Mi a véleményetek az atomháborúról?
Az atomháború a hidegháború első felének rémképe volt, amikor már az amerikaiaknak és a szovjeteknek is volt atombombájuk és semmi sem korlátozta őket abban, hogy ledobják.
Aztán megszülettek a STAT egyezmények 1974-ben és 1977-ben, aztán több nukleális leszerelési megegyezés, úgyhogy szerintem most már nemigen.
Harmadik világháború elképzelhető. Sőt, szerintem nagyon valószínű. De az csak annyira lesz atomháború, mint a második világháború.
(Második vagyok)
Egyet értek. Ha lenne, akkor annak a következménye az lenne, hogy a világ nagyvárosait mind lebombáznák atombombával, kezdve New Yorkkal, Washingtonnal, Los Angelessel, Moszkvával és Szentpétervárral, aztán London, Párizs, Berlin, Bagdad, Peking, Tokió, majd sorban a többi. A többi terület, ahova nem dobtak atomot, meg sugárfertőzötté válna.
Az emberiség 70-80-90%-a csak ebbe belehalna, a többi meg kőkorszaki körülmények közé süllyedne vissza.
én úgy vélem, pár bomba után abbahagynák
így "csak" pár millió halott lenne, és párezer km2 lakhatatlan terület
Azt azért nem hiszem, hogy az emberiség kőkorszaki körülmények közé süllyedne vissza :) Szerintem addig úgy sem dobnak le sok atombombát, amíg nem biztosak benne, hogy legalább magukat meg tudnák védeni ellene. Szal sztem lenne pár csúcstechnológiájú szuperbunker a világban, egymástól elzárt szigetként, ahol pár ezer-tízezer ember túlélné a dolgot. Aztán elválik, hogy a genetikai palacknyak-hatás kicsinálja őket, vagy kap az emberiség még egy esélyt.
De őszintén én nem hiszem hogy az emberiség kiirtaná saját magát, bár lehet túlzottan bízok magunkban :)
Alábecsülitek az emberi hülyeséget.
Sokszor az ember nem hiszi el, hogy ezek után az ellenség visszaüthet, vagy túlbecsülik a saját védekezőképességüket.
Lehet hogy valamennyien túlélnék bunkerekben, de azoknak nem jósolok túl nagy jövőt.
Ha túl is élik, visszasüllyednek nagyon primitív szintre.
Nagyon úgy néz ki, hogy ha lesz atomháború, az a civilizáció végét jelenti. Legalábbis egy pár százezer évig biztos nem lesz működő technológia a Földön. Az, hogy ez jó-e, vagy rossz minekünk embereknek kellene eldöntenünk. De nincsen konszenzus. Még a "hétköznapi halandók" között is sok olyan van, akik (ilyen, vagy olyan) oknál fogva, szívesen vennék a civilizációnk pusztulását. Például szerintük "az emberiség megérett a kipusztulásra", vagy "az ember jobb ha eltűnik, mert ő a felelős a Föld élővilágának sorvadásáért", vagy "az emberiség szégyenfolt(sic) a Föld testén" vagy "minden baj oka a technikalizálódás". Nekik üzenem, hogy a legkorlátozottabb atomháború is teljesítené kívánságukat, és mint az elején írtam, a civilizációnak kampec. Az emberiség egy része valószínű elvegetálna még párezer évig, valamiféle pszeudo kőkörszaki állapotban, azután már a Föld az élettel ellátott, de civilizációt nem tartalmazó bolygók sorába lépne. Mint ahogy az életének 99,9999%-a alatt is volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!