A wikipédiának tényleg ilyen PRIMITÍV elfogultnak és ellentmondásos hazugnak kell lennie csak mert olyan dologról ír amit a jelen politikai hatalom elítél?
Először is: [link]
Mi vele a bajom? 1 részt hogy a wikipédia sem objektív közlési forma többé, olvasva ezt:
"Az antiszemitizmust sokszor csak primitív előítélet és félelem táplálta, a középkori előítéletek azonban sok tekintetben átalakultak és megszűntek, ám a modern, emancipált zsidóság hirtelen látványos sikereket ért el a társadalmi élet sok-sok területén és ez újabb forrásává vált az előítéleteknek."
Ők miért pirimitíveznek egy ideológiával szemben? Arról szól a wikipédia hogy objektíve leír valamit, áh, 2016 ban primitívezni kell de ha a liberalizmust úgy írná le hogy primitív gondolkodásmód, sajtóbotrány lenne. Jelzők használatát kell bevetni egy ismertetéskor? Ha igen, a cikk elfogult.
A nagyobbik baj:
"Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például máltaiak), az antiszemitizmus szót csak a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják."
A szemita népek 1 részt az összes arab nép és pár Európai is mint a Máltai, de miért csak a zsidók ellen irányult cselekvésekre használják? Ez diszkriminálja a többi szemita népet, hogy CSAK a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják, vagy ordas hazugság.
[link] itt is csak a zsidókat említik az antiszemita példákra, szó sincs más szemita népekről. (Egyébként a videó feltöltője képtelen 2 mondatot egymás után magától elmondani, mert "primitív".
Tényleg egy elfogult rossz ezós sajtónak kell lennie a 21. század legnagyobb eddig objektív adatbázisának? Függve a jelenleg hatalmon lévő hatalmi ideológiáktól amik ledegradálják a velük ellentétes ideológiákat? Csak ezért ilyen elfogult a wikipédia? Vagy mi van emberek? Ennyire a politikai hatalmak befolyásolnak mindent, hogy az objektív hírforrásokat megmanipulálják, a többi szemita népet meg diszkriminálják a zsidókkal szemben? Mert ez tényleg abszurd.
Igen, utálni egy másik népet nemcsak primitív dolog, de hatalmas általánosítás is. Gondoljunk csak bele, ha van zsidó származású barátod, akkor a vallásától függetlenül nem utálod őt, arra hivatkozva, hogy "mert ő normális". Na látod! Fölösleges utálni úgy egy egész népet, hogy sok normális is van közöttük. nem beszélve arról, hogy sok zsidó ember nagyon rendes.
Nem tudom mire megy ki az értetlenkedésed! Ez Most valamilyen teszt? Vagy mit akarsz elérni?
#32 > Mégis mi a baj az általánosítással?
Most ezt tényleg el kell magyarázni?!
Alapvetően az a gond vele, hogy valamit nem önmagában ítélsz meg, hanem valami egészen más alapján. Mit tudom én, ha te történetesen kopasz vagy, mert te történetesen neked pl. ez áll jól, akkor egy olyan általánosítás alapján, hogy akkor te bizonyára skinhead vagy, és ezt és ezt gondolod – mondjuk kukákat gyújtogatsz –, olyan tulajdonságokkal ruháznak fel, amivel nem rendelkezel, és még olyan tulajdonságokkal is, amikkel amúgy sem rendelkezik minden skinhead, így igazságtalan módon fognak ezekhez a nem létező tulajdonságaidhoz viszonyulni.
Vagy ha genetikai okokból kicsit sötétebb a bőröd, akkor akkor egy általánosításban azt fogják mondani rólad, hogy bizonyára cigány vagy, ergo ilyen vagy olyan vagy. Megint olyan tulajdonságokkal ruháznak fel – mondjuk, hogy lopsz –, ami nem rád jellemző, de még csak lehet, hogy az általánosításul szolgáló csoportra sem.
Mi a baj az általánosítással? Hogy hibás hozzáállás, hibás kép, ami hibás világképhez, hibás értékrendhez, hibás elhatározásokhoz, hibás véleménykehez, hibás döntésekhez fog vezetni.
Az általánosítást soha nem az általánosító találja ki, ennek mindig van valami alapja.
Ha egy almának a 99%-a rohadt, senki nem fogja azért az 1%-ért mégis megenni.
#34es: Sajnos az a jellemző itt, hogy az 1%ért nem eszed meg a 99%ot. Pont ez a lényege a rossz általánosításnak.
Csak almánál megteheted, hogy óriási veszteséggel eldobod, embernél bűn.
De most komolyan, 56-os, nevetséges vagy.
"A mínuszt természetesen kaptad..."
Miért, mert kérd.-nek elmondtam, hogyan érdemes egy Wiki változtatást kezelni? Mert ez lenne a produktív lépés a részéről. Nem ide jönni panaszkodni, nekünk aztán kevés közünk van a Wikihez.
Ez a topik meg a Politika rovatban kellene legyen, nem a tudományban, oda való az ilyen csicskaság, mint te.
28: "De hát ha egyszerűen primitív egy világnézet... Könyörgöm, mi egyáltalán az indok, amiért valaki antiszemita? Köpülje már ki valaki magából a választ! Kérdező, szerintem a szerbek meg agresszívebbek és butábbak mint a zsidók. Na ehhez mit szólsz? Mégsem utálom őket, mégsem tekintem őket alsóbbrendűeknek. "
Ki kell ábrándítsalak, annak tekinted õket.
#28 vagyok. Úgy gondolom, hogy a vége felé kicsit félre értette mindenki, amit írtam.
"Állítólag a liberális nyugat is kiszolgálja a zsidó érdekeket, mégis gazdagok.. Na ezt mivel magyarázod?"
Nem gondolom, hogy így van. Éppen annyira szolgál ki zsidó érdekeket, mint bármelyik más ország. Nem tudom mennyire, lehet semennyire. Nem is ez a lényeg. hanem az, hogy most náluk 1 millió forint az átlagfizetés.
"A magyarok is kiszolgálják a zsidó érdekeket, mégis szegények. Na ezt mivel magyarázod?"
Nahát, itt meg az egytizede. Milyen érdekes! Érdekes, hogy minél gyűlölködőbb az adott népcsoport, annál szarabbul élnek! Nem gondolod, hogy ennek az égvilágon semmi köze a zsidókhoz?
"Sok általad szemitának tartott nép gyűlöli a zsidókat, ahogy az arabok többsége is. Akkor ők is antiszemiták, szemita létükre?"
Erre sem válaszoltál. Legyél szíves ezeket a kérdéseket jól átgondolni, és utána válaszolni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!