Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Azt gondolják sokan, hogy a...

Azt gondolják sokan, hogy a vallások civilizáló és jóra tanító hatása nélkül fennmaradhat hosszú távon az emberi civilizáció?

Figyelt kérdés
nov. 11. 15:37
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

“Levezetnéd, hogy aki nem vallásos, miért nem lehet önzetlen? Mert azt értem, hogy szerinted ez így van, de alá is tudod valamivel támasztani?

Lehet, de ott jó eséllyel ennek veleszületett okai vannak, békés természet magas empátia és olyan családi háttér amely ugyanezeket az erényeket részesíti előnyben, ezekre kap pozitív visszacsatolást.

Na most sok embernek az alaptermészete nem ilyen, sőt lehet a családja is számára rossz befolyás és szüksége lehet egyfajta iránymutatásra, sajnos sok embernek folyamatosan csöpögtetni kell a jóság és szeretet tisztító vizét másképp hamar megfeledkeznek róluk.

tegnapelőtt 14:48
 32/38 A kérdező kommentje:

“ Különösen annak fényében érdekes a kérdés, és az álláspontod, hogy az önzetlenség és a szeretet állatoknál is megfigyelhetők. Azt gondolod, hogy ezek szerint az állatok (mondjuk a patkányok vagy a varjak) is vallásosak?”

Ezzel nem vitatkozok, ezen magatartásformák az állatoknál is megfigyelhetők de nem egyforma mértékben és gyakorisággal. A növényevő állatokra ez nyilván jobban jellemző mint a húsevő, ragadozó állatokra, vagy rovarokra.

Az ember sajnálatos módon magas agresszivitású faj (azon belül is egyes alfajok jóval agresszívebbek mint a többi, sajnos a kaukázusi ide tartozik) ezért folyamatosan csöpögtetni kell legtöbb tagjának a béke, szeretet, önzetlenség vizét mivel nélküle elég gyorsan le tud menni állatba. Ez most független attól, hogy fajon belül vannak békére hajlamosabb variánsok, arányuk annyira kicsi, hogy nem tudnak társadalmi befolyással bírni, a szociális ranglétra felső fokára sem jutnak fel sűrűn békés természetüktől fogva, így nem is tudják saját másukra formálni a környezetüket. Ezért kell valami ami az össztársadalomra hat.

tegnapelőtt 14:52
 33/38 anonim ***** válasza:

32

Mondanál példát békér emberi alfajra?

tegnapelőtt 14:55
 34/38 A kérdező kommentje:

33

Az alfajokat nyilván úgy értem, hogy vannak kaukázusi, mongoloid, negroid és ezeknek további változatai. Ha körültekintesz a nagyvilágban külsőre nem egyforma az emberiség, ebből arra is lehet következtetni, hogy a genetikai eltérés az az idegrendszerre, agyra, habitusra is érvényes.

Ezen alfajok közül némelyek hajlamosabbak az agresszióra mások békésebbek.

tegnapelőtt 14:59
 35/38 anonim ***** válasza:

34

Igen, én meg azt kérdeztem, hogy melyik békés? (bocs, most látom, hogy elírtam)

Egyébként szerintem pont veled beszéltem egy másik kérdés alatt, ahol hasonlóakat mondtál, mint itt is, nem emlékszem, hogy ott reagáltál volna az utolsó dologra, amit írtam.

tegnapelőtt 15:04
 36/38 anonim ***** válasza:

"Az alfajokat nyilván úgy értem, hogy vannak kaukázusi, mongoloid, negroid és ezeknek további változatai."

A mai embernek (h. s. sapiens) nincsenek alfajai, mert már önmagában is az. Az europid, mongoloid, negrid, stb. ezek nagyrasszok, mivel genetikailag alig 1%-nyi eltérés van a rasszok között.

"...nem tudnak társadalmi befolyással bírni, a szociális ranglétra felső fokára sem jutnak fel sűrűn békés természetüktől fogva, így nem is tudják saját másukra formálni a környezetüket. Ezért kell valami ami az össztársadalomra hat."

Ez meg egy önellentmondás. Ha a társadalom egészére hatnak, akkor társadalmi befolyással bírnak.

tegnapelőtt 15:24
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

31-32: És azt akkor mivel magyarázod, hogy mostanában sokkal élhetőbb a világ, nagyobb a közbiztonság, és jobbak az életkörülmények, mint mondjuk a középkorban, amikor bőséggel csepegett a szeretet vize, ugyebár?

És pont azok a népek a legvérszomjasabb idióták, ahol tort ül a vallás?

És ne gyere azzal, hogy ki mennyire hajlamos az agresszióra, mert te azt állítod, hogy aki agresszióra hajlamos, abból a vallás hatására önzetlen ember lesz. A hozzászólásaid alapján a vallásos embereknek sokkal kedvesebbnek kellene lenniük, mint a nem vallásosaknak. Tehát miért nem kedvesebbek?

tegnapelőtt 15:46
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Ne zavard már össze! Eddig olyan szépen magára cáfolt.
tegnapelőtt 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!