Miért hazudunk?

Figyelt kérdés
Az örök kérdés hát gondoltam megkérdezem
2010. dec. 17. 19:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Talán azért, hogy saját magunknak jó legyen?
2010. dec. 17. 19:56
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Ösztönös dolog. pl megsérül a zebra a lábán, ő viszont továbbra is megpróbálja erősnek mutatni magát. Azt hazudja az oroszlánnak, hogy nem vagyok gyenge, nem rám vadássz. Ember esetében is lényegében erről van szó, vagy a vacak helyzetből próbáljuk kiemnteni magunkat, vagyha nem is vacak a helyzet, de egy jobb végkifejletet próbálunk elérni. Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy hazudunk, mert az nekünk jó.
2010. dec. 17. 20:01
 3/15 szamóca. ***** válasza:
79%

én (sajnos) legtöbbször képtelen vagyok hazudni. Meggondolatlan és lobbanékony vagyok, rádásul túl erős az igazságérzetem, ugyhogy általában mindent bevallok, midnenkinek mindent őszintén elmondok, amin az emberek legtöbbször megsértődnek.

ha tudod milyen érzés elmondani valakinek valamit, amit jobb lett volna letagadni, akkor megérted miért is hazudunk. Persze ez nem jelenti azt hogy helyénvaló a hazugság. Néha egyzserűbb és fájdalommentesebb mint az igazat megmondani, viszont sok ember túlzásba esik és behálózza az életét, nem tud szabadulni a hazugságaitól.

szerintem az embereknek meg kéne találni a megfelelő arányt, amibe szükséges egy pici hazugság.... persze csak jóindulatú, esetleg kegyes hazugság. Anélkül nehéz ám élni :)

az hogy mikor mirét hazudunk függ attól hogy milyen hazugságról van szó. legtöbbször szerintem az akaratlan "színezés" fordul elő, vagyis mikor mesélsz egy történetet, és nem is hazudsz, de túlzol, akaratlanul is. ezt mindenki cisnálja. Ennél nagyobb hazugság amikor valamin finomítassz... vagyis nem at mondod hogy te kib*szott hülye vagy, csak hogy hát nem biztos hoyg nem vagy teljesen hülye... érted... A következő a tipikus kegyes hazugság, az igen drágám, jó a feneked ebben a gatyában, és a nem szivem sosem gondoltam másra típusúak. Ezek kellenek, nélkülük rendzseres konfliktusba kerül az ember, ezt sajnos tapazstalom... Aztán jön szerintem a beteges hazudozás... sajnos volt egyi lyen barátom, ő nem bírta megállni, történeteket talált ki, aminek nem volt valóságalapja... ez rossz, ők egy idő után belefáradnak és elbukják a dolgot, de legalább nem, vagy csak nagyon ritkán ártanak másnak.

A legrosszabb a rosszindulatú hazugság, ezt midnenképpen ki kéne irtani az emberekből.

2010. dec. 17. 20:02
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
Rossz a kérdés. Miért ne hazudnánk? Az ember (meg úgy kb minden élőlény) a túlélésért küzd. Mi olyan nagy dolog az igazságban, hogy az lenne a normáli, hogy őszinték vagyunk? A társadalom is sokkal jobban működik, ha hazudunk, meg a saját életünkben is előnyös, nyílván csináljuk, az volna a fura, ha nem tennénk.
2010. dec. 17. 21:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Sztem hogy azt hazudd a párodnak hogy jó a feneke abban a nadrágban vagy tetszik neked az a nadrág pedig nem teljesen hülyeség. Ha tetszik neki a nadrág úgyis megveszi. Tehát ez egy elég rossz példa volt ^^

Viszont igaz nem irtam oda én nem a kegyes hazugságra gondoltam hanem a hazugságra az igazi rendes hazugságra

2010. dec. 17. 21:13
 6/15 anonim ***** válasza:

van egy olyasmi mondás hogy valaki azért hazudik, mert azt szeretné hogy az legyen, vagy arra vágyik :D

pl. áhh, nekem nem kell nélkülöznöm semmibe se.. és közbe ugye ez nem igaz, és csak ezt szeretné

2010. dec. 17. 21:21
 7/15 szamóca. ***** válasza:

felesleges azt mondani, persze.

nem is ezt mondtam

de gondold el, korán reggel apárod felkiált "kicsim, de nagy a s*gged ebben a gatyában!" na tuti hiszti, sértődés stb...innentől máris van értelme...

2010. dec. 17. 21:27
 8/15 anonim ***** válasza:

Az állításaid befolyásolják mások viselkedését.

Érdekedben állhat, hogy olyan állításokat tegyél, amelyek a valóságnak ugyan nem felelnek meg, de másokból olyan viselkedést váltanak ki, ami neked megfelelő. Ebben az esetben tehát érdekedben áll hazudni.

2010. dec. 18. 00:00
 9/15 A kérdező kommentje:

Szamóca: Az lehet de mért kérdezné meg a párod reggel hogy milyen abban a gatyában a segge? :P

Amúgy mint mondtam én nem ilyen apró hazugságokra gondoltam.

Mért is működne jobban a politika a hazugságokkal??

2010. dec. 18. 10:41
 10/15 A kérdező kommentje:
Vagyis nem a politika hanem a társadalom
2010. dec. 18. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!