A II. vh. Során a haláltáborokban 9-11 millió ártatlan embert öltek meg a nácik. Ez a szám majdnem ugyanannyi, mint az I. vh. -ban civil + csatatereken elhalálozottak száma. Szerintetek is ez volt a történelem legsötétebb korszaka?
Igen, többféle vízió létezik, de Nyiszli Miklós, magának, dr. Mengelének a boncolóorvosa is és számos nagy történész is ezt a számot tartja igaznak. Bár nem is ez a lényeg.
Én azért mondtam, hogy "legsötétebb korszak", mert a táborokban kegyetlen módon bántak az emberekkel. Kínozták, éheztették, halálra dolgoztatták őket, kísérleteztek rajtuk, és még sorolhatnám (egyértelműen a legtöbb ember, Zyklon-B gáz által halt meg, de a végkimerülésben elhunytak száma is irreálisan sok volt). A kivégzések típusáról még annyit, hogy volt, amikor csak egyszerűen sorba állították a rabokat és a saját maguk álltal megásott gödrökbe sortűzzel belelövöldözték őket. Ha ez még nem lett volna elég, akkor azt is érdemes megemlíteni, hogy a járványok is tizedelték őket (a járványos betegektől az SS tisztek is úgy féltek, mint a tűztől, és, ha bármi arra utalt egy rabnál, hogy beteg, lehetett ez az is, hogy csak két kiütés megjelent a karján, egyből küldték őket a 4 krematórium valamelyikébe). Volt, akiket elevenen égettek el, de az sem volt ritka, hogy halálos injekciókat osztogattak.
Dr. Mengele kísérleteitől főleg a cigányoknak, és az ikreknek kellett tartaniuk. És azért pont az ikreknek, mert Josef Mengele meg akarta fejteni az ikerterhesség titkát, hogy a felsőbbrendű német nép anyái főleg csak ikreket szüljenek (azért, hogy minél több német legyen).
Összefoglalva ez az, amiért egy elég sötét korszak volt (az az igazság, hogy ezt a mostani németek eléggé szégyenlik, érthető okokból).
Számtalan dolog olvasható még, de remélem tudtam valami újat mondani.
Nem értem, hogy ezen minek pörögsz ennyit, ez így valami perverzió?
A rómaiak meg azon szórakoztak, hogy ölik halomra egymást a rabszolgák. Az egyiptomi fáró sok ezer rabszolgával építtette a piramisát, az aztékok embereket áldoztak fel mindenféle kitalált istennek és még lehetne sorolni. Hol összehasonlítható ez a nácikkal? Azért megy ezen a pörgés, mert nem olyan rég történt, de ennyi is az egész kb.
Szerintem 11 milliárd zsidót öltek meg, de volt olyan zsidó is, akit kétszer is megöltek!
Sőt, találkoztam olyan túlélővel, aki azt mesélte, hogy őt háromszor is megölték, mielőtt felszabadították őket a megmentő, hős orosz és amerikai katonák, akik egyetlen Sherman tankkal végigverték a Harmadik Birodalmat (Forrás: Fury c. film), és jól megbüntették a mocskos németeket.
Egyébként szerintem be kellene tiltani a német nyelvet, és meg kéne szüntetni a német államot, mert a létezése sérti Izraelt, és minden egyes nap zsidók milliárdjait emlékezteti Németország létezése ezekre a szörnyű traumákra.
Nincs több hozzáfűzni valóm. Inkább olvass Trónok Harcát, vagy sci-fit, ha ennyire bejön a fantasy téma.
#7:
Az a saját magad döntése, hogy mit hiszel el, és mit nem. Elég lenne csak egy kicsit olvasnod róla, mert látom gőzöd sincs az egészről...
A Szovjetek is szerették a munkatáborokat, az pedig még korábban volt. Ha jól emlékszem a halottak száma is magasabb volt, ráadásul még később történt. A háború alatt meg ott voltak a Japánok, akik szintén nem a vendégszeretetükről voltak híresek. Meg Amerika amikor lebombázta a civileket az új fegyverével. Meg a Román fosztogatás. Vagy Kony gyermekhadserege Afrikában. Esetleg az Iszlám Állam, akik épp ma követtek el öngyilkos merényleteket, és szokásuk levideózni a foglyok kivégzését.
Az ember vérszomjas faj, kegyetlenkedések és tömegmészárlások szegélyezik a történelmét és a jelenét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!