Miből fakad a hit?

Figyelt kérdés
2014. okt. 5. 05:22
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm Harcikacsa nevű felhasználó válaszát jó hogy végre tudományos szempontból is meg ragadtuk ezt a témát remek támpontokat ad a továbi értelmezéshez várom a gondolkodni vágyók elméleteit így egyre szélesebb kép lessz a fejünkben a hit és a bátorság mibenlétéről és a kető kapcsolaztáról.
2014. okt. 10. 17:56
 22/41 Shai-Hulud ***** válasza:

"Szerintetek létezik a semmi ?"

Igen, legalábbis mint fogalom.

"Ha igen, hogyan , ha nincs ?"

Miért ne lenne? A semmi VAN, ez egy létező dolog.

"Aki így gondolja, definiálni is tudja ?"

Igen. Az összes létező dolog negált halmaza. :-)

"Vagy amire a matematika is pontatlan definíciót ad : a pontnak miért is nincs kiterjedése ?"

Azért nincs, mert így határozták meg.

A pont egy helyet jelöl, melynek nincs kiterjedése. Ha lenne, akkor az nem pont lenne, hanem szakasz, vagy idom. Ez a DEFINÍCIÓJA.

"Akkor most van vagy nincs ?"

Fizikailag nincs. Matematikailag van. Tudod mi a kettő között a különbség?

"Ha létezik a végtelen pozitív irányban és negatív irányban is, miért ne lehetne konvencionálisan a pont kiterjedésének mértékét mínusz végtelenben meghatározni ?"

Meg lehet. Nyugodtan mondhatod, hogy a pont méretének határértéke tart a minusz végtelen felé.

"De, az is lehet, hogy minden csak mátrixok halmaza ? És azok, honnan valóak, mert vannak ..."

Na ez már a fantasztikumok világa. Nem kellene keverni a filmeket a valósággal.

"Akkor miért is ne lehetne hinni valaminek a létezésében amit nem ismerünk ?"

Miért ne lehetne? ERRŐL SZÓL A HIT. Ez volt a kérdés.

Senki nem ismeri a túlvilágot, az Istent, senki nem találkozott még Jézussal, vagy Luciferrel. Mégis rengetegen HISZNEK a létezésükben.

"Csak mert minden tudomány azt támasztja alá, hogy nem léteznénk, ha az ismeretlen ( transzcendens ) nem létezne."

Ezt SEMMILYEN tudomány nem támasztja alá, ez a transzcendens-marhaság nem is tudom, honnan jött, de garantálom, hogy az egész fizikában ilyenről nincs szó.

"Attól mert nem tudjuk hogy valójában mit tartalmaz ez az erő, attól még van :) "

Pontosítok:

Attól mert nem tudjuk hogy valójában mit tartalmaz ez az erő, attól még van aki HISZ BENNE.

A HIT viszont nem bizonyíték. Semmire.

2014. okt. 10. 18:21
 23/41 Harcikacsa válasza:

Én is köszönöm szépen, a pontokba szedett pontos kritikát :)

A semmi van, létező dolog ? Ez nagyon absztrakt szemlélet, annyira, hogy még elképzelni sem lehet igazán , de ez csak a saját személyes véleményem. Szerintem ez így paradox :)

Kedves kommentelő :) Igen, tudom mi a kettő között a különbség : Az , hogy fizikailag van ez a tudomány, és az hogy matematikailag nincs ... na ez a konvenció, de én nem is erre éleztem ki a mondanivalómat, nálam ez nem fizika vs matematika című katasztrófafilm :D egészen mást próbáltam elmondani :)

Az, amit a pont mértékének a határértékéről mondtál, azt elfogadom, egyetértek :) Igen, szerintem így lenne helyes definiálni :) Köszönöm , ezt megjegyzem

Soha nem láttam a filmet amiről beszélsz :D nem is akarom megnézni , mert túlzottan fiktívnek hat, és azok alapján amit mások mondtak róla eléggé deprimáló lehet a történet :) Kihagyom. A mátrixok fogalmát nem onnan ismerem.

