Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Aki autodidakta módon tanult...

Aki autodidakta módon tanult az akár jobb képességű is lehet mint aki intézményben szerezte a tudását?

Figyelt kérdés

nov. 5. 15:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

18

Itt az autodidakta definíciója:

[link]

Amiről te beszélsz az valószínűleg te magad vagy, amit kivetítesz erre a szóra.

Viszont ebből sehol nem következik, hogy ha a munkáltató azt mondja, hogy meg kell tanulni valamit, akkot inkább felmond. De szerintem sok más se, amit írtál.

nov. 7. 16:48
 22/38 anonim ***** válasza:

#20-nak:

Nem sértegetni akarlak, de te KLASSZIKUS kókler vagy. Ha nem tudsz valamit, akkor is megoldod valahogy. VALAHOGY!

Addig "álljon", amíg a kasszánál kicsengetik a lóvét, igaz?

Te teljesen pénzközpontú vagy, bármit megígérsz, aztán majd lesz valahogy. Egy autodidaktának a feladat elvégzése okoz örömet, az ad sikerélményt. Nem az, hogy mennyivel tudott lehúzni egy laikus verebet.

nov. 7. 19:46
 23/38 anonim ***** válasza:

21-nek:

A definíció amit linkeltél, sok egyéb jellemvonást is magával hoz!

Tehát önnmagát tanító nélkül oktató. Vagyis ezzel a társadalmi konvencióval nyíltan szembeforduló, annak érvényességét megkérdőjelező. Ez egyben hatalmas egót is jelez. És ennél fogva nem kultiválja a közös munkát, tanácsot nem igazán fogad el, inkább a saját kárából tanul.

Folytathatnám, de nem látom értelmét.

nov. 7. 19:56
 24/38 anonim ***** válasza:

23

Csakhogy ezt nem feltétlen hozza magával. Azt látom, hogy rád igaz, de ez nem jelenti, hogy minden más autodidaktára is az.

Aki nem tud más kárából tanulni, az egyébként tipikusan kevésbé intelligensebb szokott lenni (ha már te is sértegetsz másokat, hadd tegyem én is egy kicsit).

nov. 7. 21:33
 25/38 anonim ***** válasza:
#22 elég jó dolgokat csináltunk, főleg multiknak, akik baromira elégedettek. Mondok 2 példát: fogalmunk nem volt hogy működik az sms küldés, a telefon társaság adott egy szűk leirást, és mindent magunknak kellett kinyomozni. Érdekes meló volt. Vagy életünkben nem csináltunk applikációt amikor elvállaltuk az elsőt. Egy vállalkozás pont arról szól, hogy pénzt keresel, mert valamiből fizetni kell a költségeket és élni is kell valamiből. Amúgy inkább az a baj ezekkel a munkákkal hogy nem tudod belőni, mennyi idő alatt készül el, és általában alultervezed
nov. 7. 23:30
 26/38 anonim ***** válasza:
De így vágtam bele a regényirásba vagy például a görkorizásba. Egyiket sem csináltam előtte
nov. 7. 23:37
 27/38 anonim ***** válasza:

25

Már értem miért van annyi rosszul működő app. Meg hogy miért ennyire megszokott mindenkinél, hogy a szoftverek bugosak :)

nov. 8. 00:03
 28/38 anonim ***** válasza:
#27 mi minőséget adunk ki a kezünkből. Igényesek vagyunk önmagunkkal szemben, és nem csak azt csináljuk meg amit a vevő kér, vagy specifikál, egy centivel sem többet, akkor sem ha látszik hogy nem jó megoldás, vagy van amire nem gondolt. Sokan csinálják így, nekünk is van ilyen alvállalkozónk, de mi nem ilyenek vagyunk. Szóval a mi appunk jól működik, ezt az ügyfél el is várja tőlünk.
nov. 8. 13:20
 29/38 anonim ***** válasza:
A szoftverek ezért bugosak mert nincs elég idő a fejlesztésre, tesztelésre. Így már tesztfázisban kiadják őket, azzal a felkiáltással hogy majd menet közben javitják. Ugyanis a tesztelés, javítás az a fejlesztési idő akár 40%-a is lehet
nov. 8. 13:24
 30/38 anonim ***** válasza:

#24-nek:

Látom hogy értelmes vagy, ezért megkérlek hogy mellőzzük a személyeskedést.

Megjegyzem, hogy az IQ-m több mérés alapján valahol 135-141 között van, így a sértegetésed célt tévesztett. A Mensa 138-at hozott ki.

A más kárából tanulásról:

Bármiféle folyamat, ami egy eredményre vezet, millió-féleképp kivitelezhető, számtalan szempontból vizsgálható. Pont ezért nincs értelme elemezgetni más hibályát. Ugyanabban a helyzetben, 100% hogy mindenki másképp döntene. Más-más újabb lépés következne, tehát a más kárán tanulni próbálás nagyjából a jóslás kategóriájába tartozik.

Számtalan eset volt az életemben amikor a környezetem azt mondta, hogy h'lye vagyok, azt lehetetlen megcsinálni.

Aztán kiderült hogy mégsem.

nov. 8. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!