Aki autodidakta módon tanult az akár jobb képességű is lehet mint aki intézményben szerezte a tudását?
Baxdmeg.
Most komolyan ly-al írtam a "hibályát"?
Bocs.
30
Most mondok egy hülye példát.
Ha valaki tapasztalati úton azt mondja, hogy nem lehet levegőt venni az űrben megfelelő ruha/eszköz nélkül, akkor elhiszed neki, vagy csak azért is megpróbálod?
#32-nek:
Ha te magad is elismered hogy HÜLYE példa, akkor miért hoztad fel?
Amit te bizonygatsz, az a fejlődés totális gátja lenne. "Ne próbálkozz olyasmivel ami másnak sem sikerült"
Ennek alapján még mindig a kőbaltánál tartanánk.
33
Te azt is teszteled, hogy ha leugrasz egy szikláról, akkor meghalsz-e? Vagy ha belenyúlsz a tűzbe, akkor megéget? Vagy ha megvágod magad késsel, akkor vérzel-e? Vagy azért ezeket elhiszed másoknak?
35
De most nem egy gyerekről beszélünk, hanem egy felnőtt emberről. Aki már képes kéne hogy legyen arra, hogy más hibáiból tanul.
De ha szeretnétek, akkor megfogalmazom máshogy.
Van egy dolog, amit meg akartok csinálni. Látjátok, hogy valakinek adott módon nem megy. Akkor ebből tanultok, és eleve másik módon próbálkoztok, vagy megpróbáljátok ugyanazon a módon, hátha nálatok valamiért más lesz eredmény? És csak akkor próbálkoztok máshogy, ha nektek se ment ugyanezen a módszerrel?
Ha egyből másik módszerrel próbálkoztok, akkor tanultatok más hibájából. Ha nem, akkor meg nem.
#37-nek:
Így már "oké".
A "más kárából tanulás" kétféleképp érthető. Az egyik amit te írsz, a másik a begyöpösödött konzervatív hozzáállás. Az, amelyiknél arra értik, hogy meg se próbáld sehogy. Ha mégis megpróbálod, akkor a következő véleményük hogy "ha nálad okosabbnak sem sikerült, akkor neked sem fog."
Mesélek egy konkrét példát:
13 lehettem, mindig érdekelt a híradástechnika. Meghalt az utcánkban egy TV-szerelő, és a fia nekem adta az öreg műszaki hagyatékát. Volt közte egy "Tavasz" tv, az tetszett a legjobban, nekiálltam kideríteni hogy mi a hiba. Eközben anyám egyik barátnője, egyben szomszédunk, kigúnyolt hogy ha az öregnek nem sikerült megjavítani, akkor majd pont én fogom?
Megtaláltam a hiba okát, kicseréltem a sorkimenőt, és amikor legközelebb jött, bekapcsoltam neki. Jött is a válasz: biztos csak egy csövet kellett kicserélni.
Gyűlölöm az ilyen, "sötét" embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!