Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elmagyarázná valaki? Egy apa...

Elmagyarázná valaki? Egy apa és a lánya összesen 62 évesek. Az apa 5 év múlva 5X annyi idős lesz, mint a fia. Hány éves a fia?

Figyelt kérdés

Answer – D.7years

Explanation :

Son = 62-5(5-1)/5+1 = 62-20/6 = 42/6 = 7

de miért nem lehet mondjuk a lány 22, az apa 40, és a fia 4, ? - a fentiek erre is igazak. (és még 3 másikra)

2016. ápr. 14. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én rossz vagyok matekból, de szerintem 22+40+4 nem sűrűn egyenlő 62-vel...
2016. ápr. 14. 15:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy jó vagy matekból, csak nem olvastad el alaposan a kérdést. A 62 az csak az apa és a lány életkorának az összege.

de azért köszönöm

2016. ápr. 14. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindig igaz, ha a fiú életkora az apa életkorának ötödénél négy évvel kevesebb.

60,8; 55,7; 50,6; 45,5;...;20,0

2016. ápr. 14. 16:11
 4/5 A kérdező kommentje:

csak 40-ig. (lefelé) Mert a 35 éves apának, nem lehet 27 éves lánya, hogy teljesüljön az első állítás (Apa kora + lánya kora = 62 év! )

De a feladvány egyértelműen azt a választ mondja, hogy a fiú 7 éves. És nem értem, hogy miért. És az explanation-t sem.

2016. ápr. 14. 16:21
 5/5 anonim ***** válasza:

A feladat igy megoldhatatlan, valoszinuleg eliras tortent, es az elso mondatban is fiat akartak irni lanya helyett. Ugy meg tenyleg az a megoldas jon ki, amit megadtak.

Felirod egyenletkent a szoveges feladatot. Jelolje A, hogy hany eves most az apa, es F azt, hogy hany eves a fia most.

Ekkor a feladat szoveget az alabbi modon lehet atforditani egyenletekre:

Oszesen 62 evesek -> A + F = 62

Apa 5ev mulva 5szor annyi idos lesz mint a fia ->. (A + 5) = 5*(F + 5)

Ez ket ismeretlen, ket egyenlet (ha lany is lenne, akkor mar 3 ismeretlen lenne, akkor meg nem lenne egyertelmu megoldas), azt megoldod, es az jon ki, hogy A = 55, F = 7

2016. ápr. 14. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!