Mivel a világegyetem a fénysebességnél jóval lassabban tágul, mit látunk 5-10 vagy 13mrd fényév távolságban, hiszen annyira még ki sem tágult?
Figyelt kérdés
Elvileg óránként 261 000 kilométeres sebességgel tágul, tehát messze fénysebesség alatt. Ha pedig 13 milliárd éves, akkor már 1 milliárd fényév távolságban sem szabadna lennie semminek. De 13 mrd fényév távolságban aztán már bőven nem kellene lennie semminek sem. Jó, ott csak a háttérsugárzás van már, de nem furcsa, hogy ott is van valami, ahol nem kellene hogy legyen? Miért van ott egyáltalán tér?2019. okt. 4. 19:32
11/15 Wadmalac válasza:
" Asimov még azt feltételezte, hogy egy táguló gömb..."
Einstein meg azt, hogy statikus.
Amúgy arra, hogy nem gömb, hanem valami határtalan méretű dolog, a talán legjobb laikus érv, hogy csak akkor lehetne egyéb esetben ilyen homogén a "kilátásunk" minden irányban, ha pont a közepén vagyunk. Na egy ekkora világegyetemben arra mekkora az esély?
12/15 anonim válasza:
A világ közepe én vagyok. Szétáradó határtalan ragfyogásom tolja el a dolgokat.
13/15 Wadmalac válasza:
#12: Ez szerintem inkább egy jó magyarázat a sötét anyag eredetére. :D
14/15 anonim válasza:
:D Köszönöm a dícsérö szavakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!