Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen alapon állítják a...

Milyen alapon állítják a tudósok, hogy a Föld gömbölyű?

Figyelt kérdés
Ehhez minimum az kéne, hogy definiálják a gömb fogalmát. De ezt nem tudják megtenni, hiszen a gömb definiálásához kellenek olyan alapfogalmak, mint pont, egyenes, stb. Az alapfogalmak meg olyan dolgok, amiket az egyes emberek esetleg máshogy fognak fel.
2020. nov. 18. 18:09
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/211 A kérdező kommentje:

"Szerintem ez elég egzakt és értelmes meghatározás. Mi ezzel a bajod?"

Az, hogy nem definíció. Ha nincs szükség definiálásra az egzakt és értelmes meghatározáshoz, akkor miért várják el a matematikusok mindenhol máshol ezt?

2020. nov. 18. 22:13
 62/211 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem ugyanazt a nyelvet beszéljük. Akkor írd le hogy szerinted mi az, hogy definició?
2020. nov. 18. 22:15
 63/211 A kérdező kommentje:

"akkor legyél kedves fejtsd ki, hogy szerinted mi ezzel a távolság definicióval a probléma?"

Melyik távolság definícióval? A lineáris algebraival?

2020. nov. 18. 22:15
 64/211 A kérdező kommentje:

[link]

2020. nov. 18. 22:17
 65/211 anonim ***** válasza:
73%
A távolság két pont közé eső szakasz hossza. Pont és egyenes távolsága a ponttól az egyenesre bocsátott merőleges hossza. Pont és sík távolsága a ponttól a síkra bocsátott merőleges szakasz hossza. Két párhuzamos egyenes távolsága az egyik egyenes egy pontjának távolsága a másik egyenestől. Két párhuzamos sík távolsága az egyik sík egy pontjának távolsága a másik síktól.
2020. nov. 18. 22:20
 66/211 anonim ***** válasza:
83%

Elárulnád, lelkem, hogy MÉGIS MI A SZENT F*SZÉRT LENNE SZÜKSÉG AZ _AXIÓMÁKAT_ megdefiniálni ahhoz, hogy utána felépíthessünk belőlük egy érvelési rendszert???? Épp azért axiómák, a ******-be már!

Ezt írtuk kommenteken keresztül az elején, még meg is kérdeztük, hogy "biztos érted, mi az az axióma?" De mint kiderült, NEM ÉRTED! Különben nem írnál olyan hülyeségeket, hogy "definiálni kell a pontot". A matek egy érvelési rendszer. Az érvelési rendszereknek vannak axiómái, alapjai, amik az érvelési rendszeren BELÜL nem kérdőjelezhetők meg. Az axiómákból felépíthető maga a matematika.

Ha az érvelési rendszer, azaz a matek nem képes teljesíteni, amire kitaláltuk(vagy talán felfedezzük? Érdekes kérdés), akkor megváltoztathatjuk úgy az axiómákat-és ezzel magát az érvelési rendszert-hogy képes legyen teljesíteni.

2020. nov. 18. 22:24
 67/211 A kérdező kommentje:

"Elárulnád, lelkem, hogy MÉGIS MI A SZENT F*SZÉRT LENNE SZÜKSÉG AZ _AXIÓMÁKAT_ megdefiniálni ahhoz, hogy utána felépíthessünk belőlük egy érvelési rendszert????"

Hol mondtam én ilyet? Az alapfogalmak definícióját hiányolom, és azt sem azért, mert matematikailag szükség van rá, hanem azért mert nem lehet a természetre olyan törvényeket ráhúzni, amiket magunk se értünk.

2020. nov. 18. 22:41
 68/211 A kérdező kommentje:

Hogy mondhatja bárki is azt, hogy a Föld és a Nap távolsága 150 millió km, ha mindenki fejében más él arról, hogy mi az a távolság?

Ha pedig elfogadjuk, hogy mindenki ugyanazt gondolja távolság alatt, akkor ugyanígy azt is elfogadhatnánk, hogy mindenki ugyanazt érti kör alatt, és azt se kell definiálni.

2020. nov. 18. 22:43
 69/211 anonim ***** válasza:
84%
A "mindenki fejében más él arról, hogy mi az a távolság" mondatot úgy érted, hogy rajtad kívül mindenki más ugyanarra gondol? Áruld el, mit szívsz, milyen trip során mélyültél el ennyire a témában.
2020. nov. 18. 23:15
 70/211 anonim ***** válasza:
77%

#23-as felvetésedre lenne egy jó kis geometriai kérdésem:

Adott egy síkon egy egységnyi hosszúságú szakasz. Ezt kellene 180°-kal "átfordítani" folytonos mozgatással úgy, hogy a szakasz által súrolt terület ne legyen nagyobb 0,0001-nél.

Még gimis koromban hallottam, de a mai napig nem tudom a megoldását. Szerintem baromi nehéz feladat.

2020. nov. 19. 00:59
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!