Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem is tudnánk a koronavírusró...

Nem is tudnánk a koronavírusról, ha Kína el nem mondja?

Figyelt kérdés

Irónikus, hogy én még januárban azon rettegtem mi lesz, ha hamarosan bejön a vírus az öreg kontinensre illetve mi van, ha már itt is van. Miközben már novemberben jelen volt...😆

Nagyon sokat szidják Kínát, miközben lehet nem is tudnánk a vírusról, ha el sem mondják? Utólagos teszteken már októberi, novemberi betegeken kimutatták a koronát. Már akkor jelen volt európában és eljutott mindenhova. A betegeket influenzásként kezelték. Vajon, ha Kína nem mondja el, hogy ez egy új koronavírus, akkor fel sem tűnik? Én is voltam ilyen tünetekkel beteg még februárban. Nem is voltam náthás 2 éve. Éreztem, hogy ez nem egy hétköznapi flu, de sok C,D vitaminnal meleg porokkal pár napig kifeküdtem és kész

Ma olyan nyilatkozatok lennének, hogy a mediterrán országokban kemény volt az idei influenza. Közép-európai többi részén meg sem éreztük. Nálunk 2 hónap alatt 300-an hunytak el (idős, betegek) ebből senki sem gondolna egy influenzánál erősebb koronavírusra. Simán korlátozó intézkedések nélkül neo citránon átvészeltük volna?

2020. máj. 10. 12:44
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
0%

"nem tudsz semmit felmutatni ennek az igazolására"

Valóban nem, mert még a kutatás fázisában vannak azok a dolgok, mint amiket a kedves kommentelő tényszerűen állít ;) Pont ezért írtuk, hogy jobb lenne, ha nem magyarázná a h.lyeségeit, mert felesleges.

De az, hogy az influenzát sokkal többen elkapják jelen állás szerint, ez tény, ez te is tudnád, ha kimozdulnál egy picit a szobádból.

2020. aug. 18. 11:32
 52/65 Wadmalac ***** válasza:
94%

"hogy az influenzát sokkal többen elkapják jelen állás szerint, ez tény, ez te is tudnád, ha kimozdulnál egy picit a szobádból"

Nem, nem tudnám.

Mert amennyit én láthatok, az statisztikailag nem releváns.

Ezt egy kutatónak főleg tudnia kéne.

Az általad kritizált hozzászóló meg a mindenki által elérhető statisztikákra alapoz, nem hasra üt. Úgyhogy ha valótlant állít, nem ő a hülye, hanem az elvileg hiteles világstatisztikák.

Azoknak támadását meg, nos, visszajutottunk ugyanoda, hogy valami hitelesebb módon kell megtenni, nem GYK-s hozzászólók leoltásával.

2020. aug. 18. 11:49
 53/65 anonim ***** válasza:
0%
Nem írt semmilyen hiteleset, feltételezéseket ír le tényként :) gondolom te nem vagy kutató, így fogalmad sincs a kettő közti különbségről
2020. aug. 18. 11:56
 54/65 Wadmalac ***** válasza:
97%

"feltételezéseket ír le tényként :)"

Interneten elérhető elvileg hiteles adatokra hivatkozott.

Mint például az influenza 0,1%-os mortalitásához képesti 2%-os statisztikai adat, plusz a ovid-19 R0 értéke, ami 2 feletti, míg az influenzáé 1,3.

Szóval nem, nem hasra ütve saccolgatott.

Lehet állítani, hogy ezek az adatok hamisak, csak akkor azt alá kéne támasztani, minimum olyan hitelességgel, mint a nemzetközi statisztikáké.

És ismétlem ,nem azt támadni, akinek ezek állnak rendelkezésére.

2020. aug. 18. 12:24
 55/65 anonim ***** válasza:
0%
olvasd már el az említett forrásokat könyörgöm, mielőtt órákat beszélsz marhaságokat. Köszi :)
2020. aug. 18. 12:27
 56/65 Wadmalac ***** válasza:
88%

Ismét igazi szakértői érv: marhaságokat beszélek.

Értelmetlen.

Tudod, hány alak jár ide GYK-ra azzal, hogy ő a téma szakértője, mindenki más hülye, csak ő tudja a tutit, aztán annál nem is jut tovább, mint tovább hülyéz mindenkit, bármi forrással érvel más?

Pontosan ugyanannyit produkáltál, mint ők.

2020. aug. 18. 12:41
 57/65 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze, gondolt ezt, nekem aztán mindegy :)
2020. aug. 18. 13:11
 58/65 Wadmalac ***** válasza:
91%

Próbáld meg már kívülről nézni, amit itt produkáltál.

Abból ennyi jön le.

2020. aug. 18. 13:58
 59/65 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze, de te véletlenül se olvasd vissza a kommenteket, hogy leessen miért is hagyok fel egy ostoba vitával, mert olyan, mintha egy 5 evessel beszélgetnek
2020. aug. 18. 14:34
 60/65 Wadmalac ***** válasza:
92%

Végig követtem.

Onnantól a megjegyzésedtől, ahol benyögted, hogy az influenza fertőzőbb.

Az érveid így néztek ki:

- Én ezzel foglalkozok, jobban tudom.

- Minden csak becslés (neked mitől van jobb? És hol van?).

- Nem itt fogom leírni azt, hogy miért van igazam.

- Hülyék vagytok.

- Ötéves színvonalon vagytok.

Nem óhajtom kétségbe vonni a szakirányú ismereteidet, de hogy képtelen vagy azt ilyen formában érvényesíteni, az tuti.

Akkor vagy ne is szólj hozzá, vagy úgy, hogy hiteled legyen.

2020. aug. 18. 14:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!