Milyen történelmi tévhiteket ismertek?
Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, amik a köztudatban máshogy terjedtek el, mint ahogy (tudjuk hogy) valójában volt.
Tehát nem az alternatív történelemre vagyok kíváncsi, hogy nem is volt holokauszt, meg hasonlók.
Pl. olyanra gondolok, hogy a közhiedelemmel ellentétben Napóleon nem volt alacsony. 170 cm magas volt. Csak mindig dragonyosokkal mutatkozott, akiknek minimum 175 cm-nek kellett lenniük és magas sapkát is hordtak, Napóleon háromszögletű kalapjával ellentétben, ami plusz "magasságveszteség".
Ilyenekre gondolok és kb. ekkora terjedelemben is. Nem kell túlspilázni, de azért fejtsétek ki részletesen, hogy mit is gondolunk, mi helyett!
2010. febr. 25. 20:44
41/44 anonim válasza:
Nem Vörös Erik? Leif a fia volt, aki a telepeseket intézte, nem?
42/44 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy Vörös Erik csak Grönlandig jutott el, és a fia volt az első, aki továbbhajózva eljutott Labradorra.
43/44 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom
2010. márc. 2. 16:15
44/44 anonim válasza:
Sztálin egyik karja rövidebb volt, mint a másik. Így is elég messze elért sajnos. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!