Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen történelmi tévhiteket...

Milyen történelmi tévhiteket ismertek?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, amik a köztudatban máshogy terjedtek el, mint ahogy (tudjuk hogy) valójában volt.

Tehát nem az alternatív történelemre vagyok kíváncsi, hogy nem is volt holokauszt, meg hasonlók.

Pl. olyanra gondolok, hogy a közhiedelemmel ellentétben Napóleon nem volt alacsony. 170 cm magas volt. Csak mindig dragonyosokkal mutatkozott, akiknek minimum 175 cm-nek kellett lenniük és magas sapkát is hordtak, Napóleon háromszögletű kalapjával ellentétben, ami plusz "magasságveszteség".

Ilyenekre gondolok és kb. ekkora terjedelemben is. Nem kell túlspilázni, de azért fejtsétek ki részletesen, hogy mit is gondolunk, mi helyett!

2010. febr. 25. 20:44
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
48%
Nem merem leírni, mert pár napja bünteti a törvény.
2010. febr. 25. 20:52
 2/44 anonim ***** válasza:
82%
Állitólag Mária Teréziát seggbe kurta egy ló, ebbe halt bele. Elég sok helyről lehet hallani, de hivatalos dokumentum nincs róla.
2010. febr. 25. 20:53
 3/44 anonim ***** válasza:
85%
Én is hallottam amit a második mondott.
2010. febr. 25. 21:00
 4/44 anonim ***** válasza:
66%
XD
2010. febr. 25. 21:04
 5/44 anonim válasza:
51%
második:D
2010. febr. 25. 21:11
 6/44 anonim ***** válasza:
100%
Báthory Erzsébetről azt terjesztették, hogy fiatal lányokat öletett meg és a vérükben fürdőzött. Ez egy koncepciós történet volt, így akarták a vagyonát megszerezni.
2010. febr. 25. 21:22
 7/44 anonim válasza:
91%
Mátyás király nem volt jó és igazságos, csak az ő korában volt utoljára jó az élet Magyarországon. Szétadóztatta a népet és öncélú hadjáratokat vezetett német földre. Elherdálta az ország pénzét. Halála után mind gazdaságilag, mind társadalmi szempontból tönkre ment az ország. Meg jött Mohács is.
2010. febr. 25. 21:25
 8/44 anonim ***** válasza:
100%

Megtörtént dolgok nem tévhitek!Az a tévhit,ha tagadják.

A kérdésedre :Báthory Erzsébetről az a monda,hogy lányok vérében fürdött,hogy szebb legyen.Igaz,hogy idegbeteg volt,és lányokat kínoztatott,de nem fürdött a vérükben.

2010. febr. 25. 21:25
 9/44 anonim ***** válasza:
57%
nekem is az jutott eszembe mint az elsőnek
2010. febr. 25. 21:29
 10/44 anonim ***** válasza:
63%

Első :D

Amúgy én is azt a lovasat ismerem csak.

2010. febr. 25. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!