Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi a véleményetek az atomhábor...

Mi a véleményetek az atomháborúról?

Figyelt kérdés
Lesz-e ha igen mikor és mik lesznek a következményei?
2009. nov. 8. 21:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
nem lesz
2009. nov. 8. 21:11
 2/18 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam de úgy gondoltam azt is írjátok le ha szerintetek nem is lesz de ha lenne mik lesznek a következményei.
2009. nov. 8. 21:25
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Az atomháború a hidegháború első felének rémképe volt, amikor már az amerikaiaknak és a szovjeteknek is volt atombombájuk és semmi sem korlátozta őket abban, hogy ledobják.

Aztán megszülettek a STAT egyezmények 1974-ben és 1977-ben, aztán több nukleális leszerelési megegyezés, úgyhogy szerintem most már nemigen.

Harmadik világháború elképzelhető. Sőt, szerintem nagyon valószínű. De az csak annyira lesz atomháború, mint a második világháború.

2009. nov. 8. 21:29
 4/18 anonim ***** válasza:
73%
Ha lesz, úgyis belepusztulunk, a jelenlegi pusztító technikáink túlontúl fejlettek. Túl nőtt az azt használók inteligenciáján.
2009. nov. 8. 21:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

(Második vagyok)

Egyet értek. Ha lenne, akkor annak a következménye az lenne, hogy a világ nagyvárosait mind lebombáznák atombombával, kezdve New Yorkkal, Washingtonnal, Los Angelessel, Moszkvával és Szentpétervárral, aztán London, Párizs, Berlin, Bagdad, Peking, Tokió, majd sorban a többi. A többi terület, ahova nem dobtak atomot, meg sugárfertőzötté válna.

Az emberiség 70-80-90%-a csak ebbe belehalna, a többi meg kőkorszaki körülmények közé süllyedne vissza.

2009. nov. 8. 21:38
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

én úgy vélem, pár bomba után abbahagynák

így "csak" pár millió halott lenne, és párezer km2 lakhatatlan terület

2009. nov. 8. 21:43
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért nem hiszem, hogy az emberiség kőkorszaki körülmények közé süllyedne vissza :) Szerintem addig úgy sem dobnak le sok atombombát, amíg nem biztosak benne, hogy legalább magukat meg tudnák védeni ellene. Szal sztem lenne pár csúcstechnológiájú szuperbunker a világban, egymástól elzárt szigetként, ahol pár ezer-tízezer ember túlélné a dolgot. Aztán elválik, hogy a genetikai palacknyak-hatás kicsinálja őket, vagy kap az emberiség még egy esélyt.

De őszintén én nem hiszem hogy az emberiség kiirtaná saját magát, bár lehet túlzottan bízok magunkban :)

2009. nov. 8. 21:48
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem sokkla csendesebben és kevésbé látványosan sikerül majd kicsinálni magunkat
2009. nov. 8. 21:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Alábecsülitek az emberi hülyeséget.

Sokszor az ember nem hiszi el, hogy ezek után az ellenség visszaüthet, vagy túlbecsülik a saját védekezőképességüket.

Lehet hogy valamennyien túlélnék bunkerekben, de azoknak nem jósolok túl nagy jövőt.

Ha túl is élik, visszasüllyednek nagyon primitív szintre.

2009. nov. 8. 21:55
 10/18 dellfil ***** válasza:
100%

Nagyon úgy néz ki, hogy ha lesz atomháború, az a civilizáció végét jelenti. Legalábbis egy pár százezer évig biztos nem lesz működő technológia a Földön. Az, hogy ez jó-e, vagy rossz minekünk embereknek kellene eldöntenünk. De nincsen konszenzus. Még a "hétköznapi halandók" között is sok olyan van, akik (ilyen, vagy olyan) oknál fogva, szívesen vennék a civilizációnk pusztulását. Például szerintük "az emberiség megérett a kipusztulásra", vagy "az ember jobb ha eltűnik, mert ő a felelős a Föld élővilágának sorvadásáért", vagy "az emberiség szégyenfolt(sic) a Föld testén" vagy "minden baj oka a technikalizálódás". Nekik üzenem, hogy a legkorlátozottabb atomháború is teljesítené kívánságukat, és mint az elején írtam, a civilizációnak kampec. Az emberiség egy része valószínű elvegetálna még párezer évig, valamiféle pszeudo kőkörszaki állapotban, azután már a Föld az élettel ellátott, de civilizációt nem tartalmazó bolygók sorába lépne. Mint ahogy az életének 99,9999%-a alatt is volt.

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. nov. 8. 23:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!