Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Általában a matematikusok...

Általában a matematikusok vagy a fizikusok okosabbak?

Figyelt kérdés

2021. jún. 30. 15:54
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem IQ alapján ilyet besorolni agymenés.

Nyílván aki a minták felismerését tanulja egyetemen, akkor a minta felismerésre irányuló teszteken jobban fog teljesíteni, mint az aki nem ezzel foglalkozik az IQ pedig nagyjából ez.

Én nem hiszek abban, hogy van olyan IQ teszt, amin mindenki reális számot kaphat az intelligenciájáról...Ahány teszt annyi eredmény, ha ez mérhető lenne ilyen általánosan, akkor kb ugyan úgy teljesítenél bármelyik IQ teszten és szerintem ez nem igaz.

Én nem egy random szám alapján választanék pályát magamnak a jövőre, hanem érdeklődési kör szerint, de lincseljetek meg, ha nem értetek velem egyet :D

2021. júl. 1. 01:46
 22/57 anonim ***** válasza:
74%
De nem érted, hogy az érdeklődés önmagában nem elegendő, ha tegyük fel segítség nélkül nem tudod a lineáris algebrát? A matekban nem nagyon lehet segíteni, az maga egy IQ teszt, a logikádra van bízva. A tanár elmondhatja még gimiben, hogy mi a megfelelő algoritmus, ami alapján számolsz, azonban egy egyetemi vizsgán senki nem fogja részletesen elmondani. A matek pont nem olyan, amit be lehet magolni...
2021. júl. 1. 02:08
 23/57 anonim ***** válasza:
87%
Math simplifies our ability to solve complex real-world problems aka word problems. Math does not solve these problems on its own. We still need a capable human brain to compute and solve the math problem. Therefore Math may be a language but, the ability to compute and solve math is 100% IQ dependent. Even the use of language is IQ dependent. There are people born with IQs so low that they can not use language very well if at all.
2021. júl. 1. 02:10
 24/57 anonim ***** válasza:
100%

Calculus likely requires a higher level of intelligence to understand (rather than memorize formulas and come away with a mishmash of incoherent facts). I'd guess around 115-120. Most students who understand introductory math courses like calculus and linear algebra (read: get an "A") could go to graduate school in some sort of STEM subject. 10-20% of the population seems reasonable, and many educated folks or those interested in learning these types of subjects are probably at least in this range or higher.

Upper level undergraduate courses or lower level graduate courses would require something higher. Few students make it through STEM or a math major and are admitted to graduate school. I'd guess about 2-5% of the population would be able to understand proof construction and concepts/abstractions in topology, abstract algebra, real analysis... Most people who stick with this and come to understand those type of subjects would be in this small percentage, as most people would find studying that material extremely unpleasant.

The IQ estimates I can find in the literature suggests the average IQ for a PhD in physics/math is about 145. 130 is probably the lower limit on successfully doing research in the field.

2021. júl. 1. 02:12
 25/57 anonim ***** válasza:
63%

Továbbra is állítom(matek korepetítor vagyok), hogy lényegtelen milyen butának tartanak, lehet csak nem figyeltél oda a fontosabb részeken és e miatt van baj a matekkal, ebböl következöen kis IQ számot fog produkálni.

Van diákom a bukásból versenygyöztes lett, és nem a saját fasz*mat szopkodom, sok energiát bele is tett a kölök, de kedve is volt hozzá a végén és a barátainak ö is magyarázta, pedig amikor hívtak lehet “lòf*sz” IQ tesztet írt volna a matek tudása alapján.

Szerintem ha érdekel valami akkor okos lehetsz benne.

2021. júl. 1. 06:26
 26/57 anonim ***** válasza:
20%
Szóval szerintem nem az IQ miatt leszel jó matekból, hanem a matek miatt lesz jó az IQ-d.
2021. júl. 1. 06:29
 27/57 anonim ***** válasza:
79%
Az IQ genetikailag meghatározott. Ha 165 centi vagy, akkor soha nem leszel 180, de még 170 sem. Jóga után lehet 1-2 centit “nőni”, de az a max! Fura, hogy egy matekos ezt nem érti meg. Az még furább, hogy az emberek nem tudják elfogadni az IQ értéküket, és inkább élnek abban az illúzióban, hogy növelhető.
2021. júl. 1. 11:34
 28/57 anonim ***** válasza:
84%

"Az IQ genetikailag meghatározott"

aha, akkor miért is növekszik a huszadik század első felétől évtizedenként 3 ponttal az átlag IQ? (Flynn-effektus)

2021. júl. 1. 11:38
 29/57 Mojjo ***** válasza:
84%
Az IQ azt mutatja meg, hogy valaki mennyire jó IQ-teszt kitöltésben. Mint ilyen, természetesen növelhető, csak épp semmi értelme. Nem lesz attól senki okosabb, intelligensebb, semmilyenebb, hogy átnéz ötvenezer IQ tesztet és bevágja a tipikus sémákat. Olyasmi értéke van, mintha a Robot Unicorn Attackban több pontot érne el.
2021. júl. 1. 11:42
 30/57 anonim ***** válasza:
97%

28: sose hallottál még az akcelerációról? Nem konkrétan az egyén IQ-ja változik, hanem egy adott populációban fogantatáskor több olyan rekombináns gén keletkezik (valószínűleg evolúciós szempontból), ami előfeltételezi a pár pontszámmal magasabb értéket. De ha már megszülettél, az már soha nem fog megváltozni, mert az IQ mennyiségi öröklődés, mint a magasság.

A szegényebb, fejletlenebb országokban az akceleráció miatt épp, hogy csökken az éves átlag. Gondolom a táplálkozás, életmód miatt. Hasonló, mint az életkor.

2021. júl. 1. 11:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!