Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A normandiai partraszállást...

A normandiai partraszállást miért pont a 80. évfordulón ünnepelték meg ennyire? Mi értelme van ezeknek a következetlen évfordulóknak?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=eHRnwp2DCFE

https://www.youtube.com/watch?v=ccFdzSDY4dE

Most volt a normandiai partraszállás 80-adik évfordulója. Oké, de miért pont a 80.-at ünneplik, miért nem csak a 10-et, 50-ediket és 100-adikat? Nem hallottam, hogy pl. a 70-ediket is ilyen csinnadrattával ünnepelték meg.

De van olyan sok esemény, ahol pl. a 25. évfordulót ünneplik.

Nem értem...

2024. jún. 6. 18:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
Te miért nem csak a 10-et, 50-ediket és 100-adik születésnapodat ünnepled?
2024. jún. 6. 18:38
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

"Nem hallottam, hogy pl. a 70-ediket is ilyen csinnadrattával ünnepelték meg."

Errefel belinkel egy videót a 70. évforduló csinnadrattájáról. 🤦‍♂️

2024. jún. 6. 19:06
 3/14 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Mert kerek évforduló. Ennyi.
2024. jún. 6. 19:16
 4/14 sadam87 ***** válasza:
73%

Szép! XD XD XD

(Mondjuk ráadásul azon nem is a normandiai partraszállás évfordulóját ünneplik, de ezt hagyjuk is...)

2024. jún. 6. 20:33
 5/14 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
Valószínűleg ez lesz az utolsó kerek évforduló, ahol még lehetnek veteránok.
2024. jún. 6. 20:42
 6/14 anonim ***** válasza:
13%

Bezzeg az Olaf Scholz nem tolja oda a pofáját, pedig mint német kancellárnak kutya kötelessége lenne megemlékeznie a német hősökről, akik az életük árán is védték az Atlanti falat, amire az akkori német kormány odarendelte őket.

Hősiesen harcoltak és irtották az ellenséget, tűzbe és vérbe borították a Omaha Beatch-et, amire parancsot kaptak és ők bátor férfiak módjára ölték, pusztították, irtották a gonosz ellenséget, akik a hazájukra támadtak és nem törődtek a szörnyű túlerővel, pedig nyilván tudták, hogy számukra elérkezett a vég, de mégis bátran és hősiesen helyt álltak.

2024. jún. 6. 20:57
 7/14 A kérdező kommentje:

#2: Okostojás! Én a normandiai 70. évfordulóról beszéltem!

Az oroszok minden hétvégén parádéznak a kamu hadseregükkel, ott nincs semmi meglepő!

2024. jún. 8. 10:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#2 Okostojás! Én tudok olvasni, a kérdés csak az, hogy te mi a f*szért linkelted be, ha nincs is köze a partraszálláshoz? Ja hogy fingod sem volt róla, csak utólag jöttél rá, mikor már írták.

De ettől függetlenül továbbra is használható, mert:

1. Bizonyítja, hogy akár partraszállás, akár nem, nincs semmi különleges a 80.-ban a 70.-hez képest.

2. Valamilyen fis-fos ürüggyel ennyi erővel bármilyen esemény kizárható. Ha az orosz neked nem felel meg, akkor egyik sem fog megfelelni, mert az ilyen hozzád hasonlók mindig mindenben találnak valami kivetnivalót, hogy az éppen miért nem cáfolja meg őket. A tefajtádnak mindig igaza kell hogy legyen és semmilyen bizonyítékot nem fogadnak el az ellenkezőjéről.

2024. jún. 8. 11:24
 9/14 A kérdező kommentje:

#8: Még egyszer próbálom tudomásodra hozni mire gondoltam. Oroszoknál a 70-et is jeles évfordulóval megünnepelték. A normandiai partraszállásra nem emlékszem, hogy ilyen nagy 70. évfordulós ünneplés lett volna.

Nem tudom mit nem lehet ezen érteni? Példának linkeltem be. Oroszoknál minden kerek 10 éves fordulót megünnepelték rendesen, a NATO/atlanti országok csak a 80-at és nem értem miért nem a 70-et vagy a 60-at...

2024. jún. 8. 12:13
 10/14 anonim ***** válasza:

Hogy mit nem értek? Leginkább azt, hogy miközben nyilvánvaló, hogy volt 70. évfordulós hercehurca is (hiszen miért NE lett volna?), addig te azt ÁLLÍTOD, hogy nem volt. Mert a google-t használni már gondolom luxus...

https://www.youtube.com/watch?v=ewcQ9hCP9rM

2024. jún. 8. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!