Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Helyes az elméletem? (fizika)

Helyes az elméletem? (fizika)

Figyelt kérdés
Szóval arra keresem a választ, hogy miért esik le a bőrönd a vonatról ha hirtelen fékez a vonat. Tegyük fel, hogy a vonat 100km/h-val megy. Ekkor ugye a csomag nyugalmi állapotban van, mégis elmondható hogy a csomag is 100 km/h-val megy. A vonat hirtelen állóra fékezi magát, lecsökken a sebessége 0 km/h-ra. Ekkor a csomag azért esik le, mert a csomag nem tudja követni a vonat sebesség változását? Tehát a csomag még mindig 100 km/h-val megy, míg a vonat már csak 80-al, ezért le esik? ( nagyon leegyszerűsítve?)

2020. aug. 5. 23:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%

Igen, így van.

Remélem, a negatívabb hozzászólások sem vették el a kedved a nyitottságtól, megfigyeléstől és elmélkedéstől.

2020. aug. 6. 15:03
 12/30 anonim ***** válasza:
56%
De hat senki sem írt negatív hozzászólását
2020. aug. 7. 23:07
 13/30 anonim ***** válasza:
Önkritika, mint olyan?
2020. aug. 8. 00:21
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha a

‘Szedd össze magad !!!

A Newtoni fizika az a legalapabb’

Az negatív akkor elég fura világban élünk biztatásnak írtam hogy hajrá /szedd össze magad /gyerünk/mindent bele. Ezek szinonimák

és amúgy alig ha van Newton 1 törvényénél egyszerűbb fogalom a fizikában nem kvantumokrol beszélünk hogy ne lehessen érteni

Vagy az a negatív hogy ki hangsúlyozom hogy Newton-é az érdem de hat ha egyszer nem a kérdező alkotta meg akkor nem illik sajátkent feltüntetni “elméletem ???!!!!”

Jól értelmezem Newton törvényét ?vagy ezt mondja ki Newton törvénye ?így lenne jó a kérdező kérdése

2020. aug. 8. 00:57
 15/30 anonim ***** válasza:
semmi meg sértődésre okot nem adtam de ha valakinek ez már kiverte a biztosítékot az ne menjen Fizikusnak mert ott aztán az emberek kapják a Tényleg hideget meleget nem csak biztatást meg dícséretet
2020. aug. 8. 01:04
 16/30 anonim ***** válasza:

‘m2=m1*v1/v2

Ha így jobban tetszik’ -et azért írtam mert a kérdező is km/h meg számokkal próbált egy kérdést felvázolni mondom ha így szimpatikusabb itt a képlet ami elmagyarázza a tehetetlenség törvényét ebbe meg aztán semmi negatív nincs

2020. aug. 8. 01:09
 17/30 anonim ***** válasza:
Szóval az önkritiás részt nem nagyon vágom
2020. aug. 8. 01:11
 18/30 anonim ***** válasza:

És ki mondta, hogy fizikusnak akar állni a kérdező? Fogalmad sincs, mit tanul, mivel foglalkozik, hol tart. Elgondolkozott ezen-azon, kiötölt rá valamit a maga tudásszintjén és megkérdezte, helyesen gondolta-e. Egy pillanatig sem tört Newton babérjaira.

A fizikaérettségire készülő tanulón teljes joggal kérem számon, hogy Newton törvényeinél nincs alapabb. A tizedikes tanítványaimtól, bár szintén jogosan várom (hisz sokat foglalkoztunk vele, elvárható, hogy ismerjék), esetükben egy ilyen kérdésnél általában csak a végén teszem hozzá, amikor már megvan a sikerélmény, hogy igen, jól gondolta, amit gondolt. Egy random idegen esetén pedig végképp nem kérem számon, miért nem ismeri és érti Newton törvényeit. Szerintem nem nagyon vágod, mennyire ritka, hogy valaki elkezdje használni az agyát a környezetünk működésén való elgondolkodásra, és milyen eredményesen ki lehet ölni az ilyen hozzáállással.

2020. aug. 8. 20:19
 19/30 anonim ***** válasza:

Hat jó bizos van ezek szerint hogy valaki ettől már feladja vagy elmegy tőle a kedve

Nem tudom nekem keménykezű tanáraim voltak/vannak főleg a magán tanárom aki nem az a dicséretős tanár de én azért megtalálom a közös hangot :)

Nem adtam fel /adom fel

(Én pl Fizikus akarok lenni )

Ezért nem gondoltam hogy valakinek elmegy tőle a kedve

A Newton törvényeit általános iskolába is tanítják a 9 edik eleje szinten erről szól ezért nem értettem hogy mi okoz benne fejtörést

És tényleg ennél egyszerűbb nincs a fizikában szóval ha valakit ez érdekel annak fel a gatyaval mert már csak ennél nehezebbek vannak

Nem akarok eltántorítani senkit csak ez a valóság

De mint mondtam nem akarok senkit el ilyeszteni vagy ilyesmi

:) én a matek részével küzdök de nem adom fel tanulás a tudás attya

Szóval hajrá !!!

2020. aug. 8. 21:07
 20/30 anonim ***** válasza:

Nem akartam negatív ( vagy is egyeseknek negativ) kommentet

Írni szóval aki sérelmezesnek vette azt nagyon sajnálom

Biztatás képpen írtam amit írtam és mivel tisztelem Sir Isaac Newtont rossz néven vettem hogy a kérdező a saját “elmélete “ ként próbálta meg hipotézisét kérdésként felvázolni

2020. aug. 8. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!