Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A magyarok miért nem tudtak...

A magyarok miért nem tudtak olyan nagy nemzetté válni, mint a törökök?

Figyelt kérdés

De mondhattam volna a németeket is. Azért mondom a törököket, mert elvileg valamiféle rokonság talán lehet.

A magyarok miért csak bő 10 millióan vannak? Mi volt a törökökben az, ami lehetővé tette, hogy 80 milliós nemzet legyenek?

2016. febr. 16. 10:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
A vallásuk. Egy mohamedán férfi nem igazi férfi, ha nincs legalább 5-6 gyereke.
2016. febr. 16. 11:06
 2/18 anonim ***** válasza:
55%

De egyébként ha megnézed, Európa országainak a népsűrűsége általában relatíve szűk intervallumban mozog, 70-220 fő/km2. Tehát nagyjából az országok területe határozza meg a népesség mértékét. (Érdekes, hogy e tekintetből Törökország az alsó határ közelében mozog, még a 100-at sem éri el a népsűrűségi indexe. Ez valószínűleg a domborzati és vízi viszonyainak köszönhető.)

Két jó példa a sarkosabb nemzetekre Ausztrália, ahol a népsűrűség még a 3 fő/km2-t sem éri el, és Banglades, ahol 1000 felett van ugyanez a népsűrűségi index.

2016. febr. 16. 11:19
 3/18 anonim ***** válasza:
38%

"A vallásuk. Egy mohamedán férfi nem igazi férfi, ha nincs legalább 5-6 gyereke."

Először is nem mohamedán hanem muszlim. Egyébként meg Törökországban egy családban átlag 2 gyerek van, nem 5-6.

Nagy nemzetté válláshoz nem elég a nagy népesség. Fejlett gazdaság, erős hadsereg és nagy terület is kell. Magyarország egyikkel sem rendelkezik.

2016. febr. 16. 12:05
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
Túl csábító volt M.o. a hódítóknak. A magyarok ráadásul harciasak voltak. A Kárpátokon áttörve az országunk alföldi része jól járható az inváziós hadaknak. Mindig fogytunk-fogytunk. Törökország nehezen járható fennsík. Még víz is alig van Anatóliában.
2016. febr. 16. 12:42
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Előzőhöz: Magyarország is nehezen járható volt, amíg az ország területének jelentős hányada ártérként működött. Arról nem is beszélve, hogy bejönni ide az eredeti határokon marha nehéz volt, majdnem minden irányból meredek lánchegységek védték az országot.

Egyébként a létszám önmagában nem sokat számít. Ma kb. 14 millió magyar ér a világon, ennyien még sosem voltunk a(z ismert) történelem során. Geopolitikailag viszont már csak az elhelyezkedésünk számít valamit, lábtámasz vagyunk a NATO-nak, egyébként nem rúgunk labdába. A középkorban viszont Magyarország nagyhatalom volt, és a történelmi határokon belül élt összesen kb. 3 millió ember, a nemzetiségekkel együtt!

2016. febr. 16. 21:12
 6/18 anonim ***** válasza:
9%
Igen, az első válaszolónak igaza van. És ez a kormány kiteheti a lelkét, a sok hülye liberális még azt is kifogásolja, hogy ne kelljen 3 gyerekhez kötni a lakáskölcsönt, vagy nem tudom, hogy hívják, mert engem nem érint. Ahelyett, hogy örülnének, hogy van egy ember, egy kormány, amelyik a nemzet felemelésén ügyködik.
2016. febr. 17. 12:17
 7/18 anonim ***** válasza:
72%

"Először is nem mohamedán hanem muszlim. "

Miért, mi a különbség a mohamedán és a muszlim között?

2016. febr. 17. 12:22
 8/18 anonim ***** válasza:

"Miért, mi a különbség a mohamedán és a muszlim között?"

Nem szeretek wikit linkelni, de ezt jól írja:

[link]

"Az elterjedt „mohamedánizmus” vagy „mohamedán” elnevezés, amelyet gyakran használnak az iszlámra és a muszlimokra, helytelen és félrevezető. Emellett ezek az elnevezések sértik az iszlám hívőit, hiszen muszlimok nem imádják Mohamedet, sem más teremtett lényt. Hitük szerint csak Istent – Allahot – lehet imádni."

2016. febr. 19. 08:51
 9/18 anonim ***** válasza:

#8 Hmm, ez új dolog számomra. Én olyan értelemben használtam a mohamedán szót, aki a Mohamed által alapított vallásban (vagyis az iszlámban) hisz. Nekem ez sokkal kézenfekvőbbnek és értelmesebbnek tűnik, mint hogy az a mohamedán, aki Mohamedet imádja.

De mindig tanul újat az ember, köszi :)

2016. febr. 19. 10:45
 10/18 anonim válasza:
61%
Szerintem jogos mohamedánnak nevezni őket. Persze ezt ők nem szeretik mert rámutat a lényegre hogy ez a Mohamed nevű fazon kitalált egy vallást.
2016. febr. 19. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!