Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Vélemény? Angol vers. Tudom...

Vélemény? Angol vers. Tudom hogy nem vagyok nagy költő, szóval jöhet hideg-meleg. :D

Figyelt kérdés

Two paths go ahead

and you have to decide

taking the one others suggest

or go on your own

Shall pride be at the end

But how to get there

The question is open now

Let's step onto one

They want me to do as

But what if I chose else

What if I take the risk

Take the path I wish

I cared so much of them

I looked forward

But now it is enough

I want to chose my path.

2012. júl. 25. 18:52
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Csak tudod náluk másképp tálalják a kritikát...

tudom, jártam ott órákra.

Ha vki butaságot mond akkor se basszák le, hanem úgy fogalmazzák meg hogy ez inkább így meg úgy...

nem azt hogy te hülyeséget mondtál, meg hogy lehetsz ilyen hogy egy o-val írod a choose-t, mintha egy világ dőlne össze.

Nah hajrá akkor a felsőfokhoz ha ennyire jó a nyelvtanod...

2012. júl. 28. 15:57
 22/32 anonim ***** válasza:

Egyrészt menj ki az USA-ba, elcseszel valamit a munkahelyeden olyan leb@szást kapsz olyan stílusban, amiért itthon már az ombudsmannhoz is mehetnél.

Másrészt ha nem beszélek egy nyelvet elég jól, akkor nem próbálok rajta verset írni.

Ennyi.

2012. júl. 28. 16:01
 23/32 A kérdező kommentje:

Én a britekről beszéltem, de a munka az megint más téma, persze hogy nem fogják megsimogatni a fejed ha elcseszel egy érműtétet vagy akármi. De itt egy nyamvadt versről volt szó, amiben semmi életveszélyes nincs, ha megnézel 1-1 oldalt: deviantart, fanfictionnet még a legbénább dolgokra is dícséretet írnak, megfogják benne hogy mi a jó és azt emelik ki és ha kritikát ír akkor is építőleg pl. szép a rajz, ügyes vagy, de a karakter bal alkarját lehet picit hosszabbra kellett volna rajzolni hogy arányos legyen, egyébként ügyes! :)

Amúgy meg azon a nyelven írok verset amin én akarok és lehet hogy ebben volt helyesírási hibám, de kíváncsi vagyok te milyen tökéletesen írsz angolul, másrészt azért gondolhatod ha angol nyelven tanulok új anyagokat nem vagyok sík hülye a nyelvhez...

De gondolom te is vmi tipikus megkeseredett kisember lehetsz aki utálja a munkáját és azért lehúz másokat mert attól jobban érzi magát /ideig-óráig/.

Ne írj ide, ha akarsz válaszolni privátban írj csak...

2012. júl. 28. 16:10
 24/32 anonim ***** válasza:

Angolul írsz valamit - a féli világon angolul beszélnek, nem csak Angliában. És nem, nem csak a munka során vannak kemény kritikák. Szoktál te egyáltalán kritikákat olvasni? (legyen az film, könyv vagy bármilyen művészeti kritika) Tudnak néha igen keményen odaszólni a kedves britek is.

Értem én, hogy te most arra vágytál, hogy megsimogassuk a kis buksi fejedet, hogy milyen ügyes vagy, hogy írtál ide egy négysorost és nem ezt kaptad ezért most durcás vagy.

A vershez direkt nem szóltam hozzá, mivel abszolut nem értékelem az ilyen jellegű művészetet, ergo attól, hogy nekem egy semmitmondó sz@r attól még biztos lenne, akinek tetszik.

Csak megjegyeztem, hogy a choose 2 "o"-val írandó. Ezt is tettem egészen finoman és diplomatikusan - ahogy azt a 7. kommentben olvashattad.

Erre még kapsz pár kritikát (amúgy szerinte a többiek sem voltak sem sértők sem durvák) és kikelsz magadból, mint egy fürdőskurv@ és elkezded teljesen alaptalanul szidni a saját országodat, holott díszpéldánya vagy a sértődékeny magyarnak.

Menj nyugodtan Angliába, kutya nem tart vissza. De hidd el, ha ott is ilyen érzékeny lelkületű vagy még többet fogsz sírni, mint itthon...

2012. júl. 28. 16:27
 25/32 anonim ***** válasza:
49%

A 18-as kritika írója vagyok. Figyelj, írtál ide egy szar verset, amiben helyesírási és nyelvtani hibák vannak, a kommentekben meg előadod hogy te mekkora király vagy. Ez a kettő elég disszonáns és nem vált ki nagy szimpátiát az emberekből. Kicsit vegyél vissza az arcodból, és akkor majd kedvesen fogják közölni veled, hogy rossz a versed.