Én azt is jeleztem, hogy a hit tág fogalom, nem szorítkozhat a téma kizárólag a vallásra, főleg, ha mindezt a bátorság konstellációjában is analizálni kívánjuk :)

Azt, meg hogy senki ? Hát szerintem csak az állíthatja biztosan, aki a világon minden élő emberrel beszélgetett már erről, ennyi nyelvet ismerni ? Hát ... semmi sem lehetetlen

A nyilvánvaló összefüggéseket próbáltam meg demonstrálni, nem pedig azt állítani, hogy a fizikában szó esne a transzcendens - ről. Hogy hol találkozik ? Szerintem nyilvánvaló hogyan integrálható egyik a másikba.

Utolsó pont :) még mindig a vallásra koncentrálódik amit írsz, valójában a hitet generálja valami, energia kell hozzá , csak annyi példának, hogy a beteg embereknél ha elég erősek, előfordul olyan, hogy gyógyulásba vetett HIT , mindez bizonyítottan működik, ha az alany vizualizálni tudja a gyógyulás folyamatát és olyan tudatállapotba képes kerülni ahol valós élményként éli ezt meg, ugyanis a szervezet elHISZI amit az agy mint központi idegrendszer " mond " és ennek megfelelően védekezni kezd

Igazad van ! A HIT nem bizonyíték semmire , a bizonyítékok szolgáltatnak alapot a létjogosultságára !

" Mert végtelen távlatok nélkül sem igazság, sem értelem nem lenne az életben " = Egyensúly vagy szerinted olyanok vagyunk mint a kavitációs gőzbuborékok ? Nem ... inkább még olyanok sem, mert az egyensúlyi állapot ott is fenn áll, de erről inkább egy hidrodinamikával foglalkozó mérnököt érdemes kérdezni :)

2014. okt. 10. 21:49
 24/41 Harcikacsa válasza:

Kimaradt :D csak egy kérdés :

Ha nem létezne semmilyen számunkra ismeretlen erő : Mivel magyarázható az eset : Két ember egymástól teljesen külön elzárva ugyanabban az időben ( nem volt idejük kommunikálni, általunk ismert módon , nem is találkoztak ) álmodtak alvás közben, másnap az egyik elmesélte a másiknak mit álmodott, minden egyes részlet megegyezett. Nem volt csalás, a másik nekem mesélte el először és együtt találkoztunk azzal aki neki mesélte el. A részletek a lényeg, és hozzá kapcsolódó kiváltott érzelmi reflexek és nem volt szándékos kísérlet szerinted ? Még közös élmény sem volt ami kiválthatta volna, de a részletek akkor sem egyeztek volna ... Véletlen ? Na de ekkora ?

2014. okt. 10. 22:00
 25/41 magyarember1 válasza:
0%

Minden ilyesmi kérdésre a legjobb forrás a Biblia.

Ajánlom hogy kezd el elolvasni a Bibliából a Rómabeliekhez írt levelet.

:)

2014. okt. 10. 22:05
 26/41 Shai-Hulud ***** válasza:
76%

"Két ember egymástól teljesen külön elzárva ugyanabban az időben ( nem volt idejük kommunikálni, általunk ismert módon , nem is találkoztak ) álmodtak alvás közben, másnap az egyik elmesélte a másiknak mit álmodott, minden egyes részlet megegyezett. Nem volt csalás, ...."

Na ha ezt be is tudod mutatni James Randinek, akkor kereken 1 millió dollár üti a markodat.

[link]

[link]

Randi 2007-ben tűzött ki 1.000.000 $ jutalmat annak, aki ellenőrzött körülmények között BÁRMILYEN paranormális jelenséget (telekinézis, gondolatátvitel, távérzékelés, stb..) be tud mutatni.

