Ha a kajámra Nátriumot és klórt öntök tulajdonképpen megsózom az ételt?
Pont egy szinten van a kerdesed az oltasellenes idiotak szinvonalaval, akik szerint abban aluminium van ami ugye IDEGMEREG!!!44!negy!
A klor gaz. A natrium fem. A NaCl meg ezek vegyulete, kristalyos anyag, se nem fem, se nem gaz.
Nem.
És a szarvaspörkölt sem szarból és vasból készül.
Ételedre fém nátriumot szórsz, és klórgázt engedsz rá?
Nátrium, és klórgáz reakciójából tetemes hő szabadul föl. Hirtelen, és koncentráltan. Ha például nyers krumplival csinálnád ezt a kísérletet, a krumpli egy része elégne, más része nyers maradna. Ám ez csak apróság.
Ahogy a #6 Válaszadó is írta, a nátrium egy része reagálna az étel víztartalmával.
2Na + 2 H2O = 2 NaOH + H2
Azután jön egy mellék-reakció is :
2NaOH + Cl2 = NaOCl + NaCl +H2O
A nátrium-hipoklorit, NaOCl az az anyag aminek a vizes oldatát hipó néven árulják.
Jó étvágyat, nyugodj békében!
Ne higgy a rosszindulatú kommentelőknek?
Kérdésedben rejlő állítás ugyanúgy igaz, mint ha egy adag disznóhúsra szórsz vöröshagymát és őrölt pirospaprikák - íme kész a pölkölted!
Remek logika, hidrogén és oxigén, az víz, akkor veszélytelen rágyújtani hidrogén-oxigén keverékben.
...
Bumm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!