Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem is tudnánk a koronavírusró...

Nem is tudnánk a koronavírusról, ha Kína el nem mondja?

Figyelt kérdés

Irónikus, hogy én még januárban azon rettegtem mi lesz, ha hamarosan bejön a vírus az öreg kontinensre illetve mi van, ha már itt is van. Miközben már novemberben jelen volt...😆

Nagyon sokat szidják Kínát, miközben lehet nem is tudnánk a vírusról, ha el sem mondják? Utólagos teszteken már októberi, novemberi betegeken kimutatták a koronát. Már akkor jelen volt európában és eljutott mindenhova. A betegeket influenzásként kezelték. Vajon, ha Kína nem mondja el, hogy ez egy új koronavírus, akkor fel sem tűnik? Én is voltam ilyen tünetekkel beteg még februárban. Nem is voltam náthás 2 éve. Éreztem, hogy ez nem egy hétköznapi flu, de sok C,D vitaminnal meleg porokkal pár napig kifeküdtem és kész

Ma olyan nyilatkozatok lennének, hogy a mediterrán országokban kemény volt az idei influenza. Közép-európai többi részén meg sem éreztük. Nálunk 2 hónap alatt 300-an hunytak el (idős, betegek) ebből senki sem gondolna egy influenzánál erősebb koronavírusra. Simán korlátozó intézkedések nélkül neo citránon átvészeltük volna?

2020. máj. 10. 12:44
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
11%
Az is tény, hogy az infuenza fertőz jobban, nem a korona
2020. aug. 17. 14:16
 32/65 Wadmalac ***** válasza:
93%

"Az is tény, hogy az infuenza fertőz jobban, nem a korona"

Ja, a youtube konteókban. Ott minden tény, ami nem az.

2020. aug. 17. 14:20
 33/65 anonim ***** válasza:
11%
Nem tudom, nem élek ilyen szenvedéllyel, hogy youtube videókon nézek koronavírus konteókat, de mivel kutatóbiógus vagyok, egy csöppet jobban értek ehhez a témához, mint te, aki az említett forrásokból hallott először arról, hogy a vírusoknak van egy koronavírus típusa is
2020. aug. 17. 14:39
 34/65 Wadmalac ***** válasza:
100%

"de mivel kutatóbiógus vagyok, egy csöppet jobban értek ehhez a témához"

És a többi kutatóbiológus meg hazudik, mikor 3-szoros fertőzési képességet ír, ugye?

2020. aug. 17. 14:59
 35/65 anonim ***** válasza:
16%
Semelyik publikációba nem olvastam ilyen, sem magyarban, sem külföldi cikkekben, de biztos vagyok benne, hogy nem írtak ilyet
2020. aug. 17. 15:35
 36/65 sadam87 ***** válasza:
95%

Aham. A szezonális influenza R0 értéke 0,9 és 2,1 között szokott lenni. Mondjuk, hogy átlagosan 1,5.

[link]

Akkor nézzük meg milyen eredményeket találunk a COVID-19-el kapcsolatban.

[link]

Márciusi review: kb. 2 és 6,47 között szóródnak az összegyűjtött kutatások eredményei. Szóval van, amelyik több, mint háromszor erősebb fertőzőképességet ad meg, cserébe mind magasabb a szezonális influenzáénál.

[link]

Áprilisi cikk. Ez 2,28-at ad meg legnagyobb valószínűségű értékre az R0-ra. Tény, hogy ez nem az influenza háromszorosa, de egyértelműen magasabb annál.

[link]

Júniusi cikk az olasz esetek alapján. A becsült R0 értékek 2,43 és 3,10 között vannak.

[link]

Júliusi cikk. 5,7-re becslik az R0 értékét.

Szóval sem az nem igaz, hogy a SARS-COV-2 kevésbé fertőző, mint az influenza vírus, sem az, hogy nincs olyan eredmény, ami háromszorosára becsülné a koronavírus fertőzőképességét az influenzához képest.

(A magyar tudomány érdekében bízok benne, hogy az is ugyanannyira igaz, hogy kutatóbiológus vagy, mint a többi, amit írtál.)

2020. aug. 17. 15:55
 37/65 anonim ***** válasza:
23%
Magyarul sehol sem írták le, hogy 3x olyan fertőző, mint ahogy írtuk is. Mellesleg az, hogy mennyire becsülik a fertőző képességet, az a nevében is benne van, becsülik. Ez nem így működik, ahogy te azt gondolod, de nem fogok egy névtelen fórumon ebbe belemenni
2020. aug. 17. 16:29
 38/65 sadam87 ***** válasza:
91%

"Magyarul sehol sem írták le, hogy 3x olyan fertőző, mint ahogy írtuk is."

Ja, hogy ezt a mondatot szó szerint? Valószínűleg ezt tényleg nem írták le szakcikkben. Csak van olyan cikk, ami azt az eredményt adta, hogy nagyjából háromszor olyan fertőző. (Amúgy a legtöbb alapján valóban kevesebb, mint háromszor olyan fertőző, ellenben én olyan kutatásról nem tudok, ami alapján kevésbé fertőző lenne a szezonális influenzánál.)

"az a nevében is benne van, becsülik."

Milyen okosat is tudsz mondani... Te nyilván tudod a valódi értét is. Remélem, az emberiség nemsokára méltó lesz, hogy kinyilatkoztad.

"de nem fogok egy névtelen fórumon ebbe belemenni"

Ez rendben van, de egyáltalán minek írsz ide? Mert az tény, hogy az egyetlen állításodat az égvilágon semmivel nem támasztottad alá (cserébe én három perc alatt találtam négy cikket, ami az ellenkezőjét bizonyítja).

2020. aug. 17. 17:06
 39/65 anonim ***** válasza:
15%
Nem névtelen fórumon szoktam publikálni, és nem is fél éves kutatásokat, hanem több éves kutatásokat, mivel az idő alatt lehet eredményt elérni, megismételni, bizonyítani. Ezeket a konteók, amiket istenítesz meg téged minősítenek
2020. aug. 17. 17:23
 40/65 sadam87 ***** válasza:
70%

Nem tudom, feltűnt-e, hogy az új koronavírusról bő fél éve tudjuk, hogy létezik. Úgy elég nehéz több éves kutatásokat végezni rajta. Nyilván ennek megfelelően az adatok elég bizonytalanok. Csak épp te állítottad mindenféle forrás nélkül, hogy "Az is tény, hogy az infuenza fertőz jobban, nem a korona". Miközben az összes létező kutatási eredmény ennek ellentmond.

"Ezeket a konteók, amiket istenítesz meg téged minősítenek"

Milyen konteók???

2020. aug. 17. 17:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!