Miből fakad a hit?
""a vallás olyan kérdésekre ad választ, mely kérdésekre csak a vallás adhat választ""
Létezik Isten?
Szerinted erre ki fog igent/nemet válaszolni?
G.
#32: Einstein már nem (sajnos). Hawking még igen. És sokan hisznek Hawkingban is :)
De az idő telik, és fiatalabbak már nem leszünk. Én ebben (is) hiszek.
ZordAtya nevű felhasználónak :
A főleg a haláltól való félelem témában szeretnék kötekedni :)
A Hit szerintem nem a félelemből fakad, mert ahol van Hit ... ott nincs félelem , ez evidens Kicsit eltérve a vallásoktól, pl. aki hinni tud önmagában, ergo van önbizalma az Nem Fél megvalósítani céljait, akinek nincs hite ... hát az fél, nem is kicsit :D
Félelem, remény ... kizárva ... szerintem , a hitnek sokkal több köze van meggyőződéshez mintsem hogy reménykedéshez, szerencséhez meg hasonló kétes kimenetelű , elfogadásával önmagunkat lúzerré lealacsonyító emberi hülyeség kreálta önkorlátozásoknak :) Remélem tartalmas mondatot hoztam össze -LOL-
De visszatérve a haláltól való félelemhez ... szeretnék korrekcióval élni kedves GYK felhasználó !
A félelem soha de soha nem vesz alapul ismeretlen tényezőt, márpedig a halál az ... vagy ismer valaki bárkit aki onnan visszajött, és elmondta hogy ha 1 mód van rá meg ne próbáljatok meghalni, mert az maga a pokol ? Ja, ma már nem lehetetlen, ismerve a TV híradó narrátorai által prezentálásra kerülő rettenetes előadásmódot , mint pl. A mentők gyorsan a helyszínre értek, A FÉRFI ADDIGRA MÁR HALOTT VOLT ... DE ÚJRAÉLESZTETTÉK :DDDDDD
Éljen a feltámadás !!!!
Na de egy autóbalesetnél ? Ez nagyon durva ...
Már megint majdnem témát váltottam, de hát az egyik téma hozza a másikat :)
Szóval .... az ember legősibb félelme ( nem csak az emberé, minden élőlényé ) az izolációs, azaz az elszigetelődéstől való félelem, mert azt nagyon is jól tudjuk mi az ami többé nem lesz ha meghalunk, azt viszont nem hogy mi az ami lesz ...
Minden nap hiszünk abban, hogy még nem halunk meg, különben miért tanulnánk és dolgoznánk.
A munkánkért kapott pénzben is hiszünk, hogy majd kapunk érte valamit, mondjuk egy lottót és hiszünk abban, hogy nyerünk.
Hiszünk abban amit az iskolában tanultunk, holott saját szemmel sosem láttuk.
Hitünk mindennapos szerves része a tudatunknak, hiszünk tehát tudjuk, hogy vagyunk.
A vallás inkább a bűntudatunk és félelmeink keveredése a hittel és/vagy kisgyermekkorban a szüleink óvtak és védelmeztek bennünket majd felnőtt korra ebből fakadóan kialakul egyfajta hiányérzet vagy kényszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!