"(1) Nem az megy bölcsésznek, aki ezzel akar sokat keresni, hanem az, akit ez érdekel, és ezért az alacsonyabb jövedelmet is vállalja. "
Én is pontosan ezt mondtam
2009. okt. 8. 16:28
22/34 anonim válasza:
Szabad bölcsészet intézményenként változik. Nálunk pl. filozófia, esztétika és művészettörténet szakiránya van. Van ahol filmtörténetet és elméletet is lehet tanulni. Ennyi
2010. jan. 19. 11:00
23/34 anonim válasza:
"A szabad bölcsészet egy olyan utolsó lehetőség azoknak a tarisznyás, hippiszerű, szakadt bölcsészp*csáknak, akik komoly bölcsész szakok felvételéhez (nyelvészet, történelem, jog, politológia, magyar, teológia stb.) túlontúl ostobák, _viszont_ a pofájuk ezzel arányosan hatalmas. :)"----te majom csak,hogy tudd az első évben szinte ugyan azok a tárgyak vannak a szabad bölcsészeknek,mint a politológiásoknak.Ráadásul ne legyen akkor a a pofád,mert nekem ráadásul a történelem a második szakom
2010. jan. 23. 20:53
24/34 Kockamaci válasza:
Nálunk a Szegedi Tudományegyetemen öt szakirányból áll: Filozófia, Film, Esztétika, Etika, Vallás
2010. szept. 1. 01:44
25/34 Dryon válasza:
Úgy imádom az ilyen Isten barmait akik a szabad bölcsészeket fikázzák éjjel nappal. Már harmadéves vagyok és nem bántam meg, hogy erre a szakra jelentkeztem. Megtanított az összetettebb gondolkodásra, mellesleg akiknek nagy a pofája azok a mérnökök újabban. Ne higyjétek már magatokat felsőbbrendűnek.
Továbbá nektek sem biztos, hogy lesz munkahelyetek mert ebben a suttyóországban meg általában a világban nem az számít, hogy mid van, hanem, hogy kit ismersz. Beképzelt mérnökbarmok ( kinek nem inge az ne vegye magára). Továbbá habi, hogy az összes bölcsész egyszálbél, hippikinézetű suttyó akinek csak szája van. Én edzőterembe járok, mellette krav-magázok és suli mellett dolgozok ( nappalis vagyok államin)
A szabad bölcsészet amúgy a régi filozófia szaknak az "örököse"
2010. szept. 30. 10:16
26/34 anonim válasza:
"A szabad bölcsészet amúgy a régi filozófia szaknak az "örököse""
Régen volt külön filozófia szak. Ahhoz képest a szabad bölcsészet linkség, mert tele van kommunikációs, médiás, nyelvi, művészeti stb. tárgyakkal, amik sokkal könnyebbek a filozófia szakos tárgyaknál.
Mellesleg a mérnököknek nem egyszerűen "nagy a pofája", hanem valóban többet keresnek, és ezt a tényt hiába tagadja bárki.
2010. okt. 2. 20:17
27/34 anonim válasza:
Elmondanám minden kedves leendő mérnöknek, hogy én, ha elvégeztem a szabad bölcsészet szakomat, filmkritikus leszek. Filmek mindig lesznek, és külföldön a munka már el van rendezve. Ezzel a szakkal igen többet fogok keresni, mint ti bármikor...
2011. jún. 26. 13:35
28/34 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: 06-26 13:35
Én is filmkritikus szeretnék lenni!
Te hogyan szereztél állást külföldön?
Lehet hogy hülye kérdés, de majd ha nekem is meglesz a diplomám, hogyan és hol találhatok állást?
Fontos lenne a válaszod, köszönöm!
2011. júl. 3. 19:05
29/34 anonim válasza:
A válasz a külföldi munka lehetőségre a következő: 1. lehetőség: protekció (ez nekem van:)), 2. eszméletlen bátorság, kimenni az ismeretlenbe (ez is van). Két esélyes a dolog, vagy sikerül vagy nem. Tudom, mindenki ezt mondja, de tényleg ez az igazság. Nyomulni kell az újságoknál, hogy tudj tapasztalatot szerezni, aztán lesz ami lesz. Sok sikert!
2011. júl. 21. 14:04
30/34 anonim válasza:
az a szomorú, hogy én mint végzős (gimnáziumban), szakok után nézelődve ide tévedtem, és azt kell mondjam, elvettétek ti, kedves acsarkodó, primitív, beképzelt emberek a továbbtanulástól a kedvem. egyértelmű, hogy nem lehet minden szak ugyanolyan erős, de ez még nem azt jelenti, hogy ilyen undoritó stílusban kell minden, "nem mérnöki" és egyéb szakot leszólni! Ebből is látszik hogy nem azon múlik hogy egy ember mennyire értelmes, hogy egyetemre jár e, a diplomás barmok ezrével repülnek ki a felsőoktatási intézményekből, beleértve ebbe az itt mocskolódó kommentelők 80%-át is. Egyszerűen nem tudok erre mást mondani, egyre inkább bosszantanak a buta emberek akikbe mindenhol belefutok, de nem egyesével, hanem tömegesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!