Nincs egy picit túlhisztizve ez a klímaváltozás dolog?
Igen, ez csak hiszti.
A valóság:
1) Valószínűleg nem fog kihalni az emberiség, csak egy jó nagy része. És aztán?
2) A megmaradt embereknek alacsony lesz az életszínvonala valószínűleg. És? Kit izgat? Most is kb 3 milliárd ember nyomorog. Ez után lehet hogy csak fél milliárd fog (az lesz a teljes emberiség).
3) Kihal jópár faj. Oszt mi van? A fajok jönnek mennek, volt hogy 90 akárhány százaléka kihalt. Majd lett más.. azért ekkora krízist nem tud okozni pusztán az ember, ha meg ekkora krízis lesz, arra meg úgysem lehetne igazi ráhatásunk (pl ami überelni tudna egy meteor becsapódást.)
4) Egyáltalán kit izgat, hogy a Földön marad-e a mai létformákból bármi is? Univerzumi léptékben az egész mostani állapot egy vaku villanásnyi időnek számít kb. Az egész emberiség egy hosszabb fingással le van tudva.. Túl becsüljük a létezésünket.
Konklúzió:
Én a saját πcsámat féltem. Mert semmi kedvem sem nyomorban élni, sem meghalni. Globálisan nézve az egész nem számít semmit, hidd el nekem.
Legtöbb ország vezetője pont ezért maximum névlegesen csinál bármit is.
6. A mai klímaváltozás úgy gondolom hogy messze nem olyan mértékű mint amik régen voltak, egy klímaváltozas elindult, de úgy gondolom a túlnépesedés nagyobb gond, egyszerűen ennyi embert nem fog tudni eltartani a föld és akkor sem fog tudni ha most mindenki leállna az összes iparral..
Másik meg szerintem az hogy olyan tevékenységeket okolnak klímaváltozás miatt, ami szerintem nessze nem játszik közre.... gondolok itt a hulladékra
Szerintem te nagyon kevered a dolgokat.
Senki nem állítja, hogy a hulladéktol van klímaváltozás. Viszont nem kell sok IQ azt belátni, hogy ha nem kezdünk valamit a mocskunkkal, akkor abba fogunk belefulladni, vagy mérgezett lesz az élelmiszerünk.
Ez kb olyan, mint hogy a középkorban rá kellett eszmélni, hogy nem érdemes szarral összekenni a kezed mielőtt eszel. Vagy hogy problémát okozhat, ha a döglött ló tetemén játszanak a gyerekek.
Most is ez müveljük. Csak más szinten.
"A mai klímaváltozás úgy gondolom hogy messze nem olyan mértékű mint amik régen voltak"
Ja jó, ha te úgy gondolod, az más.
Azért ez egy érdekes elgondolkodtató dokumentumfilm.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!