Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szubatomi szinten a tér...

Szubatomi szinten a tér mennyire nemeuklideszi?

Figyelt kérdés

2020. júl. 7. 15:12
 1/3 anonim ***** válasza:
27%

Ez egy igen gyakori kérdés, magam is sokat gondolkodok rajta.

Amúgy a kérdésednek semmi értelme.

2020. júl. 7. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első válaszadóra reflektálva válaszolnék a kérdésre.

Miért ne lenne értelme? Esetleg a kérdező fogalmazott szerencsétlenül (vagy én értem félre).

A szubatomi részecskék leírása - ha nem túl gyorsak - lehetséges kvantummechanikával, ami nemcsak megköveteli az Euklideszi teret, még a Hilbertet is.

A gyors esetben már a relativitás elmélet is bejön a képbe. Ezt azonban passzolom, mert nem értek hozzá.

Azt ellenben tudom, hogy együtt tárgyalhatóak, vagyis hasonló matematikai formalizmussal kell rendelkezzen. Ez utóbbiban lehet tévedek, majd elmondja, aki tanulta.

2020. júl. 7. 21:49
 3/3 anonim ***** válasza:

A modern elméletek szerint a mi terünknek jelenleg sok dimenziója van, amelyekből azonban 3 kivételével a többi felcsavarodott - vagyis NEM Euklideszi.

Ezekben csak szubatomi részecskék férnek el.

2020. júl. 7. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!