Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A II. vh. Során a haláltáborok...

A II. vh. Során a haláltáborokban 9-11 millió ártatlan embert öltek meg a nácik. Ez a szám majdnem ugyanannyi, mint az I. vh. -ban civil + csatatereken elhalálozottak száma. Szerintetek is ez volt a történelem legsötétebb korszaka?

Figyelt kérdés

2015. jún. 26. 23:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
0%

Évek óta hallgatom a fäszságokat, amiket a hozzád hasonló idiótäk gyártanak. Te is csak egy vagy a sok közül, ráadásul kettőnk közül hidd el, te vagy az, akinek fingja sincs az egészről, kedves barátom. :D

Ellenben eszem ágában sincs érdemben vitatkozni veled. Ha 1945 óta a "6 millió zsidó áldozat" 11 millióra nőtt, akkor úgy van ahogy mondod, haver! :D

Az egyetlen dolog, amit kérek, és ami valószínűleg nem esik majd nehezedre ilyen hozzáállással, az annyi, hogy emigrálj mielőbb, főleg ha újra létre jön egy népi állam.

2015. jún. 27. 00:47
 12/79 A kérdező kommentje:

#10:

Egyetértek veled, az Iszlám Állam az, ami talán ma a legkegyetlenebb terrorszervezetnek mondható. Hadseregének száma eléri a 200 000 főt. Most az Iszlám Állam felszólította híveit, hogy szaporítsák merényleteik, terrortámadásaik számát a keresztények ellen, a Ramadán alkalmából.

2015. jún. 27. 00:52
 13/79 anonim ***** válasza:
90%
#10 vagyok. Nem vontam le konklúziót, de akkor most megteszem, szerintem nem a holocaust volt a történelem legsötétebb korszaka, mert a világban többé-kevésbé folyamatosan mészárlás volt valahol minden pillanatban.
2015. jún. 27. 00:55
 14/79 A kérdező kommentje:

A 9-11 millió, az áldozatok felső határa, és ha csak Aushwitzban öltek meg 1 millió embert (köztük 400 000 magyart), és volt még mellette nem tudom mennyi tábor, akkor nem tudom, hogy miről beszélsz...

Egyébként láttál már filmet vagy olvastál könyvet a holokausztról?

Mert ha igen, akkor szégyen amit írogatsz, ha nem, akkor pedig érthető a tudatlanságod miatt.

2015. jún. 27. 00:59
 15/79 A kérdező kommentje:

#10:

Igen minden pillanatban van mészárlás, de ez nem hasonlítható össze a holokausztal. Az egy megszervezett, akaratos, összehangolt, és egy nagyobb népcsoport (zsidók) ellen irányuló cselekedet volt.

(Persze nem csak zsidók, hanem szovjet hadifoglyok, cigányok, homoszexuálisak, és Jehova Tanúi is voltak a táborokban.)

2015. jún. 27. 01:05
 16/79 anonim válasza:

Egyesek meg ilyen hazugságokat terjesztenek:

https://www.youtube.com/watch?v=WpUQiYbhK_g

[link]

... vérlázító.

2015. jún. 27. 02:22
 17/79 anonim válasza:
44%

szerintem ez az európai történelem talán legsötétebb időszaka, de a világtörténelemé is, aki ismeri a nemzeti szocializmust mind ideológiát az rájön, hogy viszavezeti az embert valami nagyon sötét és brutális mélységbe, minden erkölcsöt töröl és helybe "az erősebbnek van igaza" vagy ha tetszik "erősebb kutya bas..." elvét helyezi, a civilizált európai embert(bár tudom a gyarmatok nem erről árulkodnak, de vegyük tudomásul hogy párhuzamosan létezett a magaskultúra és az alantas erőszak) visszavitte a horda színvonalára

sokan azzal érvelnek ,hogy máshol is voltak genocídiumok, sé a holocaustot el kelett rejteni nép szeme elől, precízen meg volt tervezve, ellenben pl Ruandában nem egy kis brutális kaszt hanem gyakorlatilag szinte az egész nép mint egy bulit fogta fel a népirtást, temetetlen hullák hevertek minenhol, és még számos olyan eset történt a világban ami egyszerűen nincs benne a köztudatban, és hasonlóan szörnyű a holocausthoz

szerintem a 2. vh legsötétebb hagyatéka, a nemzeti szocializmus mint ideológia, ami megkérdőjelez mindent ami az ember Emberré teszi, igaz a mai neonácik baromira nem úgy gondolkodnak ahogy akkor hitler, de ez semmin nem változtat, továbbá az egész kultúránkat megmérgezte, kiábrándult és üres lett a világ "a háború után már nem lehet verset írni"

illetve gyakran már túllendülnek az emberek, egyesek csak azért megengedőek mindennel, hogy nehogy lefasisztázzák őket, annyira nem mernek identitást felvenni se megengedni azt másnak, hogy már ők is egyfajta erőszaktevőkké lettek, akik mindenkit kárhoztatnak aki nem akar a semleges masza része lenni

had kérdezzek én is, ezt a kérdsét miért ide írtad ki?

2015. jún. 27. 03:46
 18/79 anonim ***** válasza:

Ne számszerűsítsük a sötétséget :) Nem azért volt a zsidó holokauszt az eddigi legsötétebb eseménye az európai történelemnek, mert sokan haltak meg vagy mert vallási-származási alapon öltek meg embereket.

A lényeg abban van, hogy sutba vágva az addigi európai értékeket és múltat, teljesen dehumanizálták a folyamatot, és ipari vágóhídként működtek a haláltáborok.

Ha a Schindler listájában pl. figyelmen kívül tudod hagyni a giccses hatásvadászatot, akkor ez elég jól megjelenik benne. Vagy ajánlhatom még a Shoah-t ebben a témában, jó kis kilencórás dokumentumfilm :D

2015. jún. 27. 06:52
 19/79 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Valójában egyik ideológia mentén elkövetett tömeges emberirtást sem lehet a másik fölé helyezni. Szerintem az inkább utal egy sötét és gátlástalan korszakra, hogy üzletet csinálnak a zsidó holokausztból és évről-évre kereskednek valakik a halotakkal és a bűntudatkeltéssel.

2015. jún. 27. 09:49
 20/79 Pietrosol ***** válasza:

# 18!

Európai értékek?

Európa a gyarmatok kifosztásából és embernyúzásából gazdagodott meg. Miféle értékek és fundamentumok ezek?

Farizeizmus.

2015. jún. 27. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!