Hogy mások mit tudnak angolból felmutatni azt nem tudom, de ha egyszer kijavítják a hibáidat, akkor nyilván többet tudnak a helyes használatáról, mint te. Én speciel kint éltem Angliában pár évig néhány rokonomnál, az angol barátaimmal szinte napi szinten tartom a kapcsolatot, 95%-ban angol nyelvű híroldalakat olvasok, a munkámmal kapcsolatban (grafika) is csak angol nyelvű anyagokat olvasok, angol nyelven nézek filmeket stb.

23/N

2012. júl. 28. 16:28
 26/32 A kérdező kommentje:

23/N

Amint látod az első oldalon is megírták a choose-os hibát, de Ő tök normálisan... ő szimpoatikus, mert nem bunkózott, hanem egyszerűen kijavított és nem lovagolt rajta tovább, ellenben másokkal.

És igen, nem kedvelem azokat akik csak lehurrogni tudnak másokat de felmutatni meg semmit se, de persze amit a más csinál az "szar" meg "nagyképű".

Ennyi.

Remélem az életben is minimum ennyire megmondóm a frankót és sikeres vagy, mint itt az interneten...

xD

2012. júl. 28. 17:55
 27/32 anonim ***** válasza:

Én a magyart is megértem, remélem, te is. Azt írtad:

"Vélemény?"

"Tudom hogy nem vagyok nagy költő, szóval jöhet hideg-meleg. :D"

Jöhet hideg-meleg. Akkor miért sértődsz meg, ha valakinek nem tetszik, vagy esetleg kijavít, mert helytelen szerkezetet használtál?

2012. júl. 28. 18:02
 28/32 A kérdező kommentje:

24. pont lol hogy a te kommentededre nem sértődtem meg, az elsőre...

mondjuk a fürdők.rva vagy mi az már nem tetszik.

nem szeretem amikor valaki olyan szavakat használ amiket nem tartok kulturáltnak...

mint pl. a 18-as válasz azért elég arrogáns az "elég alap dolgokat ELKÚRTAD"

ha így írnak nekem én is arrogáns leszek...

a 7-es válasszal semmi bajom nem volt, még zöld kezet is adtam rá, mert igazat írtál anélkül hogy bunkózni kezdtél volna.

És igen sajnálom hogy ennyire nem vagyok jó véleménnyel erről az országról, de tény hogy itt az emberek többsége lehúzó...csak nézd meg a GYIK-et hogy írják meg a másiknak ha pl. magyar helyesírási hibát vétett, a legtöbb egy tuskó, és csak kevesen vannak akik normálisan írnak a kérdezőnek hogy ezt egyébként így kellett volna, nem bántásból. A többi meg jól kifigurázza, az ilyeneket is utálom...

A poén az hogy igazából az hogy itt szétcincáltuk 2 helyesírási hibámat meg az 1 nyelvtanit, miközben kaptam vagy 5 választ arról hogy tetszett-e vagy sem.

A többségnek nem tetszik, ezt feldolgozom, nem kérek buksisimogatást, mert nekem jelent valamit és ennyi.

De az hogy itt arrogánsan elküldünk a pitsába mert nyelvatni hibát ejtettem nah azt nem bírom, vagy megírod korrekt módon, de nem picsogsz le hogy ehhez meg ahhoz képest jól elkúrtad, mert utálom a tuskókat.

2012. júl. 28. 18:06
 29/32 A kérdező kommentje:

"A poén az hogy igazából az hogy itt szétcincáltuk 2 helyesírási hibámat meg az 1 nyelvtanit, miközben kaptam vagy 5 választ arról hogy tetszett-e vagy sem.

A többségnek nem tetszik, ezt feldolgozom, nem kérek buksisimogatást, mert nekem jelent valamit és ennyi."

ezzzzzzzz lenne a vélemény

az nem vélemény hogy hülye vagy mert elszúrtál pár nyelvtant.

azt is ki lehet javítani, normális kulturált módon.

ennyi, ezen szállt el az agyam.

hogy véleményt nem lehet írni erről, csak azon a kicsesztt nyelvtani hibákon lovagolunk...

de ok, a többségnek nem tetszik, ez van.

csak arról a retek choose-ról szálljunk már le...

2012. júl. 28. 18:09
 30/32 anonim ***** válasza:

Hééé. héé, kérdező, csak nyugalom. Azért te is bejöttél egy-két nem annyira elegáns kifejezéssel. Így aztán a helyzet egyre durvább lett.

Talán ebből levonhatsz valami tanulságot. Kerüld el a durva gondolatokat. Tanuld meg az angolhonban is korszerűnek számító "erőszakmentes kommunikáció"-t.

Amúgy, ha el akarsz menni, és módodban áll, akkor persze, do it. tedd azt. De előbb csiszold meg kicsit a stílusodat, - és mivol hogy "a stílus maga az ember" nézd meg, hogy akit te "én"-nek nevezel, az milyen ember.

2012. júl. 28. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!