Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Aki autodidakta módon tanult...

Aki autodidakta módon tanult az akár jobb képességű is lehet mint aki intézményben szerezte a tudását?

Figyelt kérdés

nov. 5. 15:34
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Baxdmeg.

Most komolyan ly-al írtam a "hibályát"?

Bocs.

nov. 8. 19:58
 32/38 anonim ***** válasza:

30

Most mondok egy hülye példát.

Ha valaki tapasztalati úton azt mondja, hogy nem lehet levegőt venni az űrben megfelelő ruha/eszköz nélkül, akkor elhiszed neki, vagy csak azért is megpróbálod?

nov. 8. 20:11
 33/38 anonim ***** válasza:

#32-nek:

Ha te magad is elismered hogy HÜLYE példa, akkor miért hoztad fel?

Amit te bizonygatsz, az a fejlődés totális gátja lenne. "Ne próbálkozz olyasmivel ami másnak sem sikerült"

Ennek alapján még mindig a kőbaltánál tartanánk.

nov. 9. 10:52
 34/38 anonim ***** válasza:

33

Te azt is teszteled, hogy ha leugrasz egy szikláról, akkor meghalsz-e? Vagy ha belenyúlsz a tűzbe, akkor megéget? Vagy ha megvágod magad késsel, akkor vérzel-e? Vagy azért ezeket elhiszed másoknak?

nov. 9. 11:05
 35/38 anonim ***** válasza:
#34 kiskorában mindenki belenyúl a tűzbe
nov. 9. 12:38
 36/38 anonim ***** válasza:

35

De most nem egy gyerekről beszélünk, hanem egy felnőtt emberről. Aki már képes kéne hogy legyen arra, hogy más hibáiból tanul.

nov. 9. 12:40
 37/38 anonim ***** válasza:

De ha szeretnétek, akkor megfogalmazom máshogy.

Van egy dolog, amit meg akartok csinálni. Látjátok, hogy valakinek adott módon nem megy. Akkor ebből tanultok, és eleve másik módon próbálkoztok, vagy megpróbáljátok ugyanazon a módon, hátha nálatok valamiért más lesz eredmény? És csak akkor próbálkoztok máshogy, ha nektek se ment ugyanezen a módszerrel?

Ha egyből másik módszerrel próbálkoztok, akkor tanultatok más hibájából. Ha nem, akkor meg nem.

nov. 9. 12:44
 38/38 anonim ***** válasza:

#37-nek:

Így már "oké".

A "más kárából tanulás" kétféleképp érthető. Az egyik amit te írsz, a másik a begyöpösödött konzervatív hozzáállás. Az, amelyiknél arra értik, hogy meg se próbáld sehogy. Ha mégis megpróbálod, akkor a következő véleményük hogy "ha nálad okosabbnak sem sikerült, akkor neked sem fog."

Mesélek egy konkrét példát:

13 lehettem, mindig érdekelt a híradástechnika. Meghalt az utcánkban egy TV-szerelő, és a fia nekem adta az öreg műszaki hagyatékát. Volt közte egy "Tavasz" tv, az tetszett a legjobban, nekiálltam kideríteni hogy mi a hiba. Eközben anyám egyik barátnője, egyben szomszédunk, kigúnyolt hogy ha az öregnek nem sikerült megjavítani, akkor majd pont én fogom?

Megtaláltam a hiba okát, kicseréltem a sorkimenőt, és amikor legközelebb jött, bekapcsoltam neki. Jött is a válasz: biztos csak egy csövet kellett kicserélni.

Gyűlölöm az ilyen, "sötét" embereket.

nov. 9. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!