Változtathatom a nevem nem magyarra?
Figyelt kérdés
Esetleg valamely külföldi nemesi család nevét is felvehetem pl:Windsor.2011. máj. 10. 15:45
1/13 anonim válasza:
Nem. Nemesi nevet pedig még magyart sem vehetsz fel.
2/13 anonim válasza:
ha beházasodsz a családba akkor minden bizonnyal
3/13 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, hogy beadsz egy névváltoztatási kérelmet a Belügyminisztériumba a kérdésben szereplő igénnyel, akkor jobb, ha bele sem fogsz. A magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét - különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével - az anyakönyvi ügyekért felelős miniszter nem engedélyezi.
4/13 anonim válasza:
amikor nagyapám leszerelt katonaságnál a új személyit kapott és azon elírták a nevét. apámnak is elírták a nevét, így az én nevem is az. én biztos vissza változtatom valamelyikre :D
5/13 anonim válasza:
Ha viszont külföldi állampolgárságot veszel fel, majd kimész, akkor ott megváltoztathatod a neved "nem magyarra", de nemesi nevet ott sem vehetsz fel.
6/13 anonim válasza:
Ha kisebbségi vagy, akkor az adott kisebbség nyelvén vehetsz fel nevet az adott nyelv helyesírása szerint. De nemesi nevet nem vehetsz fel, kivéve, ha van valami közöd az adott családhoz.
7/13 anonim válasza:
Csak akkor, ha bizonyítani tudod az adott etnikumhoz való tartozásodat, onnan való elszármazásodat.
Pl. Vuity Trutko is így vette fel a nevét. (18 éves koráig "tisztes" magyar neve volt.)
9/13 A kérdező kommentje:
Tehát ha az ükanyám PL:Schwarzmüller de én nem akkor bizonyitom,hogy ő német akkor én felvehetem az ő nevét?
2011. máj. 13. 10:33
10/13 anonim válasza:
Akkor azt kell mondanod, hogy német vagy, és ennek bizonyítására beszélned is kell németül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!