Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerint István hatalom éhes...

Szerint István hatalom éhes volt, és magyar ellenes?

Figyelt kérdés
Ha úgy vesszük megölte az ősmagyarságot, akik nem támogatták, a hatalom elérése céljából, tehát szerintem egyáltalán nem becsülendő uralkodó, vélemények ?!

2013. aug. 26. 02:09
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
veszett fejsze nyele...
2013. aug. 27. 14:17
 32/55 anonim ***** válasza:
36%
Kész szerencsére, hogy tényekkel alátámasztottuk neked, hogy nincs igazad, Te meg továbbra is ugyanazzal erősködsz, amikor már megcáfoltuk... Hidd már el, hogy nem volt olyan durva világ mint amilyennek a mai pénz vallásban hívő társadalom be akarja mutatni...
2013. aug. 27. 16:46
 33/55 anonim válasza:
36%

Egyik sem volt. István és Koppány is törvényes örökösök voltak.Mindketten az ország javát akarták, csak más-más úton akarták elérni. Egyenlő esélyekkel indultak, István legyőzte Koppányt, ami talán jobb is, mert ha ellene nem tudott megállni a (könnyűlovas harcmodorú) nép, akkor egy idegen ország teljes hadserege ellen mennyi esélye lett volna?

Szerintem attól még, hogy István levert egy lázadást, attól még nem egy véreskezű zsarnok... Te mit tettél volna a helyében?

2013. aug. 27. 17:13
 34/55 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tisztában az akkori tökéletes politikai viszonyokkal, túl szépnek hangzik az "összefogtam volna kopánnyal, és szövetségeseket kerestem volna és együtt kivívtuk volna a győzelmet" szöveg ! :D De ez lett volan a tervem, bár fogalmam sincs az akkori helyzetben könnyedén levertek-e volna minket.. vagy elköltöztem volna innen is ( ha lett volna lehetőség hová menni).

Ha pedig az egyház tényleg nem olyan félelmetes mint mondjátok, akkor nem vettem volna fel a keresztény hitet, és nem bántottam volna a pogányokat, hanem kopánnyal együtt irányítottam volna az országot, esetleg az országot két részre szakítva ideiglenesen, koppányé az egyik fele, istváné (enyém) a másik fele, de nagyon erős szövetségben, ha úgy vesszük testvér államként.

2013. aug. 27. 22:00
 35/55 anonim ***** válasza:
36%

Neked a leghalványabb segéd fogalmad sincs arról, hogy maga a hatalom (nem csak a középkorba, hanem akár ma is...) miként működik... Megosztani, persze... Nézz már körül akár ma a való életbe, ki az, aki önként megossza a hatalmat, a pénzt, ha van lehetősége csak magának megszerezni?!

Végül pedig utoljára, hátha végre megérted:

A kereszténységet NEM AZ EGYHÁZ MIATT kellett felvenni, hanem azért, mert a környező népek MIND EGY SZÁLIG keresztények voltak. Kb. úgy próbáld meg elképzelni, mint ha ma te egy kopasz neonáci lennél és be kéne költöznöd a a cigánytelep kellős közepére... Szerinted hogy lenne több esélyed a túlélésre? Ha továbbra is "fehér hatalom" feliratú pulcsiban járkálnál kopaszra borotvált fejjel nagy horogkereszt tetoválással, vagy ha kinöveszted a hajad és kicsit asszimilálódsz a környezetedhez?

2013. aug. 27. 22:53
 36/55 anonim ***** válasza:
2013. aug. 27. 22:57
 37/55 A kérdező kommentje:
Inkább meghalok magyar pogányként, mint keresztény ideológia miatti elnyomástól... Még valami... ez ugyan úgy az egyház hatalam akkor ! :D Az egyház miatt lett elnyomva az ország... Amúgy meg ki a franc nézte, hogy milyen a vallás az országban, és miért nem mindegy a vallás ?
2013. aug. 27. 23:16
 38/55 anonim ***** válasza:
25%

Csak a komplett idióták halnak meg meggyőződésből. Ez Hollywoodi bullshit.

Azt hiszem én befejeztem, reménytelen szélmalomharc.

2013. aug. 27. 23:56
 39/55 anonim ***** válasza:
50%
Ember! Értsd már meg! Fel vettük a kereszténységet, hogy valamelyest közös tulajdonságot mutassunk a szomszédainkkal, de AZ EGYHÁZNAK NEM VOLT HATALMA A MAGYAR KIRÁLYSÁGBAN! Értsd már meg, minden vallási ügy csakis István akaratából történt. Azzal kezdtél el jönni, hogy ,,de há' templomokat épített!"... Még jó! Az elég kevés, ha a király kereszténynek vallja magát, de a parasztok azt se tudják, miben kellene hinni... Ajánlom olvass el újra minden hozzászólást legalább kétszer, ezeket próbáld továbbkövetkeztetni, átgondolni, mert így csak a levegőbe beszélünk, hogy megmagyarázunk neked valamit, de Te még mindig azzal érvelsz...
2013. aug. 28. 06:18
 40/55 anonim ***** válasza:
38%
igazad van kérdező, de a 38-asnak meg nagyon nincs igaza ... vannak erre bőven ellenpéldák na meg mellesleg én magam is vallok pár olyan elvet amit nem adnék fel (és sztem ezzel mindenki így van)
2013. aug. 28. 06:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!