Miért hazudunk?
azért mert az emberi körben az önző magatartás természetesnek van tartva, mondván, hogy azzal jutunk előrébb az életbe, így automatikusan elfogadottnak tartjuk a hazugságot is, mivel az saját érdeket megnövelheti nem kissé. egyébként nem örök kérdés, mert tök egyszerű a magyarázat...az igazmondáshoz kell a bátorság, és a zebrás példa szerintem nem feltétlenül igaz...mivel mi nem tudhatjuk, hogy a zebra mit gondol...én például ha megsérülök, ugyanúgy hiszem magamról, hogy bírom még, és akkor nem hazudik az ember, ha amit tesz, vagy mond teljes mértékben elhiszi, megbillenés nélkül...tehát teljes eszéből igaznak tart. a valós hazugság tudatos...mivel van még tévedés is, amikor akaratlanul mondunk nem igazat, mivel nem ismerjük a pontos információt valamiről és a hallottat adjuk tovább, ami globálisan nem feltétlenül igaz, de ilyenkor nem hazudunk ugyebár. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
ohh és az igazságot tapintatosan és kedvesen is elő lehet adni, mondjuk amikor megkérdez egy hölgy a ruhájáról, hogy milyen, akkor ha nekem nem tetszik és korrektül elmondom neki, hogy nem az én ízlésem...nem fogok azért hazudni, hogy neki nyalizzak...ha pedig megsértődik(annak ellenére, hogy nem bunkón jegyzem meg amit mondok), akkor az az ő gondja, és rosszul ítéli meg a helyzetet...elvárja hogy dicsérjék, így önzően viselkedve...de ilyen még nem fordult elő velem, s volt nem egyszer, hogy negatív véleményt mondtam egy leány ruhájára, vagy ilyesmi. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
nyilván csak példa volt, de az életben sokszor elhangoznak ilyen típusú kérdések, kezdve a karácsonyi : "naa, tetsziiik?"-től egészen a "milyen az új frizurám?" típusú mindennapi kérdésekig.
egyébként oké hogy te csak a nagy hazugságokra gondoltál, de ezt a kérdésben nem említetted meg, és alapvetően bele tartozik ez is hazugságok körébe.
"de mért kérdezné meg a párod reggel hogy milyen abban a gatyában a segge? :P"
Mert azt akarja hallani, hogy jó. És ha nem jó, akkor hazudsz, ha jót akarsz magadnak és neki.
Az ember nem tud túl sok valóságot elviselni, mondta Jung bácsi.
"Mért is működne jobban a politika a hazugságokkal?"
A politikában nagyon kevés a tiszta hazugság. A politikában inkább a blöffök, elkenések, mitizálások, átértelmezések jellemzőek.
"Vagyis nem a politika hanem a társadalom"
Mert a hazugság megvéd a valóságtól, amiből ugye, az ember nem tud túl sokat elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!