vannak dolgok, amelyekkel nem vagyok tisztában :) (tényleg viccelek)

2010. szept. 7. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!