Hogy-hogy látni nappal is a Holdat?
akkor megfelelő körülményke közt láttam xD
pl borús ég v télen más beesési szög?
Nyilván sokkal halványabb napközben - de miért ne lehetne látni? A körülötted levő tárgyakat is látod nappal, nem csak a Napot (kivéve persze, ha egyenesen belenézel, mert akkor tényleg semmi mást nem látsz).
Tükröződik rajta a Nap fénye.
tudom -.- xD és úgy értem h a NAp fénye erősebb mint az a fény amit visszaver a Hold és a Nap erős fénye MIatt nem látjuk a Holdat
egyébként az jó kérdés h Ha mi nappal látjuk itt a Holdat akk a világ másik felén ahol éjjszaka van akk ők hogy látják?
Gondolkodj el azon, hogy hogyan kell álljon egymáshoz képest a Hold, a Föld és a Nap, hogy teliholdat, félholdat vagy az újhold vékony sarlóját lássad.
Azaonnal látszik, hogy a telihold éjfélkor van az égbolt legmagasabb pontján, a félhold, ha fogyó hold, akkor reggel 6-kor, ha dagad, akkor este 6-kor látható a legmagasabb ponton. Az újhold meg majdnem déli 12 kor van az égbolt tetején. Ezek után nem csoda, ha a vékony sarlójú Holdat látod délután 2-kor.
A Nap pedig nem feltétlenül nyomja el az égitestek fényét. Gyakran előfordul, hogy egyes erősebb fényű csillagok (Szíriusz, Vega) a reggeli vagy a délutáni órákban láthatóak. Akkor miért ne volna látható a nagy kiterjedésű Hold? Pláne így télen, amikor a Nap alacsonyan jár.
És hogy mit látnak a Föld túloldalán élő emberek, amikor te a Holdat az égbolt tetején látod? Akkor ők éppen nem látják. Logikus, hiszen a Föld eltakarja. Ők majd 12 óra múlva látják, amikor a Föld a tengelye körül egy fél fordulatot tesz meg.
11 év után előkerült?
Jobb későn, mint soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!