Hogy lehet elismert egy mai még ismeretlen költő?
Hogy jut el valaki addig, hogy érettségi anyag legyen?
Mielőtt nekem kezdenétek ajánlani dolgokat szólok, hogy nem írok verseket - nem is tudok, csak érdekel, mi lehet a folyamat.
Azt hittem érthető mit akarok. A kérdés lényege pont az, hogy hogyan lesz a mai világban egy költő népszerű és olvasott.
Pl Varró Dániel nincs még 35 éves, de már érettségin ismerni kell, neves színészek adják elő a művét a színházban.
Senki sem olvas manapság verseket, de ezért keményen meg is dolgoztak a kortárs költők, írók.
De én pl. azért nem olvasok verseket, mert egyszerűen fizikai szenvedést okoz a strófákba szedett szöveg olvasása, pedig agyilag rendben vagyok :)
Meg aztán jól kell születni, ha érted, hogy mondom. És a pályázatokon sem a falusi Kovács Jánosok kapják a zsetont, akárhogy is írnak.
A feltétele az, hogy minél több írószervezetnek a tagja legyen, mert azok nélkül nincs ismertség. A legnagyobb tagságot számláló a Magyar Írószövetség, ide mindenképp be kell lépni :), emellett van még jópár (FISZ, Szépírók szövetsége stb.)
A többi feltétel sztem: írjon jó kortárs műveket, nyerjen minél több díjat, járjon körutakra. A legjobbakat kiadók is szerződtetik. A legjobbak a Magvetőnél vannak. ahhoz már nagyon profinak kell lenni.
Egyébként ma sajna nagyon kicsi az új írók érvényesülési esélye. :(
21l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!