Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem is tudnánk a koronavírusró...

Nem is tudnánk a koronavírusról, ha Kína el nem mondja?

Figyelt kérdés

Irónikus, hogy én még januárban azon rettegtem mi lesz, ha hamarosan bejön a vírus az öreg kontinensre illetve mi van, ha már itt is van. Miközben már novemberben jelen volt...😆

Nagyon sokat szidják Kínát, miközben lehet nem is tudnánk a vírusról, ha el sem mondják? Utólagos teszteken már októberi, novemberi betegeken kimutatták a koronát. Már akkor jelen volt európában és eljutott mindenhova. A betegeket influenzásként kezelték. Vajon, ha Kína nem mondja el, hogy ez egy új koronavírus, akkor fel sem tűnik? Én is voltam ilyen tünetekkel beteg még februárban. Nem is voltam náthás 2 éve. Éreztem, hogy ez nem egy hétköznapi flu, de sok C,D vitaminnal meleg porokkal pár napig kifeküdtem és kész

Ma olyan nyilatkozatok lennének, hogy a mediterrán országokban kemény volt az idei influenza. Közép-európai többi részén meg sem éreztük. Nálunk 2 hónap alatt 300-an hunytak el (idős, betegek) ebből senki sem gondolna egy influenzánál erősebb koronavírusra. Simán korlátozó intézkedések nélkül neo citránon átvészeltük volna?

2020. máj. 10. 12:44
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem mondják el, akkor más laborokban találták volna meg és onnan derül ki, mert nem átlagos influenza jellemzői vannak. Valamelyik gócvárosban feltűnt volna az esetek és halálozások számából, hogy itt valami más van, utána megindultak volna a laborvizsgálatok.

Csernobilt sem kötötték volna senki orrára, a svédeknél jöttek rá, hogy valahol valamilyen gond történt.

2020. máj. 10. 12:55
 2/65 anonim ***** válasza:
84%
Az mondjuk érdekes kérdés, hogy ha mondjuk egyetlen országban, vagy egy kis régióban bukkant volna fel, akkor is ilyen komoly intézkedéseket vezettek volna-e be. Például ha csak nálunk lenne ilyen járvány, és mondjuk nem terjed külföldre, akkor is ilyen szinten leállították volna-e a gazdaságot emiatt. És ha igen, akkor mennyi idő múlva, és milyen megítélése lenne.
2020. máj. 10. 13:02
 3/65 A kérdező kommentje:

Már novemberben pusztított akkor sem fedezték fel olsazban. Miért fedezték volna fel később ? :O

Ugyanolyanok a tünetei mint az influenzának, nem is gyanakodtak volna rá

2020. máj. 10. 13:02
 4/65 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem Kínában, akkor máshol tűnt volna fel hogy hirtelen megugranak az influenza szerű tüneteket produkáló elhalálozások.
2020. máj. 10. 13:13
 5/65 anonim ***** válasza:
69%

[link]

"the key question is how far Covid-19 had spread before it was identified"

"The coronavirus that causes Covid-19 may have spread beyond China before the health authorities had even discovered the disease, according to the Italian professor who recently said there had been “very strange pneumonias” in Europe as early as November last year."

De ez is inkább arról szól, hogy hogyan sikerült ilyen későn felismerni a veszélyt, nem arról, hogy egyáltalán nem ismertük volna fel, ha Kína nem szól.

2020. máj. 10. 13:20
 6/65 anonim ***** válasza:
21%
Hát talán ez esetben kicsit túlzás ez az állítás... de azért mondasz valamit erről az egész nagyokos világunkról.
2020. máj. 10. 13:51
 7/65 anonim ***** válasza:
59%
Nem volt előtte ilyen koronavírusfertőzés. Ezt a kínai propaganda terjeszti, hogy levegyék a felelősséget magukról.
2020. máj. 10. 14:01
 8/65 sadam87 ***** válasza:
62%

"Miközben már novemberben jelen volt...😆"

"Már akkor jelen volt európában és eljutott mindenhova."

Amit onnan tudunk, hogy...?

