Ha a telehold 100%-ban visszaverné a ráeső Nap fényét, éjjel lenne olyan fényes, mint nappal a Nap? Ha nem, milyen fényes lenne?
01:10 grat a hosszú küzdelemért, én már rég leüvöltöttem volna a még mindig értetlenkedők fejét, hogy hogy lehetnek ennyire ostobák :D
De ilyen szép levezetés után nem lehet több kétség.
Előző:
Kösz, annyit értem vele, hogy már 66%-ban hasznos csak a válasz. Ezek szerint jött néhány idióta, és megnépszavazta, hogy nem igaz. Még jó, hogy a tudomány nem népszavazásos alapon működik, különben a Föld is lapos lenne.
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a Földön állva a Napot figyelve a Nap minden pontjából érkezik foton a megfigyelőhöz. Aztán azt sem szabad elfelejteni hogy a Nappali világosságért nem csak a Napról közvetlenül érkező fotonok tömege a felelős, hanem pl a levegő részecskéin szóródók, majd onnan a Föld felszínére jutók is. És azt sem szabad elfelejteni hogy egy tükörből visszaverődő fény MINDIG polarizált, így egy Holdat helyettesítő Hold méretű síktükör nem adna olyan fényességet mint a Nap maga, csak maximum egy olyan méretű területen, aminek a mérete megegyezik a Napfogyatkozáskor megfigyelhető Holdárnéykkal
maci
360 helyett majdnem 41300 az a térszög.
Az a parabola amelynek a Nap van a fókuszában, ebből a távolságból tulajdonképpen sík. Ezt az esetek pedig elég alaposan kitárgyaltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!