Hol találok olyan elméletet, ami az ember gondolkodását számítógéphez hasonlítja?
Nem tudom, de ha találsz, nehogy elolvasd.
Nagy baromság lehet
a számítógép nem gondolkodik oly módon mint az ember, így nem fogsz találni ilyet...a számítógép nem hoz meg döntéseket, ne negál kérést kedve szerint...a számítógép feladatokat hajt végre, előre bekódolt információk alapján, amit a gondolkodó ember tett bele, vagyis a számítógép gondolatai még mindig az emberé...csak kihagyjuk az érzelmi állapotokat, mivel a gép nem lesz fáradt, unott és a többi. :)
ui: egyébként nem a fizikumod hozza létre a gondolataidat...ha így lenne, akkor már régen képpé, hanggá alakítottuk volna azokat...nem történt meg...szóval felesleges a géphez hasonlítanunk magunkat, amikor mi sokkal többek vagyunk. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
ohh az csak illúzió a bonyolultság...nagyon egyszerű az emberi elme...csak azért nehéz, mert belerakják az emberek a fizikumba, és anyagi úton akarják megmagyarázni azt, így gondolatainkat, hozzáállásunkat is. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Szerintem meg csak az illúzió, hogy az embernek van anyag felett álló része.
Mint mondtad, nem tudjuk képpé és hanggá alakítani a gondolatokat. Honnan tudod, hogy hogyan van kódolva?
Ha nem tudom megfejteni az enigma, vagy a navaho kódot, és azt számomra is érthető információvá alakítani, az azt jelenti, hogy az anyag felett áll?
Azt már meg lehet állapítani, hogy a különböző folyamatok hol zajlanak az agyban, és minden kutatás azt eredményezi, hogy nincs semmilyen anyag fölött álló dolog. A személyiség kémiai anyagokkal (vagy akár lobotómiával) befolyásolható.
"Hol találok olyan elméletet, ami az ember gondolkodását számítógéphez hasonlítja?"
Az 50-es, 60-as években volt ez nagy divat, pl. Neumann: The Computer and the Brain.
Ma inkább fordítva csinálják, az agyat próbálják géppel lemásolni (neurális hálók).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!