Oké látom, egy olasz orvos tényleg lenyilatkozta, hogy már lehet, hogy itt volt Európában a vírus novemberben. Nyilván nem kizárható, hogy tényleg igaza van, de az még nagyon távol áll a bizonyított ténytől.

Mellesleg azt az idézett orvos sem cáfolja, hogy Kínából indult a járvány, sőt épp azt mondja, hogy lehet, hogy még sokkal lassabban ismerték fel és reagáltak rá.

"Vajon, ha Kína nem mondja el, hogy ez egy új koronavírus, akkor fel sem tűnik?"

Mondjuk Kína nagyon alaposan dolgozott azon decemberben és január elején, hogy senki ne tudja meg, hogy kitört egy új járvány, aztán mégiscsak megtudta a világ (még azelőtt, hogy hivatalosan beismerték volna). Szóval de, elég gyanús, hogy feltűnt volna. Szóval olyan fene nagy dicséret nem illeti Kínát. (Annyi igaz, hogy miután rájöttek, hogy nagy gáz van, és úgyse tudják eltitkolni, elkezdték korrektül megosztani az adatokat.)

"Én is voltam ilyen tünetekkel beteg még februárban."

Akkor hozzávetőleg 3,5% eséllyel kaphattad el az új koronavírust. (Na jó, igazából valószínűleg kisebb eséllyel.) Legalábbis a Semmelweis felmérésében ilyen arányban találtak koronavírus fertőzötteket a koronavírus gyanús tünetekkel teszteltetők között (márciusban!).

[link]

"Éreztem, hogy ez nem egy hétköznapi flu"

Örülök, hogy ilyen jól tudod diagnosztizálni magadat. Milyen orvosi végzettséged van?

"Nálunk 2 hónap alatt 300-an hunytak el (idős, betegek) ebből senki sem gondolna egy influenzánál erősebb koronavírusra."

Magyarországon tényleg nem volt (eddig) túl durva a járvány, főleg az időben meghozott korlátozó intézkedéseknek. (Bár megjegyzem, már 400-an hunytak el a járványban, kb. 1,5 hónap alatt.)

"Simán korlátozó intézkedések nélkül neo citránon átvészeltük volna?"

Bizonyára, csak durván meg lett volna az ára. Elég megnézni, mi van az Egyesült Királyságban. Ott is először a nyájimmunitásra akartak rámenni. Azóta sem csillapul a járvány, jelenleg 300 halottnál tartanak. De ott van Svédország példája, akik csak mérsékelt korlátozásokat vezettek be. A skandináv országok között bőven náluk legmagasabb a halálozások száma népességarányosan.

Egyébként van arra példa, hogy viszonylag enyhe korlátozásokkal kibekkelhető a járvány (pl. Izland, Dél-Korea), csak ahhoz nagyon durva tesztelés kell (többek között). Na azt nálunk nem nagyon csináltak.

Az új koronavírusnak valószínűleg lényegesen magasabb a halálozási rátája, mint a szezonális influenzának (annak 0,1% körül van), bár nehéz pontosan megmondani jelenleg az értékét. Cserébe jóval erősebben fertőző, mint az influenza. A kettőből nem nehéz összerakni, hogy az új koronavírus lényegesen durvább az influenzánál.

2020. máj. 10. 14:33
 9/65 anonim ***** válasza:
30%

"A betegeket influenzásként kezelték."

Te hogyan kezelnél egy újfajta, ismeretlen betegséget, ami hasonlít a régire?

Akkor, amikor még nem is tudsz róla, hogy létezik?

De nyugodt lehetsz: kiderült volna. Vagy szerinted Kínában hogyan derült ki?

Elárulom: ugyanígy.

2020. máj. 10. 14:45
 10/65 anonim ***** válasza:
23%
Ez kitaláció, hogy novemberben is ott volt, csak influenza járványként kezelték. Mivel influenza járvány volt. Mégis mire kezelték volna? Nem csinaltak teszteket, mivel ahhoz kell vmi, amihez hasonlitani tudják (gondolom tudod hogy működik a pcr), így az, hogy te szerinted már novemberben megjenelt, egyáltalán nem megalapozott és nem is lehet bizonyotani
2020. máj. 10. 15:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!