Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van-e értelme egy matematikai...

Van-e értelme egy matematikai felfedezésnek publikáció előtti egy fórumban vagy egy blogban való leközlésének?

Figyelt kérdés
Hérón képletét általánosítottam. Egy általánosított koszinusztétel és duálisán keresztül jutottam el ide. Egy valós paramétertől függ, ha pozitív akkor hiperbolikus, ha zérus akkor a megszokott euklideszi, ha negatív, akkor elliptikus esetekhez jutunk. Természetesen ettől a paramétertől függő szinusz-tétel és Pitagorasz-tétel is kimondásra került. Ha a paraméter 1/c^2, akkor a relativisztikus eset is előjön. Volt már aki arra buzdított, hogy védjem le. Ha nincs pénzem, akkor mi a teendő? Nincs tapasztalatom a publikálásban, nem tudom mit kell tennem.

#plágium #publikálás #Felfedezés_védése #nemeuklideszi_geometria
2016. máj. 22. 09:53
 1/4 anonim ***** válasza:

nem értek hozzá, de szerintem sokan úgy publikálnak, hogy pénzért nézhető meg.

De ehhez kell némi előző hírnév, hogy valaki kváncsi legyen rá.

Levédeni? ilyenről már hallottál?

Add új kéletet olyanra amire eddig nem volt?

mert én is tudom általánosítani: x=y , de ebből semmi plusz nem lesz

2016. máj. 22. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Először nézz utána, hogy más nem írta-e már le ugyanezt. Ha nem, akkor gondold végig, hogy vajon nem azért nem írták-e még le, mert triviális következménye azt ismert tételeknek. (Ez nehéz lesz, ha nem vagy szakmabeli. Kérdezz meg egy matematikust.)

Matematikai eredményeket senki nem szabadalmaztat. Megjelenés előtt általában fel szokták tölteni a cikkeket, arxiv, saját weblap, ahova jólesik.

2016. máj. 22. 11:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem egy egyszerű következményről van szó. Kényszerpályákon mozgó matematikus vagyok. Valamikor a rendszerváltás előtt voltam a szakmában utoljára , majd onnan hobbiból foglalkoztam vele. Több tucat oldalas levezetéseim vannak. Maga a tétel is legalább 5 oldalas. Egy új tudomány alapja is lehet, amelynek neve "algebrai trigonometria" lehetne, mert másfajta koszinusztételekhez is hozzájutottam. Az internetet meg nézegetem, de csak egy speciális eset, a relativisztikus eset jött elő, ami a girovektorterekre épül.
2016. máj. 22. 11:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Területképletből nem fog tudományág kinőni, a bizonyítás hosszának pedig semmi köze a szakmai értékéhez. De erről felesleges úgy vitatkozni, hogy csak te tudod, igazából miről is beszélünk.

Vagy mutasd meg egy olyan matematikusnak az egészet, akinek nem csak a végzettsége matematikus, hanem a foglalkozása is, vagy nem lehet neked segíteni.

2016. máj. 22. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!