Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek a műszaki egyetem...

Szerintetek a műszaki egyetem villamosmérnöki szakon, vagy fizika szakon sokkal nehezebb a matek, mint gimnáziumban?

Figyelt kérdés
Én elég jó vagyok matekból, középszinten érettségiztem 90%-os lett (előrehozott, most mentem 12.edikbe), viszont van egy haverom, aki BME fizikaszakra jár, és már sokadik alkalommal bukott matekszigorlaton. Én nem akarom elhinni, hogy ez annyira nehéz lenne, elhiszem hogy az biztos más ott meg ilyenek, de szerintem azért benne is van némi hiba. Bezzeg amikor erről beszélünk, akkor mindig megsértődik, ha esetleg ezen tréfálkozom picit, vagy hasonlók, de hát azért csak furcsa, hogy sokadik alkalommal sem megy neki, nem azt mondom, hogy okosabb vagyok nála, de azért nem hinném, hogy annyira profi lenne ebben, mint amennyire beállítja magát, annak ellenére, hogy nem hiszem, hogy nagyon lenne oka mire büszkének lenni ilyen eredményekkel. Meg olyan, mintha megsértődne, amikor mondom neki, hogy én majd egyetemen kitünő (vagy legalábbis a jobbak közé tartozó) szeretnék lenni, amúgy a BME villamosmérnöki karára szeretnék majd menni. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy lesz a történelem, vagy valamilyen humán tantárgy majd egyetemen ezen a szakon, és teljesen kiakadt rám, nem is értem. Amikor meg visszakérdezek, hogy mi hogy működik, pl. erősítők, gitárok, autók, akkor meg nem az van, hogy tudja rá kapásból a választ, pedig elvileg fizikus lesz már egy félév múlva, hanem sokat gondolkodik rajta, szóval nem látom azt a hatalmas tudást, hogy kisújjból kirázná a dolgokat. Erősítsetek meg, hogy nekem van igazam, hogy nem kellene ezeken megsértődnie, meg lekezelőnek lenni velem.
2010. szept. 3. 14:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Az alábbi honlapon megnézhetsz néhány előadást a BME - n. Nézz meg néhány matek előadást, esetleg jegyzetelj, így megtapasztalhatod a különbséget az ottani és a gimnázium között. (A matematika A1 és A2 van )

[link]

2010. szept. 3. 18:42
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Én csak most kerültem be főiskolára mérnöki szakra, nem voltam rossz tanuló matekból, de félek eléggé. Volt olyan évfolyam, ahol 120 emberből 1 tudta teljesíteni a mintatervet. Mellesleg itt az órarendem: [link]
2010. szept. 3. 19:11
 23/33 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, szerintem szállj le a magas lóról.
2010. szept. 3. 20:25
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

" A kérdező kommentje:

Na jó, de 40%-50% azért nem hangzik vészesen...nem 90-et kell elérni."

Aha, ahogy azt te elképzeled :)

Kezdjük ott, hogy egy félévre kb. annyi az anyag, mint az ált. 1. osztálytól az érettségiig az ÖSSZES. És van félévenként 6-8 tárgyad.

És akkor vannak a fifikásabb tanároknál kis extrák. Pl. van 2 "nagy" feladat és x számú kicsi.

A 2 nagy feladat 25-25 pont, az összes többi kicsi 50 pont (mondjuk 25x2).

A "kis" feladatoknál HA tökéletes a levezetés ÉS tökéletes a megoldás az 2 pont. Minden más nulla, egyet nem lehet kapni.

A "nagy" feladatoknál befigyelhet a részpont is.

Ennek a "köcsögebb" verziója, mikor 5 "nagy" kérdés van, pl. 5x 20 pontért. Viszont ha BÁRMELYIK nagy kérdésre kevesebb pontot kapsz, mint 8 pont akkor megbuktál. Akkor is, ha a másik 4 kérdésed max pontos.

Az meg bármikor megtörténhet, hogy egy 70 oldalas jegyzet + 500 oldalas könyv anyagából pont azt a két oldal látszólag fölösleges apróbetűs anyagot kérik az egyik feladatba és akkor szopóág...

2010. szept. 3. 23:00
 25/33 A kérdező kommentje:
Jó jó, de amikor kérdezem, hogy mivel foglalkozik, mit tanul, akkor mért nem tud érthető választ adni rá? Azért fizikus, csak kísérleteznek, meg szerelnek dolgokat, ahogy a villamosmérnökök is.
2010. szept. 3. 23:24
 26/33 anonim ***** válasza:
25%

Mi van? Mit szerelnek? Autót? Gitárt? Vagy szerinted mit? Kisérleteznek? Ja, laboron, esetleg...

El vagy te tévedve nagyon. Miért, ha azt válaszolja, hogy "van egy félévben nyolc darab, egyenként 500 oldalas könyvem, na azt nyomom befelé az agyamba", akkor azt sem hiszed el?

Az egyetem nem szakmunkásképző, senki sem szerel semmit... S*ggel, szó szerint, reggeltől estig. Mit lehet erre mondani? Ez van, ezt kell szeretni.

Olyan értetlen vagy,hogy az már valami félelmetes.

2010. szept. 3. 23:27
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

Ne oltsátok már így szegény kérdezőt, ismét mondom. Ne mondjátok már, hogy nektek gimi 11-12.-ben volt fogalmatok arról, mit csinál egy villamosmérnök-hallgató. Mert nekem k.vára nem volt.

Hát, a kérdésre válaszolva: nyilván nagy része elmélet, max laborokon van olyan, hogy "szerelni" kell...

2010. szept. 4. 09:38
 28/33 anonim válasza:

Hát az egyetemi anyag nem olyan mint a középiskolai.

Én is villamosmérnök vagyok 1 félévem van még hátra.

Az egyetemen mi tanultuk a legtöb matekot(6 félév+diszkrét matek+lineáris algebra meg valószínűségszámítás)

villamosmérnök inkább a matekra épül meg a fizikának az áramkörös részére.

2010. szept. 4. 10:01
 29/33 anonim ***** válasza:
76%
Pajtás, ha ennyire fogalmad sincs róla, hogy azt hiszed, hogy történelmet fogsz tanulni a műszaki egyetemen, akkor talán nem kellene lenézned olyanokat, akik oda járnak. Vagy most én gondolom rosszul? Mert azt, hogy ezt nem tudod, az nem bűn. De az, hogy emellett még arcoskodsz, na az már az.
2010. szept. 4. 12:39
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

"Jó jó, de amikor kérdezem, hogy mivel foglalkozik, mit tanul, akkor mért nem tud érthető választ adni rá? "

Mikor tőled kérdezi anyád, hogy "Kisfiam, mi volt ma a suliban?" te is azt válaszolod rá, hogy semmi... Nem kezded el ecsetelni, hogy hát tanultuk a másodfokú egyenletek megoldóképletét, meg közép-ázsia gazdasági és ipari ágait, biológiából a sejtmembrán felépítését, míg magyaron a xx. századi korai német költészet alapvető jellemzőit...

2010. szept. 4. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!