Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért sérti sok ember nemzeti...

Miért sérti sok ember nemzeti identitását a finnugor nyelvrokonság?

Figyelt kérdés

A finnugor nyelvrokonság ma már egyszerűen nem kezelhető másképp, mint tényként. A valódi tudományos bizonyítékok egyértelműen a nyelvrokonság mellett szólnak, mindamellett, hogy a nyelvünkre óriási hatással volt a török, szláv, latin, stb. nyelvek is, de alapjait tekintve finnugor eredetű.

A finnugor nyelvrokonságból pedig abszolút nem következik egyértelműen a genetikai rokonság, ez egy másik kérdés.

Szóval az érdekelne, hogy mi a probléma a finnekkel, finnugor népekkel, mi az oka annak, hogy sokan ezt lekicsinylőnek, nemzeti identitást sértőnek érzik?

Nem kötekedni akarok, nagyon érdekel!

2016. júl. 31. 09:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
72%
Az ilyen versek, mint amit a 13-as linkelt, ellenőrizhetetlen, ha csak nem beszél itt valaki törökül. de látom, egyesek magyarul se, ugyanis a vers írója következetesen azt hiszi, az elbeszélő múlt (látá, néze stb.) folyamatos jelen idő, ez egy tipikus hiba. Rohadt nagy a nyelvérzéke.
2016. aug. 20. 00:45
 22/23 anonim ***** válasza:
76%

"A srác egyébként korábban kirakta ezt a versét a Duolingóra, ott láttam először. 12 zászló volt a neve mellett, vagyis annyi nyelvet tanul párhuzamosan. Biztos vagyok benne hogy több nyelvérzéke van, mint egyes nyelvészeknek :D"

A Duolingó nem egy nagy cucc. Bárki mellett lehet akárhány zászló. Én is játszottam ott az ír nyelvvel, de ez nem jelenti, hogy tényleg tudok is. Tudtam idióta, életszerűtlen duolingós példamondatokra (pl: a lány megette a macska sajtját) írül válaszolni. Remek. Volt zászló a nevem mellett. Miért lenne ettől valakinek jobb nyelvérzéke, mint egy nyelvésznek? És ha lenne is: az mit számít? Ehhez nem nyelvérzék kell, hanem a tudományos módszerek ismerete.

2017. ápr. 21. 09:39
 23/23 anonim ***** válasza:
54%

"Az itt rasszistafasisztanácizó finnugristáknak üzenem, hogy a Hundorfer aki kidalálta a finnugorságot, nyíltan antiszemita egyén volt, olvassatok csak utána, aztán védjétek ilyen nagy hévvel őt és az összetákolt elméletét amivel a magyarok történelmét igyekezett eltüntetni a dicső árja német nép javára."

És? Horger Antal meg kirúgta József Attilát, mégis igaza volt a nyelvészeti dolgokban.

2017. ápr. 21. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!