Ennek már 7 éve. Eddig még senkinek nem sikerült. HAJRÁ, én neked drukkolok! :-DDD

2014. okt. 10. 23:20
 27/41 Harcikacsa válasza:
34%

Köszönöm a lehetőséget, de nem fogok élni vele :)

Randi ravasz ember, pontosan tudja mit csinál, és esze ágában sincs megválnia 1 millió dollárjától ... hasonló ajánlatokat én is szoktam tenni a baráti köreimben, tény hogy közlöm velük utána hogy csak vicceltem :D

Az emberek többsége naív, és akinek volt is már része hasonló jelenségben, úgy gondolja meg tudja ismételni a " produktumot " bármikor .... Viszont mivel Randi bizonyára okos ember, ez ért pontosan tisztában van vele, hogy mit jelent az, hogy : " ellenőrzött körülmények között "

Ne haragudj ha a következő példa túlzottan triviális lenne : Ellenőrzött körülmények mellett, még pisilni sem mindig lehet, pedig ez csak " egyszerű " élettan. ( nem egyszerű, de ahhoz képest amiről semmit sem tudunk, ahhoz képest igen )

Nem tudjuk milyen energiák játszanak szerepet a hasonló jelenségekben, ennek a ténynek ismeretében merész vállalkozás lenne megpróbálni irányítani őket

Nem lételemem hogy az emberek azt mondják igazam lehet ... kit érdekel ? Én tudom amit tudok, hogy mások ebből mit hisznek el, az az ő dolguk :)

Az 1 millió dollárt megszerzem máshogy :D remélem nem botránkoztatok meg senkit azzal, ha azt mondom : nem is olyan hú de sok pénz az :) Meg aztán, ennél könnyebb módja is van annak, hogy valaki vacak 233 millió forintot felhalmozzon ... jól tudom ? azt hiszem ennyi most a dollár árfolyam, vagy számoljak inkább a Western Union adataival, mert akkor jelentősen kevesebb ?

Hagy kérdezzek valamit ! Miért másolod be szó szerint a válaszodba amit én írtam ? Persze nehéz online felületen bármilyen háttér következtetést levonni, de szerintem kicsit cinikusnak hat :)

2014. okt. 11. 07:29
 28/41 anonim válasza:
Nagyon sok fizikai és matematikai törvényszerűséget úgy fedeztek fel, hogy először hittek benne. A hit a nem látható dolgoknak valóságként való elfogadása. Láttál már neutront? Te azt csak hiszed, hogy van, mert általad kompetensnek tartott személyek ezt sugallják és kísérletekkel támasztják alá sugallmaikat. De, még mindig nem láttál egyet sem igaz? Mellékesen jegyzem meg a Teremtő Istenben való hitet azért vetik el az emberek, mert az önvizsgálatra és olyan dolgokból való megtérésre hív, amely sokszor kellemetlen és fájdalmas, nem összeegyeztethető a hitetlen ember önző, kapzsi életszemléletével...Egy ember el tud jutni arra a pontra, amikor ezen állapotát felismeri, meggyűlöli és megtér. Ekkor már - bár fizikai szemével nem lát, de lelkével igen és meggyőződött, tehát hisz.
2014. okt. 12. 11:14
 29/41 anonim ***** válasza:
Hallottam egy mondást "a vallás olyan kérdésekre ad választ, mely kérdésekre csak a vallás adhat választ", na erre varrjunk gombot, mert ezt én sem értem
2014. okt. 12. 19:12
 30/41 Harcikacsa válasza:
Pont azon van a lényeg, hogy " mondás " :) nem is kell értelmezni, mert csak duma az egész : Kb olyan, mint a " kivétel erősíti a szabályt " :D vagy a " minden rosszban van valami jó " segítsetek kérlek , biztosan van még ilyan marhaság :D Bár ezt a kivételerősítiaszabályos hülyeséget én is szeretem használni, töltelékmondat, semmi több :DDDDD jobb mint ha teleraknánk a mondanivalónkat a leggyakrabban használt magyar kötőszóval .... nem ?
2014. okt. 13. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!