Végtelen mennyiségű szoba, végtelen mennyiségű ember, mindegyikben van egyvalaki. De jön még egy, és akkor jön a probléma hogy hogy fér el?
Én már itt elvesztettem a fonalat. Matematikailag az a valaki már benne kell legyen, mivel végtelen mennyiségű számról beszélünk, ha mindegyik szám benne vagy egy szobában (igazából szoba se kell ez csak valami túlkomplikált gondolkodás lehet vagy nem tudom mi), akkor nincs olyan ami ne lenne benne. Igazából nem is tudom mit akarok mondani, mert annyira értelmetlen ez az egész videó.
De ennek nincs értelme. Nem jöhet újabb vendég, mert minden vendégnek van már szobája.
2021. máj. 24. 00:21
3/30 anonim válasza:
Semmisem zárjaki hogy két végtelen csoport legyen a matematikában. Még 0 és 1 közöt is végtelen darab szám irható fől. Ettől még fognak létezni pl egynél nagyobb számok is.
2021. máj. 24. 00:46
4/30 A kérdező kommentje:
Az a baj a matematikával, hogy ezt csak az emberek találták ki, persze úgy ahogy tudták, meg amit képesek megérteni és logikát találni benne. Lehet nem is így működik a világ. Attól hogy próbálnak mindent ezzel megmagyarázni, egyrészt nem is tudnak az ellentmondások miatt, de azokat meg sem fogják tudni oldani mert nem jó mindenre ez a rendszer.
2021. máj. 24. 01:04
5/30 anonim válasza:
Nem értesz egy problémát, de messzemenő következtetéseket vonsz le.
Gratulálok...
2021. máj. 24. 01:06
6/30 A kérdező kommentje:
Milyen probléma? Én is ki tudok találni nem létező dolgokat, aztán mire megyek vele? Csodálkoznak rajta az emberek, de itt nektek gondolom eszetekbe sem jut hogy talán ennek az égvilágon semmi értelme nincs.
2021. máj. 24. 01:09
7/30 anonim válasza:
A matematika nem tökéletes de ez van. Vagy ezt használjuk vagy az emberiség mehet vissza a kőzépkorba.
Elárulok egy titkot. Boztos hogy nem igy müködik a világ mivel van jopár önnellentmondás benne. De ha van jobb ötleted mindenki hálás lesz neked.
2021. máj. 24. 01:12
8/30 anonim válasza:
A paradoxonok csodásak, csak nem tudod felfogni ezeket. Olvass még paradoxonokról, lehet megtetszenek. Pl.: mindenható-paradoxon, időparadoxon, hazug paradoxon.
2021. máj. 24. 01:17
9/30 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nincs, de ki kellene valami mást találni, mert ezen a szálon sosem fogjuk még megközelíteni sem a világ működésének megértését. Persze ki lehet találni mindenféle kapitalista önző dolgot, mint most ezek a kriptopénzek, hogy aztán az energiaigényük miatt még jobban felgyorsítsuk a bolygó pusztulását. Hát akkor ennek mi értelme van, kérdezem minden matematika rajongótól??
2021. máj. 24. 01:18
10/30 A kérdező kommentje:
Most komolyan, kérek szépen mindenkit gondolkodjon el ezen: arra használjuk fel az erőforrásainkat és áldozzuk fel a bolygót, hogy számolgassunk dolgokat, majd ezekkel a virtuális dolgokkal kereskedjünk ezáltal befolyásolva minden ember életét? Ez 100 éve még jó kis sci-fi lehetett volna, de mára már a szomorú valóság. Ülnek az emberek a szobáikban, nézve egy monitort, nyomogatják a gombokat meg kattintgatnak és közben szétbasszák a jövő nemzedékének az életét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!