Egy tökéletesen poláris napszinkron műhold ha az egyenlítő felett 8:00-kor megy át helyi idő szerint, akkor minden más pont felett is 8:00-kor megy át?
Milyen jó magyarázatokra. Egyetlen jó magyarázat volt itt, a 38-as, meg is köszöntem.
Nem tehetek róla, hogy sadam nem bírja elviselni, hogy rossz választ adott, majd azzal próbálja ezt palástolni, hogy másban meg igaza volt.
Kedves Kérdező!
A 23. válaszodba te magad ismerted el, hogy még pontosanmeg sem tudtad fogalmazni a kérdésedet. Én ezek után inkább magamba néznék, te nyilván nem így vagy vele. (Ha úgy tetszik: azt sem tudod értelmezni, amit leírtál.)
Az eredeti kérdésedre a válaszom, miszerint az éjszakai oldalon (értelemszerűen más időpotnabn megy át a műdhold) tökéletesen helyes. Nyilván ezt inkább én is csak érdekességnek szántam, nem is gondoltam, hogy ezen fogsz fennakadni. (Az már téged minődít, hogy mégis.) Ezen kívül elég sokat írtam a témában, amire még reagálnod sem sikerült. (Modnjuk azok tuán, hogy erre is csak úgy, hogy könnyen levezethetően nem igaz, amit írtál, nem csodálom.)
Én segítő szándékkal írtam meg a válaszodat. A téa tényleg nagyon izgalmas. Nagyon sajnálom, hogy téged ez nem érdekel...
Mondjál egy lényeges dolgot, amit írtál. Azért gondolod hogy bármi lényegeset írtál, mert olyan távol vagy a témától, mint Makó Jeruzsálemtől.
Egyáltalán nem zavar, hogy biológusként itt a nagy fizikust játszod, miközben biológia témában egy kérdésre se láttam még, hogy válaszoltál volna? Nem elképzelhető, hogy ha már a biológiához se értesz, akkor nem a fizikával kéne próbálkozni?
"Mondjál egy lényeges dolgot, amit írtál."
Nos, hogy számodra mi lényeges ebből a témából mi lényeges, azt nem tudom, de a reakcióid alapján leginkább az lehet, hogy megkapd azt a választ, amit eleve elvártál. Hogy ennek mi értelme van, azt nem tudom.
Szerintem lényeges dolgok a problémával kapcsolatban (amiket én említettem, nyilván más felvetések is lehetnek érdekesek):
- létezik-e energiabefektetés nélkül fenntartható tökéletesen poláris napszinkron pálya? (nem)
- mi a helyzet a reális napszinkron pályáknál? (nem pontosan ugyanabban az időpontban haladnak át minden pont felett)
- hogyan befolyásolja a pálya elnyúltsága az adott pont felett való áthaladás időpontját? (még ha feltételezzük, hogy tökéletesen poláris napszinkron pályán van a műhold, akkor is csak tökéletes körpálya esetén igaz, hogy minden pont felett ugyanakkor halad át)
Nagyon érdekes téma. Kár, hogy téged csak a leegyszerűsített világképed érdekel.
"Egyáltalán nem zavar, hogy biológusként itt a nagy fizikust játszod, miközben biológia témában egy kérdésre se láttam még, hogy válaszoltál volna?"
Megtisztelő, hogy ennyire követed a munkásságomat! :D Mondjuk ha már ennyire érdekel, talán követhetnéd jobban is, mert elég sok biolgia témájú kérdésre szoktam válaszolni.
"Nem elképzelhető, hogy ha már a biológiához se értesz, akkor nem a fizikával kéne próbálkozni?"
Amúgy csak nem az elektrontagadó geológustanonc úrhoz van szerencsém? :D Mert akkor nem lepődök meg, hogy itt sem tudtál semmilyen érdemi érvet felhozni arra, miért lennének hibásak az állításaim. (És azon sem, hogy minden alap nélkül állítod, hogy nem értek a biológiához.)
Na mindegy, a parttalan vitát abba hagyom. Azt, hogy alaptalanul hazudod azt, hogy hamisak az állításaim, nem tudtam szó nélkül hagyni, de így már tudom, hényadán állunk: úgysem kapok tőled semmilyen érdemi reakciót.
Remélem örömöd telt az értelmetlen vitában! Meg azt, hs, hogy nem ez az egyetlen örömöd!
"de a reakcióid alapján leginkább az lehet, hogy megkapd azt a választ, amit eleve elvártál"
Így van, pontosan ezt szerettem volna. Biztosra akartam menni, hogy jól gondolom-e a dolgot. Csak sajnos ezen az oldalon ilyet nem lehet csinálni, mert hozzámvágják, hogy "csak azt a választ fogadom el, amit elvártam".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!