Ha a kajámra Nátriumot és klórt öntök tulajdonképpen megsózom az ételt?
Schobert Norbi cukorból tud drogot egy atom kicserélésével, nem?
Akkor minden lehetséges.
A kérdés nem nagyon precíz, de alapvetően lehetne benne logika. Az elemi nátrium az étellel nagyon gyorsan elreagálna, például a víztartalmával (hidrogén képződés mellett) NaOH keletkezne, amiben már benne van az ionos nátrium, ami a sóban is. Ehhez sósavat kéne adni, hogy "megsózd" az ételt, nem pedig kórgázt.
A klórgázzal az a probléma, hogy nem keletkezik belőle ionos klór, ha csak úgy simán vízzel elnyeletjük, a sósav ugyanis a HCl gáz vizes oldata, nem pedig a klóré. A nátrium "megoldja" magának a a NaOH-vá alakulást a vízben (kiszorítja a hidrogént, ami H2-gázként távozik), de a klór nem. Tehát ha klórt vezetnél az ételbe, akkor leginkább mindenféle redox reakciókat kapnál, kovalens kötésben maradó klórral. Magyarul a klór szétmarná a kaját és adott esetben mérgező vegyületek keletkeznének. A rászórt Na miatt pedig az egész lúgos lenne.
Égesd klórgázban a nátriumodat, a füstjét meg vezesd a kajára.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!