Ezek a lapos föld témák valójában csak szórakoztatás céljából vannak?
Több facebook csoport/cikk is születik mostanság a lapos föld elméletről. Felfoghatatlan számomra hogy 2020-ban kivitelezhetetlen/értelmetlen összeesküvés elméletekről beszélünk ezzel kapcsolatban.
Tényleg vannak emberek akik ebben hisznek? Mire alapozzák? Vagy az egész valójában csak trollkodás?
#7: Hagyd is, nem fogod megérteni. A konteós gondolkodás lényege éppen azon dolgokra vakság, ami neked egyértelmű.
Megvan a pontos pszichológiai magyarázata a konteó-hajlamnak, ugyanúgy nem fogod tényekkel gyógyítani, mint bármilyen másik rögeszmét.
Az a baj, hogy ha megjelenik itt egy ilyen kérdés, akkor szinte azonnal jön néhány habzó szájú elmebeteg is.
Mit keresnek ők itt?
Az ezotériában sokkal kevesebben őrjöngenek közülük.
Élvezik?
A főkérdésre: Egy korábbi, hasonló kérdésnél már leírtam a véleményem erről, megpróbálom röviden:
Szerintem nem annyira szórakozás, inkább a "hatalom" elleni lázadás egy formája. Ilyen szempontból inkább pszichológiai, mint fizikai kérdés. Az ember egyik igénye az átlagból való kiemelkedés, a különlegesség érzése, a másság keresése, az irányítottak sorából való kilépés. Ennek egyik módja, hogy olyan csoporthoz csatlakozunk, akik a fő irányvonallal szemben mennek. A laposföld hívők csoportja is ilyen, és még ha ezt maguknak sem ismerik be, valójában maga a lázadás a fő motiváció.
#14: Bingo. Szerintem nagyon jó megfogalmazása az alapvető okoknak, más konteók esetén is hasonló a képlet.
A lényeg a csordaszellem és a lázadó felsőbbrendűségi érzés kombója.
És ezért hajlandóak a józan logikát, tárgyilagosságot is sutba dobni, tudat alatt elnyomni.
De ide csapódnak azok is, akiknek simán élvezetesebb és kényelmesebb elhinni egy ilyen "kalandosabb" verziót, mint megtanulni, megérteni a szárazabb, unalmasabb tudományos oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!