Van-e véletlen?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 3. 12:19
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
60%
Egy olyan ember,akire még "véletlenül" sem gondolnál!
2010. febr. 14. 10:23
 42/45 A kérdező kommentje:

Semmi sem a véletlen műve.

Hogy véletlenül sem gondolnék rád? hmmm... egy rejtélyes idegen.

De ha véletlenül mégis álmaim nője lennél, akkor véletlenül találkozhatnák valahol, valamikor, valamiért. De lássuk be, mekkora lenne ennek az esélye?

2010. febr. 15. 12:06
 43/45 anonim válasza:
39%

Ajánlott mű:

[link] - Keith Ward: Isten, véletlen és szükségszerûség

Az ,,új materializmus'' szerint a természettudomány és a vallásos hit összeegyeztethetetlen egymással. E könyv szerzôje összegyûjti a kozmológia, a biológia és a szociobiológia területérôl az erre vonatkozó érveket, majd rámutat az azokban elôforduló tévedésekre és az érvelések gyengeségére.

A tudományos ateizmust pontról pontra, gondosan kimunkált érvekkel megcáfoló mû, az Isten, véletlen és szükségszerûség rámutat, hogy a modern természettudományos ismeretek egyáltalán nem vonják kétségbe a hitet Istenben. Éppen ellenkezôleg, arra engednek következtetni, hogy Isten létezése a legjobb magyarázat arra, hogy világunk miért olyan, amilyennek megfigyeljük. A könyv további célja, hogy lerombolja Az önzô gén érveit, és megmutassa, hogy nem véletlenül találkozunk a természetben lépten nyomon a tervszerûségre utaló jelekkel.

A könyv szerzôje, Keith Ward, az Oxford Egyetemen a teológia professzora (Regius Professor Divinity).

2010. márc. 23. 18:20
 44/45 anonim válasza:
39%

én ezt vallom (bár keresztény vok)

-nincs véletlen

-a sorsunk nincs előre megírva, mi alakítjuk

-van szabadakarat

ezek látszólag egymást kizárják...de ha belegondoltok akkor nem!!!!

eddig körülöttem 1 ember bírt rájönni erre :P

14 éves vok amugy :D

2010. ápr. 26. 18:03
 45/45 anonim válasza:
60%

örülök h szóba jött a vallás. sztem az az állítás mi szerint nincs véletlen és előre meg van írva a sorsunk stb. tipikus vallásos vakítás h csúnya szóval éljek.

kérdés: leszálláskor ráléptem a buszon akaratomon kívül 1 ember lábára. véletlen volt?

figyelmetlen voltam, így ráléptem.

volt célja?

nem: soha életemben nem láttam többet azt az embert.

volt oka?

igen: le akartam szállni a buszról. az okozat volt a rálépés ennek okozata h elnézést kértem...

az "ok" szó alatt azt sejtjük h van vmi cél is, és ez beivódott a hétköznapokba, de a 2 különböző dolog, ezért alakul ebből jó vita :D szerintem. szerintetek?

2011. márc. 10. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!