Van-e értelme egy matematikai felfedezésnek publikáció előtti egy fórumban vagy egy blogban való leközlésének?
nem értek hozzá, de szerintem sokan úgy publikálnak, hogy pénzért nézhető meg.
De ehhez kell némi előző hírnév, hogy valaki kváncsi legyen rá.
Levédeni? ilyenről már hallottál?
Add új kéletet olyanra amire eddig nem volt?
mert én is tudom általánosítani: x=y , de ebből semmi plusz nem lesz
Először nézz utána, hogy más nem írta-e már le ugyanezt. Ha nem, akkor gondold végig, hogy vajon nem azért nem írták-e még le, mert triviális következménye azt ismert tételeknek. (Ez nehéz lesz, ha nem vagy szakmabeli. Kérdezz meg egy matematikust.)
Matematikai eredményeket senki nem szabadalmaztat. Megjelenés előtt általában fel szokták tölteni a cikkeket, arxiv, saját weblap, ahova jólesik.
Területképletből nem fog tudományág kinőni, a bizonyítás hosszának pedig semmi köze a szakmai értékéhez. De erről felesleges úgy vitatkozni, hogy csak te tudod, igazából miről is beszélünk.
Vagy mutasd meg egy olyan matematikusnak az egészet, akinek nem csak a végzettsége matematikus, hanem a foglalkozása is, vagy nem lehet neked segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!