Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tér tágulására vonatkozóan...

Farkas999 kérdése:

A tér tágulására vonatkozóan létezik-e határsebesség?

Figyelt kérdés

A fénysebességnek ismerjük a maximumát, de a tér tágulásának lehet-e ilyen határértéke?

Hogyan lehetne bármelyik álláspontot is bizonyítani?

2020. szept. 3. 08:26
1 2 3 4 5
 41/45 Mojjo ***** válasza:
47%

@40: Nem feltétlen. Az alapjelenség egy kognitív zavar, amit a pszichológia Dunning-Kruger hatásnak hív:

[link]

A kognitív zavarok viszont nem feltétlen minősülnek, vagy járnak együtt személyiségzavarral.

2020. szept. 8. 10:50
 42/45 anonim ***** válasza:
47%

Igen, de itt nemcsak erről van szó, hanem arról, hogy egy adott témához arrogáns módon, másokat degradálva, lenézve szól hozzá, a társas érintkezés alapjait is figyelmen kívül hagyva. Ettől ő még akár érthetne is hozzá, de ez nem derül ki, mert lényegében nem a témáról beszél, hanem sérteget és kötözködik. Tehát itt a saját tudásának túlbecslésén túl (vagy ahelyett) inkább a kommunikatív megnyilvánulás zavara áll fenn.

De kösz a linket, erről még nem hallottam. :)

2020. szept. 8. 11:11
 43/45 Mojjo ***** válasza:
47%

@42: Ne hülyéskedj, olvasd vissza a hozzászólásait, egyértelműen ki fog derülni, hogy általános iskolás szinten sem érti a fizikát. Nem érti pl azt sem, hogy két különböző dimenziójú mennyiséget nem lehet közvetlen összehasonlítani. Vagy pl nem érti a tágulás távolságfüggését. És így tovább.

A Dunning - Krugerre jellemző az, hogy nem ismerik fel, hogy ki a hozzáértő és ki nem, illetve nagyon gyakori az agresszív véleménnyílvánítás.

2020. szept. 8. 11:28
 44/45 anonim ***** válasza:
16%

37 A válaszaidból tűnik ki, hogy azt sem tudod, miről beszélsz. Ezért nem igazán érdemes veled vitatkozni sem"

Aha. Eddig én voltam, aki meg tudta magyarázni miért nem jó, ha az ált.rellel közelítjük meg a problémát. Te semmilyen érvet sem mondtál, csak beírtál valami contolos cuccot és személyeskedtél.

"Az, hogy te nem ismered a jelenleg legszélesebb körben elfogadott kozmológiai modell metrikáját, nem érv semmire. Nézz utána!"

Vannak kozmológiai modellek, de mindegyik más aspektusban, más kérdéskörben helyes. Te miért ezt használnád? Kérdeztem már sokadszorra, de nem kaptam választ, mert te aztán értesz hozzá ugye?

"Ott azt mondták? Hol? Az Ezotéria Képzőben? Az ált. rel. a kozmológia alapja"

-Perjés. Ezek csak közelítő megoldások. A kvantumgrav írja le pontosan. Tudod te mi az?

"Nem, inkább te nem értesz magyarul rendesen. Továbbá te még egyetlen szakmai érvet sem mondtál, csak "fikáztál" és kötekedtél. Ami őszinte beismerése annak, hogy teljesen laikus vagy."

-Te milyen szakmai érvet mondtál? Hogy úgysem értek hozzá, mert te onnan megmondod. Írtam, hogy az ált.relnél sokkal pontosabb közelítést ad a másik három alapvető kölcsönhatást összegző kvantumtérelméletek, pont azért mert sokkal jobban,e gyesíti a három kölcsönhatást. Te ugye ezt sem fogtad fel?

"A kötekedő, arrogáns pofátlan stílust meg tartsd meg otthonra kis családod részére, ha lehet kérni! Kinek képzeled te magad, ki vagy?"

Arrogáns az pont te voltál. Semmilyen érv, arra hogy miért így kel számolni, miért azt a modellt kell alkalmazni, csak annyi hogy úgysem értem, mert nem jártam egyetemre mint te. Nem kell senkinek megértenie semmit, elég ha hiszünk neked.

"Tessék, végeztem neked egy kis kutakodást a neten. Ha gagyogsz angolul, akkor épp egy Amerikában élő magyartól tanulhatsz a témáról:"

Ezt szemezgetésnek nevezik. Én is tudok linkelni erről teljesen eltérő témamegközelítést. Nem azt kértem hogy linkelgessél másokat, ráadásul a saját blogját, hanem hogy magad próbáld elmagyarázni miért ezt akarod használni, milyen közelítés mellett, miért is ne a sokkal pontosabb megoldást adó másik X elméelet. Nehéz felfogni?

38 "Szerintem felesleges etetni a trollt."

Írtad, hogy az univerzum szerinted nem tágul. Ha viszont a metrikája miatt növekednek a nagy léptékú alakzatok, akkor azt nem tágulásnak nevezik, hanem éppen hogy összemegy az univerzum. A méretek csökkennek.

"Vajon az ilyeneknek van pszichiátriailag kimutatható személyiségzavaruk?"

Ha az orvosod is ilyen lenne, akkor arra a kérdésre, hogy miért ezt a terápiát alkalmazza a doktornő azt kellett volna mondania, hogy te úgysem jártál egyetemre, nem értheted. Légy boldog azzal, hogy küld egy spanyol linket neked

2020. szept. 8. 14:08
 45/45 anonim ***** válasza:
@Mojjo: értem, köszönöm. Most én is tanultam valamit. :)
2020. szept. 8. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!