Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A wikipédiának tényleg ilyen...

A wikipédiának tényleg ilyen PRIMITÍV elfogultnak és ellentmondásos hazugnak kell lennie csak mert olyan dologról ír amit a jelen politikai hatalom elítél?

Figyelt kérdés

Először is: [link]

Mi vele a bajom? 1 részt hogy a wikipédia sem objektív közlési forma többé, olvasva ezt:

"Az antiszemitizmust sokszor csak primitív előítélet és félelem táplálta, a középkori előítéletek azonban sok tekintetben átalakultak és megszűntek, ám a modern, emancipált zsidóság hirtelen látványos sikereket ért el a társadalmi élet sok-sok területén és ez újabb forrásává vált az előítéleteknek."

Ők miért pirimitíveznek egy ideológiával szemben? Arról szól a wikipédia hogy objektíve leír valamit, áh, 2016 ban primitívezni kell de ha a liberalizmust úgy írná le hogy primitív gondolkodásmód, sajtóbotrány lenne. Jelzők használatát kell bevetni egy ismertetéskor? Ha igen, a cikk elfogult.

A nagyobbik baj:

"Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például máltaiak), az antiszemitizmus szót csak a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják."

A szemita népek 1 részt az összes arab nép és pár Európai is mint a Máltai, de miért csak a zsidók ellen irányult cselekvésekre használják? Ez diszkriminálja a többi szemita népet, hogy CSAK a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják, vagy ordas hazugság.

[link] itt is csak a zsidókat említik az antiszemita példákra, szó sincs más szemita népekről. (Egyébként a videó feltöltője képtelen 2 mondatot egymás után magától elmondani, mert "primitív".

Tényleg egy elfogult rossz ezós sajtónak kell lennie a 21. század legnagyobb eddig objektív adatbázisának? Függve a jelenleg hatalmon lévő hatalmi ideológiáktól amik ledegradálják a velük ellentétes ideológiákat? Csak ezért ilyen elfogult a wikipédia? Vagy mi van emberek? Ennyire a politikai hatalmak befolyásolnak mindent, hogy az objektív hírforrásokat megmanipulálják, a többi szemita népet meg diszkriminálják a zsidókkal szemben? Mert ez tényleg abszurd.

2016. okt. 10. 17:46
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Wadmalac, miért neonáci az aki fönnakad azon, hogy csak a zsidók elleni bűntetteket lehet antiszemitázni? ...
2016. okt. 11. 14:03
 22/54 dq ***** válasza:
Miért akarná bárki, aki alapvetõen nem náci, megváltoztatni az "antiszemita" szó jelentését?
2016. okt. 11. 14:14
 23/54 dq ***** válasza:
A szerinted minoritást kolompot követõ birkáknak tekinted. Érdekes, nem szokványos kép. (azt hiszem, fordítva gyakoribb)
2016. okt. 11. 14:27
 24/54 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Wadmalac, miért neonáci az aki fönnakad azon, hogy csak a zsidók elleni bűntetteket lehet antiszemitázni? ..."

1. három fogalmat írtam oda, a neonácit a legmagasabb fokozatként. Ebből te soroltad be most magad egybe és mindjárt a legfelső fokozatba, én nem. Ez erősen hajaz a kisebbségek megtámadáskeresésére, vagyis ugyanazt csinálod, mint azok, akikkel bajod van. Akkor mi alapon?

2. ha a legkevésbé sem vagy antiszemita (kifejezetten zsidóra értve), miért is izgat? Én spec le tudom xarni.

2016. okt. 11. 14:29
 25/54 Wadmalac ***** válasza:

"A szerinted minoritást kolompot követõ birkáknak tekinted. Érdekes, nem szokványos kép. (azt hiszem, fordítva gyakoribb)"

Bármiben kisebbségnek lenni nem jelenti azt, hogy okosabbnak lenni.

2016. okt. 11. 14:41
 26/54 dq ***** válasza:

A birkás képet általában a mainstream-re használják.

(egyébként lehet hogy minden "szerzett" (nem kapott) kisebbségbe tartozni azt jelenti, hogy okosabb?)

2016. okt. 11. 14:44
 27/54 A kérdező kommentje:
És aki nem szarja le, mondjuk antiszemita, az fogadja el hogy egy hivatalos forrás primitívnek nevezze a világnézetét?
2016. okt. 11. 15:36
 28/54 anonim ***** válasza:
42%
De hát ha egyszerűen primitív egy világnézet... Könyörgöm, mi egyáltalán az indok, amiért valaki antiszemita? Köpülje már ki valaki magából a választ! Kérdező, szerintem a szerbek meg agresszívebbek és butábbak mint a zsidók. Na ehhez mit szólsz? Mégsem utálom őket, mégsem tekintem őket alsóbbrendűeknek. Pedig nagyobb az esélye, hogy a déli határnál egy szerb kocsiba berángatnak, és eladják a szerveidet, mint hogy ugyanezt zsidók csinálnák meg veled! És az emberi butaságnak, önzőségnek semmi köze a zsidókhoz! Állítólag a liberális nyugat is kiszolgálja a zsidó érdekeket, mégis gazdagok.. Na ezt mivel magyarázod? A magyarok is kiszolgálják a zsidó érdekeket, mégis szegények. Na ezt mivel magyarázod? Sok általad szemitánatk tartott nép gyűlöli a zsidókat, ahogy az arabok többsége is. Akkor ők is antiszemiták, szemita létükre? Arról nem beszélve, hogy a legtöbb ilyen gyűlölködő személy egy undorító diszkriminatív gonosz agresszív kötekedő szemétláda. Ezt már megtapasztaltam. nem vagyok zsidó, mégis az ilyen gonosz emberek sokkal többet ártanak a társadalomnak és a társaiknak, mint a zsidók.
2016. okt. 11. 16:51
 29/54 anonim ***** válasza:
59%

Zsidó kisgyerek kérdezi az apját:

- Apa, minek hívják azt, amikor a hatalmunkkal és a befolyásukkal elvesszük más emberek pénzét?

- Piacgazdaságnak hívják, kisfiam.

- És ha az emberek ez ellen tiltakoznak, azt minek hívjuk?

- Antiszemitizmusnak, kisfiam, antiszemitizmusnak...

'Nuff said.

2016. okt. 11. 18:00
 30/54 A kérdező kommentje:
Nem primitív, miért lenne az? Csak mert utál valaki egy másik népet? -.-"
2016. okt. 11. 18:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!